Tak je 13 Pro Gold 256GB doma. Ještě než napíšu něco o telefonu, tak něco k nákupu. Nákup na Apple.cz jsem zamítl, protože slibovali doručení až v pondělí. On by asi přišel už dneska, ale prostě dle PSČ až v po a to jsem nehodlal akceptovat. Udělal jsem tedy předobj u iWantu ČB a k ní pak včera přidal předobjednávku v Zličínské prodejně (prý dnes skladem). Ráno žádný email, sms, nic. Našel jsem skladem Maxe na Smíchově, udělaná obj. Hm, ani jeden z nich není stále připraven k vyzvednutí. Naštěstí se v iStylu na Zličíně válel ten, co mám teď doma. Obj. Odeslaná a za 20min přišlo info o možnosti vyzvednutí.
Ale k telefonu. Přecházím z 11 Pro Max Gold, 12 mě nějak nezaujala, ale protože hodně fotím a točím, 13 Pro byla přesně pro mě. Přechod na menší telefon mi překvapivě nevadí, docela si libuji

. Moc příjemný je rovný displej bez zahnutí, absolutní bomba je pak ProMotion. Prostě vše se hýbe rychleji, samozřejměji. Nikdy mi 120Hz na iPhoně nechybělo, ikdyž už pár let používám iPady Pro, ale tohle je mega rozdíl. Telefon je samozřejmě rychlý jako blesk a displej opravdu nádherný. Foťák na první pohled fotí o něco málo lépe. V portrétním režimu je vidět pomoc lidaru. Makro je fajn, ale makro z ultra šíra je trochu divné, ocenil bych ho naopak na tele objektivu, ale smůla. Dále je škoda, že iPhone stále neumí přepínat objektivy během natáčení, doufal jsem, že to tu bude. Režim Film (cinematic video) funguje dle očekávání, respektive IMHO velmi dobře. Dokonalé to není, ale 90% BFU nepozná rozdíl. Z pár recenzí jsem nabyl dojmu, že režim Film umí na všechny 3 obj, bohužel jen klasika a tele. V režimu film je obraz ještě více oříznutý než v klasickém Video a opravdu to vypadá, že stabilizace bude pracovat o něco lépe.
Na závěr k Notchi. Musím se přiznat, že vůbec nevnímám, že je menší. Mám z toho akorát pocit, že Apple prostě musel po 4 letech udělat změnu, jinak by to bylo vážně trapné. Notch je tedy sice menší, ale je to vcelku k prdu.
2Albert - ano, čočky vystupují i z těch barevných rámečků.