Rodičovská kontrola

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mihals 15. 3. 2023 19:54

Ahoj,
ze všeho nejdřív musím napsat, že nejsem aktivní uživatel Apple, proto jdu s prosíkem o radu.

Syn (11 let) má iPhone 11, já si kvůli němu pořídil SE, abych měl přehled o jeho čase stráveném na mobilu.
Známý mi poradil, že skvěle funguje "Čas u obrazovky > Limity pro aplikace".
Nastavil jsem mu limit 30min pro každý den a kdyby chtěl hrát víc, pošle mi žádost o prodloužení času a já zvážím, jestli si víc času zaslouží, nebo si čas nějak "odpracuje" :-)
Některé aplikace má nastaveny v "Povoleno vždy", aby mohl komunikovat na whatsappu, používat mapy atd.

Můj problém je v tom, že po nějaké blíže neurčené době - je to různé, v řádu hodin - se všechny limity vymažou a on vesele pročumí 6 hodin do telefonu na hrách a youtube.
Nejprve jsem ho podezříval, že zná "kód času u obrazovky", ale ten jsem už změnil 3x a pokaždé se limity vymažou.

Máte někdo nějaký nápad, co může způsobit smazání limitů?

Díky! :-)
www.mihals.eu
mihals
Junior

Odeslat příspěvekod octr 15. 3. 2023 21:46

30 minut na den? To je ale docela teror, to ani apple nezkousne. Prostě budeš muset zvýšit.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod mihals 16. 3. 2023 19:33

Píšu, že půl hodiny má základ. Nemám problém mu po škole nastavit víc.
Kdyby totiž uměl telefon odložit, tak se nemusím s nějakými limity rozčilovat a nechám mu telefon odemknutý. Jenže jemu skončí škola a do mobilu čumí do večera. Uznej, že to taky není správně ;-]
www.mihals.eu
mihals
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 16. 3. 2023 22:30

Třeba se z něj učí? ;-)
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 17. 3. 2023 02:55

To je vyloženě teror. S dětmi mluvte, neomezujte je uměle nějakými limity. Pokud Vás syn neposlechne po rozumné domluvě a vysvětlení, pak není problém v SW :)
Emil Pastelka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mihals 17. 3. 2023 20:49

Pardon, omlouvám se všem. Nevěděl jsem, že jsem na serveru maminka.cz :hm
Prosím adminy o přesměrování na mobilní diskusní forum, kde se snad dozvím odpověď na otázku ohledně nastavení telefonu :oboze
www.mihals.eu
mihals
Junior

Odeslat příspěvekod octr 17. 3. 2023 21:33

Je to přece iPhone, to nebude nikdy spolehlivě fungovat tak jak chceš, to funguje tak jak chce výrobce, protože ten ví nejlépe, co chtějí jeho zákazníci, zbytečné řešit.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod mihals 17. 3. 2023 23:13

Je ale zajímavý, jak každý říká, že Apple je stabilní, funguje perfektně a bla bla bla.
Když to srovnám s rodičovskou kontrolou Google Family Link, tak je to nebe a dudy. Google aplikace funguje perfektně, je přehledná, intuitivní a nabízí víc možností...
www.mihals.eu
mihals
Junior

Odeslat příspěvekod octr 18. 3. 2023 08:42

O tom to ale právě je, Apple dokáže své zákazníky přesvědčit, že on ví nejlépe, co oni chtějí, a většinu z nich prostě přesvědčí, vypláchne jim mozky a nechá si za to draze zaplatit. Málokdo z nich zjistí, že to je jinak, tak jak jsi to nyní zjistil ty, zůstanou zaslepení a budou za to platit a platit Applu vysoké ceny. Je to něco jako náboženství.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod Mizi 18. 3. 2023 08:56

S rodičovskou kontrolou ti neporadím, protože nepoužívám. Jednu raduj ti ale dám - jdi se zeptat někam kde tomu rozumí, tady najdeš spíše jenom Apple-hatery, kteří iPhone nikdy v ruce neměli.
Mizi
Junior

Odeslat příspěvekod oGGy (novy) 18. 3. 2023 10:54

Na redditu jsem o tom viděl vlákno, prý se jedná o bug. Budeš muset počkat, zda to opraví aktualizace.
oGGy (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zivan 18. 3. 2023 13:08

mihals píše:...Když to srovnám s rodičovskou kontrolou Google Family Link, tak je to nebe a dudy. Google aplikace funguje perfektně, je přehledná, intuitivní a nabízí víc možností...

Já bych Family Link zas tak nechválil. Syn s Xiaomi telefonem po chvíli přišel na to, jak to omezení obejít a může klidně půl dne pařit nebo koukat na videa a Family Link hlásí, že byl na telefonu třeba jen 5 minut. A hlavní problém je pro mě v tom, že když vyprší časový limit, tak přestane fungovat vyzvánění, takže se dítěti nedovoláš.
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod R.EE 18. 3. 2023 15:46

mihals píše:Je ale zajímavý, jak každý říká, že Apple je stabilní, funguje perfektně a bla bla bla.
Když to srovnám s rodičovskou kontrolou Google Family Link, tak je to nebe a dudy. Google aplikace funguje perfektně, je přehledná, intuitivní a nabízí víc možností...

bla bla bla.
Povetsinou je to chyba uzivatele a nejvic rvou ty co to nepouzivaji :-|

-- 18. 3. 2023 15:47 --

octr píše:Je to přece iPhone, to nebude nikdy spolehlivě fungovat tak jak chceš, to funguje tak jak chce výrobce, protože ten ví nejlépe, co chtějí jeho zákazníci, zbytečné řešit.

tohle je opravdu k tematu :tleskani :tleskani

-- 18. 3. 2023 15:53 --

Ja decku nenastavoval cas (30min atd), ale cas od do, takze cca 19:15 konci, koupelna a spat. To mi funguje.
R.EE
Junior

Odeslat příspěvekod honcka 18. 3. 2023 20:10

mihals píše:Je ale zajímavý, jak každý říká, že Apple je stabilní, funguje perfektně a bla bla bla.

Screen Time u dětí používám, bohužel u některých aplikací nefunguje, je mezi nimi právě youtube a např Roblox.
Já to dělám, že občas screentime zkontroluju a pokud s youtube přešvihnou, tak jsou týden na starým tlačítkovým telefonu
octr píše:Je to přece iPhone, to nebude nikdy spolehlivě fungovat tak jak chceš, to funguje tak jak chce výrobce, protože ten ví nejlépe, co chtějí jeho zákazníci, zbytečné řešit.

Proto u googlu děti nemůžou legálně používat velký youtube (musí používat kids) ani youtube music vůbec pod svým účtem do 15let (pokud nelžou ve věku) ani když rodič chce, u Applu můžou co jim povolíš.
JVC DLA-X30
Sonos Playbar
honcka
Junior

Odeslat příspěvekod octr 19. 3. 2023 06:55

Googlu lžu a nejen o věku i jako dospělý, nevidím žádný důvod, proč jim psát do vynucených formulářů pravdu.
octr
osobne

Další stránka