od DirtyKing 6. 10. 2023 16:33
V žádném případě jsem to nemyslel tak, že by si byl ocas, pokud jsi to tak pochopil nebo to tak mohlo vyznít, tak omluva. Pokud bude problém s displeji = veškeré přeúčtování nákladů na dodavatele, resp. na Samsung. S takovým pak budou ještě ve větších ztrátách než jsou, ale jim se daří téměr ve všech oborech ve kterých podnikají, tak je otázka, jak dlouho na tom trhu ještě budou. Ale to už je jiné téma. Ve výrobě toho sice moc ručně třeba neuděláš, ale furt ty stroje a automaty obsluhuje, seřizuje, designují a ladí lidé, takže stejně tak či onak je za tím lidský faktor. A to jestli je fail na straně R&D nebo testingu Applu, R&D Samsungu a nebo vy výrobě / technologii je už stejně jedno. Co tím chci říct, že bych z nějakého nákupu fakt strach neměl. U Applu kdyby potkal problém byť i jen jednoho člověka aktivního na sociální síti, tak se to neskutečně šíří a média jsou po takových problémech, které provázejí nejsledovanější firmu světa hodně, ale hodně lační. Ono se stačí podívat co na MM vyvádějí někteří jedince typu Mag.net a jak vysloveně čekají a žijí tím, že čekají na každou kravinku, ať všude po internetech mohou vykřikovat hejt. A média to prostě hrozně chtějí, i když to problém prakticky není, jeden takový článek = ohromný zisk. Potkat nějaké takové "problémy" třeba Xiaomi i když v podstatně větším poměru, tak po tom neštěkne ani pes, nikoho to nezajímá. A na závěr ještě k tomu USB-C, tak v žádném zařízení jsem se nesetkal s tím, že by držel tak pevně jak lightning.
Takže třeba mě podobné kauzy absolutně neznepokojují.
HP Z2 G9 Intel Core i9 13900k, Nvidia RTX A4000 16GB, 64 GB DDR5, 2 TB SSD
Apple MacBook Air 13,6" M2, 16GB RAM, 1TB SSD
iMac 24" 16GB RAM, 1TB SSD
iPad Pro 11" 512 GB
iPhone 15 Pro Max 1TB Natural Titanium
Apple Watch Ultra