iPhone 14/Plus/Pro/Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jozef Cmar 10. 12. 2022 14:49

Manželce minulý týden dorazil iPhone 14 Pro, konečně jsem tedy mohl vyzkoušet již dříve objednané pouzdro Mujjo. Sedí skvěle, pěkně jsou provedená tlačítka na ovládání hlasitosti, v tomto směru je pouzdro dál než většina ostatních. Pěkně chrání i fotoaparáty, materiál je příjemný na dotek. Zatím spokojenost, uvidíme po několika měsících.

IMG_0004.jpg

IMG_0005.jpg
Xiaomi 14 Ultra
Galaxy S24
Xiaomi 14
Jozef Cmar
Junior

Odeslat příspěvekod Mike-biker 10. 12. 2022 19:27

Já jsem objednal Njord a Lemory, tak také otestuji a uvidím....
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Picoss 10. 12. 2022 20:14

Chlapi, aku farebnu verziu 14pro preferujete ? Neviem sa rozhodnut�
Picoss
Junior

Odeslat příspěvekod AttaliaCZ 10. 12. 2022 20:26

Tipuju, že ho budeš mít v pouzdře, takže je to úplně jedno. Osobně preferuju černý IP, protože černý modul fotaku pak sedí do libovolného pouzdra, zeleného, modrého, červeného...
AttaliaCZ
Junior

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 10. 12. 2022 23:07

Mike-biker píše:Já jsem objednal Njord a Lemory, tak také otestuji a uvidím....

Lemory za mě paráda. Mám průhledný, lehký výstupky přes čočky, přes okraje displeje. Sedí perfektně.

-- 10. 12. 2022 23:12 --

Picoss píše:Chlapi, aku farebnu verziu 14pro preferujete ? Neviem sa rozhodnut�

Vzal jsem deep purple. Měl jsem všechny jenom černý/šedý, tak jsem se jednou odvázal. Velice zajímavá barva na světle. Někdy jde hodně do fialova, večer v hospodě pod umělým světlem zas skoro až do šeda...
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 24. 12. 2022 08:28

Funguje vám standardně Widget počasí u iOS 16.2?

Každý den se mu teď stává, že když ráno po noci vypnu režim letadlo, tak Widget zobrazuje pouze nápis: žádná data počasí. I když to tak nechám dlouho jak chci. Dokud Widget nerozkliknu a nenechám načíst data, tak se počasí ve widgetu nezobrazí.

A když už pokládám dotaz, tak se ještě zeptám na bluetooth a rádio v autě. Lze spojení nějak nastavit, aby třeba média, klasicky Spotify jelo přes bluetooth do rádia, ale hlas z navigace byl z telefonu?

A poslední dotaz, včera jsem nám domů koupil 2 powerbanky od Swisstenu s Magsavem. Když jsem to dal ale k mobilu, tak ten Magsave absolutně nedrží! Poradíte nějakou powerbanku, ktera nestojí jako originál, ale jako originál drží?! � A s kapacitou určitě max 5.000mah kvůli přenositelnosti, velikosti a váze.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 26. 12. 2022 11:38

1) nevím, letadlo nepoužívám. Jinak Widget jede jak má.
2) zkusit u Waze dat přehrát zvuk z reproduktorů mobilu, ale nemám odzkoušené.
3) buď zkusit obal s magsafe, nebo koupit origo. Ale dle všech recenzí je to pořád nic moc. A nic nenahradí powerbanku s kabelem za pár kaček.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod haens 26. 12. 2022 12:31

ad Počasí - holt iPhone, prostě to tak chceš. sice o tom nevíš, ale chceš to, jinak by to tak nebylo, to dá rozum :-D

a jinak jo, dělá mi to taky.
Samsung S23
haens
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 26. 12. 2022 14:26

Režim letadlo vypne GPS, Wifi, ... a widget pro počasí se tím uspí. Po vypnutí režimu letadlo trvá velmi dlouho, než se widget pokusí zaktualizovat, takže je opravdu jednodušší otevřít počasí a pak už update běží standardně. Na druhou stranu, to cestujete letadlem tak často, že s tím máte problém? :-)
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 26. 12. 2022 15:37

Ne, necestuji tak často letadlem. Ale dávám na noc letadlo, psal jsem to výše.
A taky musím říct, že před aktualizací na iOS 16.2 mi to nedělalo. Proto jsem se zde na to ptal.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 26. 12. 2022 15:38

Počítám, že to používá proto, aby byl mimo signál. Dalších 98% lidí používá nerušit popř režim spánek.
Snad seženeš někoho, kdo ti odpoví a dělá to stejné.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrysska 9. 1. 2023 21:52

Chtěla jsem se poradit ohledně dvou věcí:
1) Mám nastaven klasický profil na zvonění, sms, zvuk aplikací atd. Někdo mi volá, zvednu telefon, běžně se bavím a v průběhu hovoru mi přijde třeba e-mail/sms a hlasitě se mi u ucha přehraje nastavený zvuk. Nedá se nějak nastavit, že když telefonuji, aby telefon jen zavibroval?
2) ve Whats upp píšu zprávu a napíše mi někdo další, jeho zpráva mi vyskočí na celou obrazovku, tzn. jsem nucena reagovat na tu novou zprávu, i když mám rozepsáno něco jiného.
Dá se s tím něco dělat?? Děkuji
Andrysska
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 10. 1. 2023 12:17

Mě to takové věci nedělá, možná to bude tím, že jsem nic nepřenastavoval. Možná bys mohla udělat reset iPhonu a nahrát zálohu z iCloud.
100% to bude rychlejší, než čekat na nějakou fundovanou odpověď či s něčím náhodně laborovat.

U Whatsapp můžeš zkusit v Nastavení - Oznámení - úplně dole Resetovat nastavení oznámení
Ale tuším, že budeš mít něco pro tebe blbě nastavené přímo v systému OS, třeba nějakou zkratku nebo špatně nastavený režim Nerušit.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Andrysska 10. 1. 2023 12:34

Moc děkuji za radu. Ohledně přehrávaných zvuků opravdu tvrdý reset Iphone pomohl. U whatssap uvidíme, co to po restartu nastavení bude dělat. :tleskani
Andrysska
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 10. 1. 2023 13:26

Super, pak napiš, jestli pomohlo :)
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka