iPhone 15/Plus/Pro/Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Domin7 5. 10. 2023 15:09

jege píše:iOS 17.0.3
Apple Inc.
350,1 MB

Tato aktualizace přináší důležité opravy chyb a aktualizace zabezpečení a opravuje problém, který mohl způsobovat neočekávané zahřívání iPhonu.

-- 5. 10. 2023 12:23 --

Domin7: A proč ne rovnou z O2, kde ty iPhone 15 Pro také byly skladem, kromě nejlevnější varianty?

Protoze jsem bral prave 128Gb. Ten co mam ja je z T-Mobilu a samozrejme byl nerozbaleny.
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod jege 5. 10. 2023 20:40

Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Climbmart 6. 10. 2023 06:39

Mě nemile překvapil USB C konektor ve kterém kabel není tak pevně uchycený jako v případě lightningu. Má drobnou vůli ve vertikálním i horizontálním směru. Už sem si říkal, že by telefon nevydržel ani 14 dní, ale kolega to má naštěstí stejně, tak mě to trochu uklidnilo, ale nelíbí se mi to.

Za mě to je další důvod proč mi vynucený přechod na USB C přijde zbytečný, protože lightning byl prakticky nezničitelný. Vyšší přenosové rychlosti jako naprostá většina běžných uživatelů nevyužiju.
Climbmart
Junior

Odeslat příspěvekod marts 6. 10. 2023 11:20

Zběžně jsem tu max. hlasitost vyzkoušel na iP15 Plus (iOS 17.0.3) a hrálo to bez zkreslení. To ale nevylučuje že to při nějaké specifické muzice nemůže blbnout.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 6. 10. 2023 13:33

Ad zkušenost s O2. Včera objednáno bez jakékoliv rezervace, dneska telefon přišel. Mohu doporučit.

Jinak na netu jsem zahlédl, že se už některým 15 PRO (Max) uživatelům objevil OLED burn-in. Apple tyhle případy řeší okamžitou výměnou.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 6. 10. 2023 13:39

Vypálený OLED už jsem na fórech (reddit), fcb, viděl a po pár dnech používání docela nechápu.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DirtyKing 6. 10. 2023 14:32

Climbart: Mám doma asi 20 ks elektroniky na USB-C a všechny konektory nějakou vůli mají. Ale chápu, je to težký nezvyk, když lightning držel jako skála :-)

Hurec: Já docela jo. Kdo měl někdy něco společného s výrobou, tak ví, že u všeho je určitá setina, desetina procenta chybných kusů. A čím je výroba masovější a čím jsou větší tlaky na výrobu (což u Applu je enormní), tak tím víc ten podíl narůstá. A největším faktorem je vždycky lidská chyba, tu prostě velmi těžko eliminuješ. Zvlášť když lidé jsou velmi kreativní v obcházení všelijakých standardů jen aby si ten daný člověk práci ulehčil. Problém je to, že Apple je brutálně ostře sledovaná značka a každý přešlap se brutálně rozmázne. Když je problém u jiných značek, maximálně se to dozvíš třeba na Redditu, ale nešíří se to jako lavina a média to nikterak nezajímá (pokud to nejsou zásadní safety problémy). Schválně se podívej třeba na nějaké fan fórum nějaké automobilky a to budeš čumět, co se tam dozvíš, že běžně auta mají desítky zásadních problémů. A stejně to nikoho nezajímá, protože to není Apple :-)
HP Z2 G9 Intel Core i9 13900k, Nvidia RTX A4000 16GB, 64 GB DDR5, 2 TB SSD
Apple MacBook Air 13,6" M2, 16GB RAM, 1TB SSD
iMac 24" 16GB RAM, 1TB SSD
iPad Pro 11" 512 GB
iPhone 15 Pro Max 1TB Natural Titanium
Apple Watch Ultra
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 6. 10. 2023 16:12

Nejsem ocas a vím, že i auta mají svolavačky.
Huawei měl třeba zelený odstín displeje, při malém jasu. Note 7 vybuchoval....
Ale narovinu, nevím, co by šlo očůrat, abys měl vypálený displej po týdnu. Ve výrobě, kde se moc toho ručně nedělá. Je to spíš výrobní vada dodavatele.
Jinak když zkusím s23U, tak tam USB-C drží jak přibité a všude kde mám vůli, tak mám USB-C spíš už staré a vygajdané.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DirtyKing 6. 10. 2023 16:33

V žádném případě jsem to nemyslel tak, že by si byl ocas, pokud jsi to tak pochopil nebo to tak mohlo vyznít, tak omluva. Pokud bude problém s displeji = veškeré přeúčtování nákladů na dodavatele, resp. na Samsung. S takovým pak budou ještě ve větších ztrátách než jsou, ale jim se daří téměr ve všech oborech ve kterých podnikají, tak je otázka, jak dlouho na tom trhu ještě budou. Ale to už je jiné téma. Ve výrobě toho sice moc ručně třeba neuděláš, ale furt ty stroje a automaty obsluhuje, seřizuje, designují a ladí lidé, takže stejně tak či onak je za tím lidský faktor. A to jestli je fail na straně R&D nebo testingu Applu, R&D Samsungu a nebo vy výrobě / technologii je už stejně jedno. Co tím chci říct, že bych z nějakého nákupu fakt strach neměl. U Applu kdyby potkal problém byť i jen jednoho člověka aktivního na sociální síti, tak se to neskutečně šíří a média jsou po takových problémech, které provázejí nejsledovanější firmu světa hodně, ale hodně lační. Ono se stačí podívat co na MM vyvádějí někteří jedince typu Mag.net a jak vysloveně čekají a žijí tím, že čekají na každou kravinku, ať všude po internetech mohou vykřikovat hejt. A média to prostě hrozně chtějí, i když to problém prakticky není, jeden takový článek = ohromný zisk. Potkat nějaké takové "problémy" třeba Xiaomi i když v podstatně větším poměru, tak po tom neštěkne ani pes, nikoho to nezajímá. A na závěr ještě k tomu USB-C, tak v žádném zařízení jsem se nesetkal s tím, že by držel tak pevně jak lightning.

Takže třeba mě podobné kauzy absolutně neznepokojují.
HP Z2 G9 Intel Core i9 13900k, Nvidia RTX A4000 16GB, 64 GB DDR5, 2 TB SSD
Apple MacBook Air 13,6" M2, 16GB RAM, 1TB SSD
iMac 24" 16GB RAM, 1TB SSD
iPad Pro 11" 512 GB
iPhone 15 Pro Max 1TB Natural Titanium
Apple Watch Ultra
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 6. 10. 2023 16:38

Právě že pro všechny řady 15 má displeje dodávat BOE. Aspoň co jsem pochopil na netu.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DirtyKing 6. 10. 2023 18:24

BOE není tak velká firma. Nevěřím, že by to vše ukrmila. Ale třeba se pletu.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 6. 10. 2023 20:15

hurec píše:Právě že pro všechny řady 15 má displeje dodávat BOE. Aspoň co jsem pochopil na netu.

Fakt ne
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 6. 10. 2023 20:58

Boe měla na starost 15/Plus a nějaké procento pro Pro/Max jako náhradní díly ale kvůli problémům byl zas pozastaven a bude jen jako náhradní díl.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod hurec 6. 10. 2023 21:12

Tak kdo vše dodává? LG, Samsung a Boe?
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hovasty 7. 10. 2023 23:11

Ahojte, vy čo ste si predobjednali iPhone 15 (idealne pro max) máte ho už? � Prvý krát som si povedal že to risknem a skúsim iPhone, nikdy predtým som ale nič nepreobjednával a viem že dostupnosť je u iPhonov trochu horšia zo začiatku. Žijem v ČR a objednávku som mal hotovú 7 minút po začatí predobjednávok. Kupoval som v MobilPohotovost no je to už vyše troch týždňov a stále nič, v detaile objednávky píše "Předobjednávka nedostupné". Písal som im aj na chat a vraj "je dostupnost obmedzená a objednávky sa postupne vybavujú podľa poradia" no ja som mal objednávku hotovú 7(!) minút po začiatku predobjednávok. Takže buď je aj napriek tomu tak veľa ľudí predo mnou v poradí alebo majú tak málo zariadení dostupných, myslel som že budem pohodlne v prvej vlne.
hovasty
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka