iPhone 14/Plus/Pro/Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marv_S 16. 10. 2022 07:44

Mě právě zaujalo, že ta data při hovoru na jedné simce vůbec jdou. V minulosti si vzpomínám, že mi to nešlo, ale to bylo asi u nějakého staršího Androidu, už si to přesně nepamatuju. Takže změnou druhé SIM z fyzické na esim si pravděpodobně nepomohu, že by ta data fungovala i při volání na ni?
Marv_S
Junior

Odeslat příspěvekod szantus 16. 10. 2022 11:25

Pokud jde o podporu volání a dat na jedné SIM ve stejný okamžik, tak to řeší technologie VoLTE, Pokud budeš chtět využívat volání na jedné SIM a data na druhé, tak by telefon musel mít dvojitou vysílací/radiovou část, což většina mobilů dnes nemá.
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 16. 10. 2022 12:24

Může mi někdo poradit se střihem videa u iP14Pro? Dělám vše jako vždy, ale jak v iMovie, tak ani v Cupcatu mi nejde přidat, resp. vybrat vlastní hudba uložena v iP. Mám ji tam uloženou jak jako MP3, tak i jak video v MP4. A když v obou app klepnu na přidání hudby, tak ji prostě nevidím. Před nedávnem jseml přitom dělal klip a vše fungovalo. Neví někdo, kde by mohl být problém?

-- 18. 10. 2022 23:11 --

Tak předešlý dotaz asi nebude zodpovězen, tak se zeptám na něco jiného. Nemáte s iP14 Pro pocit nebo zkušenost, ze by vám více žrala záloha systému na iCloudu? S iP13 Pro jsem tyhle potíže neměl. U iP14Pro mi přijde, ze je tech dat nějak moc.

-- 20. 10. 2022 07:49 --

Asi je to zbytečné už sem psát, ale kdyby něco, Alza mi odpověděla, že 25.10. bude k dispozici 14Pro, bílá, 128Gb. Dělal jsem tuto objednávku společně s dalšími. K vyzvednutí bude v Ostravě. Kdyby měl někdo zájem.
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod hanes1 21. 10. 2022 14:43

Domin7 píše:Lidi, co mate více zkušenosti s propojením iP 14Pro s TV. Pomůže mi tohle zařízení?

https://euro-markt.cz/products/bezdrato ... 7BEALw_wcB

Mám starší TV zn. LG. Staří asi 7 nebo 8 let. Díky

Existujú v Appstore aplikácie, ktoré dokážu preniesť obraz a zvuk z iPhone-u aj cez obyčajný Miracast (bez podpory Apple AirPlay) .... Napr. Replica https://apps.apple.com/us/app/replica-s ... 1468495939
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 16. 11. 2022 09:33

Chodí vám oznámení o nové aktualizaci iOS nebo musíte vždy vyhledat ručně? Mám nastaveno, že chci dostávat oznámení o dostupné aktualizaci, ale nic mi nechodí. Stejně tak manželce ani synovi.
A druhá věc, mám v Appstoru taky nastavené automatické aktualizace u aplikací a stejně se mi neaktualizují a musím to dávat stahovat vždycky ručně.

A pak se chci zeptat na příslušenství. Chci nějaký nový držák do auta. Nejlépe asi takový dva nebo tři v jednom. Mám Passata. Chci ho mít jednak na iPhone 14 Pro a jednak i na Galaxy S9. Občas používám na navigaci jeden a občas druhý. Takže kdyby byl nejlépe na magsafe, ale dal se do něj vložit i mobil bez magsafu. A za další, aby se dalo nabíjet jak přes magsafe, tak i klasicky drátově. Nevím, zdali se takový držák dá vůbec sehnat, takový multifunkční. Kdyby ne, tak mi poraďte nějaký pro iPhone a pro další mobil si koupím jiný, druhý.
Pak by mě zajímala nějaká solidní powerbanka na magsafe. Určitě do 5.000mah, aby nebyla velká a těžká a taky ne moc drahá - člověk to použije párkrát, tak za to nechci dávat moc peněz.
A za třetí, možná bych udělal nějakou změnu s krytem na mobil. Mám teď čiré od Fixed, tak jestli máte nápad na nějaký vychytaný kryt, něco stylového, něco jedinečného (chtěl jsem napsat originálního, ale nemyslím tím originálního od Applu. Jen originální, jako jedinečný, stylový, prostě nějaký hezký a super), ale aby plnil i solidní funkci ochrany. Díky za rady.
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Jozef Cmar 16. 11. 2022 09:40

To s aktualizacemi aplikací je stejné u manželky s iPhone 12 Pro. Stran krytu - jak už jsem tady zmiňoval, mám doma nachystané Mujjo. Pokud chceš něco fakt originálního a jedinečného, tak doporučím Roxxlyn...
Naposledy upravil Jozef Cmar dne 16. 11. 2022 10:17, celkově upraveno 1
Xiaomi 14 Ultra
Galaxy S24
Xiaomi 14
Jozef Cmar
Junior

Odeslat příspěvekod Mike-biker 16. 11. 2022 09:48

Aktualizace vždy růčo.
Prostě jednou za pár dní mrknu a stáhnu. IOS vždy zjistím na netu a stáhnu taky ručně.
Držák "All in one" neznám žádný, já mohu klidně doporučit tenhle:
https://www.datart.cz/drzak-na-mobil-cubenest-magnetic-wireless-s1c1-do-mrizky-stribrny.html

Powerbanka magsafe je hojný výběr, třeba OISLE atd. Nejlépe se podívat na recenze na YT.

Ohledně krytu - já mohu doporučit tento:
https://www.isetos.cz/prislusenstvi/magsafe-prislusenstvi/.

Kdybys chtěl ve slevě zcela nový, mám skladem za 1.000 Kč, tedy o 200 levněji. Koupil jsem ho pro sebe, ale nakonec si nechávám iPhone 13 Mini.
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Loader 16. 11. 2022 11:37

Ohledně aktualizací - vzhledem k počtu zařízení jsou nové aktualizace distribuovány postupně, nejprve skupině, která dělá manual check (jako já nebo Mike-biker). Až po nějakém čase přijde notifikace a nepřijde všem najednou, aby nedošlo k přetížení serverů.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor

Odeslat příspěvekod hurec 16. 11. 2022 16:05

Jj ty aktualizace jsou postupně. Synek má XS Max a ios16 se mu nainstaloval sám snad 3tydny po vydání.
Aktualizace appek si musím vyhledat.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Picoss 16. 11. 2022 18:11

Puzdro doporucujem Spigen. Apky sa mi aktualizuju automaticky vzdy v noci, ked nabijam a som na wifi. System aktualizujem rucne, na upozornenie nečakam.
Picoss
Junior

Odeslat příspěvekod AttaliaCZ 16. 11. 2022 19:46

Kryty za 1200, já padnu. Kupuju z Ali, utraslim za par babek a 100%!
AttaliaCZ
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 16. 11. 2022 20:46

Já mám pouzdro NOMAD (Sport Case) a až na ty lesklá záda co se snadno poškrábou je to fantastické pouzdro. Spigen pouzdra nejsou špatná, jen nejsou tak "premium", jako NOMAD - a paradoxně je Spigen dražší, když člověk chce MagSafe variantu.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor

Odeslat příspěvekod Domin7 16. 11. 2022 23:06

Tak popořadě…

Mike-Biker: díky za tip na držák i power banku. Ale pod odkazem na kryty me to odkaze jen na isetos a pak na spousty krytu. Měl jsi na mysli nějaký konkrétní? Jinak odbočím, proč si necháváš 13Mini? Taky jsem ho jednu dobu, asi 2 měsíce používal jako svůj daily driver a jeho velikost a vydrž bylo něco, co me doslova nadchlo.

-- 16. 11. 2022 23:10 --

Picasso: Spigeny jsem používal na všech samsunzich a jsou-li parádní kryty, ale spis jsem chtěl nějakou stylovou desingovku.

-- 16. 11. 2022 23:12 --

Loader: nezlob se, chápu, ze design je strašně individuální, ale ty kryty Nomádi se mi teda skutečně a velmi nelíbí, promiň.
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Mike-biker 16. 11. 2022 23:39

Měl jsem na mysli tento:
https://www.isetos.cz/njord-salmon-leather-case-iphone-14-pro-black.html.

iPhone 13 Mini - jednoznačně díky velikosti. Používám ho v krytu Rokform na kole, ovšem teď jsem dostal Garmin navigaci a tak uvidím do budoucna. ;-)
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 18. 11. 2022 19:59

Ještě jednou díky všem za návrhy. Stran krytu se mi ale žádný nelíbí. Toto je ale velmi subjektivní, takže se nic neděje. Při vydání iP13 Pro jsem měl Spigen, který měl vykrojení okolo jablíčka na zadní straně. Ale pro 14Pro jsem ho nenašel.

Mike-Biker: já pořád s velkou nostalgií vzpomínám na 13mini. Kéž by byla i 14miji, nejlépe s teleobjektivem. To by byla totální pecka! Ta jeho velikost je úžasná! Jak mám rád velké věci v ruce :D tak u tohoto mobilu je jeho velikost úžasná! A hlavně neskutečné vychytávky výdrž. Když jsme byli na 4 dny na kolech, tak jsem jej celý den používal pro navigaci, fotil, natáčel a večer volal, psal a byl na netu a vydržel úplně v poho. Na nabíječku jsem ho pak dával a nějakými 15-20%!!!
Dneska si pořád říkám, jestli se k němu nevrátit :-) Ale zase ty fotky u 14Pro, portrétní režim je úžasný, hlavně kvůli lidaru, no a pak to akční video!!!! Sice jsem ho zatím použil jen parkrat, ale i tak je to neskutečná pecka! Bežíme a když natacim, tak je to fakt jako ze stabilizátoru.
Domin7
Schvalování příspěvků

Předchozí stránkaDalší stránka