iPhone 15/Plus/Pro/Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Alpha8520 4. 11. 2023 18:21

DirtyKing píše:Tam bude hlavně problém v tom, že takové masové množství displejů nedokáže jeden výrobce poskytnout. Tak špičku prostě cpou do Pro a do levnějších variant jdou podřadné kusy. Stejně je to věřím i se 60 Hz u základních modelů, neseženou takové masy 120 Hz displejů, tak je tam opět ústupek. Za mě je prostě nesmysl kupovat základní řady. Obo to totiž nebude jen u displejů, ale i u dalších komponent. Pamatuji u dvou identických základních iP 13, že jeden fotil citelně lépe jak ten druhý.

Tohle je ale dost smutný přístup, který já nehodlám podporovat. Pokud si nejsou schopni zajistit komponenty tak, aby vydali kvalitní produkt, tak ať ho radši nevydávají vůbec. Tohle už pak není Apple, ale další Samsung.
LG displeje se používají i na Pročkách, opět jsou více do žluta a lehce horší, tam je to smutnější ještě víc.
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 4. 11. 2023 18:38

Tak jsem vyzkoušel v rychlosti na telce Residemt Evil Village a vypadá to fakt famózně...
A hrál si tu hru vůbec na PC? � Pak bys neřekl že famózní, ale katastrofální, sem viděl srovnání s old gen ntb rxt 2050 a tam ta hra vypadala 2x tak lépe.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 4. 11. 2023 19:43

Ono cez co to skúsate na telke? Cez zrkadlenie obrazu? Lebo tam mi to nejak blbne. Najprv pekný obraz ale hneď po 1sekunde vyblednu farby. Telka LG OLED CC rada.
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 4. 11. 2023 19:49

S těmi displayi je to ale všude, jak u notebooků tak u telefonů. Nejlepší je neporovnavat kusy mezi sebou jinak se může stát, že budeš *****ý :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 4. 11. 2023 21:36

Ale ja teraz riešim niečo iné. Na fone to je OK, len na telke tie farby sa zmenia po 1s. Preblikne obraz a je to také vyblednute. Prenášam cez wifi
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 5. 11. 2023 08:21

panrt píše:Tak jsem vyzkoušel v rychlosti na telce Residemt Evil Village a vypadá to fakt famózně...
A hrál si tu hru vůbec na PC? � Pak bys neřekl že famózní, ale katastrofální, sem viděl srovnání s old gen ntb rxt 2050 a tam ta hra vypadala 2x tak lépe.

Fakt to chceš srovnávat s PC nebo plnohodnotnou konzolí? To jsi takový trouba? Ano, vím jak to vypadá na PS5 docela dobře. Ale bavíme se o mobilu, jehož HW není aktivně chlazen a jehož HW je několikanásobně menší. A v rámci mobilu nebo v rámci mobilu co se zrcadlí na TV ta hra vypadá naprosto skvěle a nic s tak pěknou grafikou tu doposud v mobilním světě nebylo. Zajímavé že to testovala a hrála i spousta lidí co se zabývají hraním na PC a velmi to chválila, že jako alternativa je to super. Ale ty tu musíš zase přijít napsat takový zcestný výblitek.

orgáč píše:S těmi displayi je to ale všude, jak u notebooků tak u telefonů. Nejlepší je neporovnavat kusy mezi sebou jinak se může stát, že budeš *****ý :D

Je to tak. Mám třeba dva identické monitory a oba vypadají prostě jinak co se zobrazovače týče. Stejně tak notebooky u nás na firmě, ač identické, fotka na nich vypadá dost odlišně. Na těch monitorech mám stejné pozadí pro oba monitory a je to vidět na první dobrou z několika metrů. A to jsou oba Samsung a tak by člověk čekal, že když ta firma vyrábí displeje, tak budou stejné.

Maxpayne2019 píše:Ono cez co to skúsate na telke? Cez zrkadlenie obrazu? Lebo tam mi to nejak blbne. Najprv pekný obraz ale hneď po 1sekunde vyblednu farby. Telka LG OLED CC rada.

Kabel. Bezdrátové jsem nezkoušel. Ale moje telka také podporuje AirPlay, ale zrcadlený obraz nevypadá tak dobře, jako když je zrcadlen přes Apple TV. Proč netuším, nepátral jsem po tom. Jelikož mám Google TV a to je za mě naprostá pomalost, šílenost a zoufalost, tak TV výhradně používám jen jako zobrazovač pro Apple TV.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Alpha8520 5. 11. 2023 09:09

Díval jsem se na nějaké video na youtube a moc nechápu ty foťáky.
Na 14 mi chybí zoom, na software přiblížení je to tragické. Paradoxně já ale vůbec nefotím, jediné, na co jsem to na starém iPhonu, který měl 2x čočku, používal je přibližování textů, na které nevidím. Mám slabší oči na dálku a ne vždy mám čočky nebo brýle, pokud jsem třeba na letišti a neviděl jsem na televizi s odlety, která byla někde nahoře, použil jsem 2x foťák a přiblížil si to na telefonu.
Co jsem pochopil, tak 2X zvětšení funguje na základním i Pro modelech stejně, jde o výřez ze 48Mpix fotky, teoreticky si tedy myslím, že by tam mohlo být dost detailu, aby text nebyl rozpitý, jako po přiblížení na 14ce a že by mi to mohlo stačit?
Pro model má potom navíc 3X čočku a Pro Max 5X čočku. Znamená to tedy, že třeba všechno, co je na Pro Max menší jako 5X je jen digitální crop 48Mpix foťáku. Nevím jak si 5X zoom představit, ale nebude to už pro takové účely moc, že tu čočku stejně kvůli až moc velkému zoomu nevyužiju?

Chci nákupem nového iPhonu vyřešit dva problémy proti 14 - velikost displeje (chci větší) a ten problém s přiblížením. Co bych fakt mít nemusel je nový čip a 120Hz displej, který akorát žere už tak tragickou baterku, proto se nejvíc příkláním k 15 plus. V testech říkají, že ve fotkách do příblížení 4,9X nevidí moc rozdíl.
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 5. 11. 2023 10:14

DirtyKing: Když to dělá Apple a srovnává se s PC/ konzolemi je to v pořádku a všichni jásají že umí mít výkon jako konzole/PC, když se zjistilo že jen na papíře ale zbytek nic moc tak nyní když to udělám např já je to špatně že nechápete proč to srovnání mezi nimi :D.
To je celkem logické že.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod DirtyKing 5. 11. 2023 11:30

Je zcela pochopitelné, že to srovnává s konzolemi, když to jsou porty AAA titulů. S čím jiným by to asi měl srovnávat?

Alpha8520: Chápeš to naprosto správně. Do optického přiblížení je to pak vždy jen výřez.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 5. 11. 2023 13:46

No to jo, ale proč to srovnaná i s PC verzi nechápu.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod marts 5. 11. 2023 15:10

Alpha8520: a na to přibližování používáš aplikaci Fotoaparát nebo Lupa?
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod BaldaP 6. 11. 2023 14:45

Mám k dispozici Pro Max 1TB v černé za 42 tisíc. Nemá někdo zájem?
BaldaP
Junior

Odeslat příspěvekod Panchy 7. 11. 2023 13:23

naspir píše:Zdravím, nemá prosím někdo rezervaci v Datartu iPhone 15 Pro přírodní titan 128/256GB?Díky

Aktuálně má Datart na prodejnách spousty iPhone 15 Pro Blue 128/256GB, ostatní barvy jen drobky nebo nic.
Panchy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapr99 8. 11. 2023 16:19

Mam ted na "zkousku" 15 Pro.
Jak jsem psal vedle mam svuj Pixel 7 Pro a asi i muj budouci 8 Pro.

Nechci uplne srovnavat spis info.
15 Pro je fajn ale i na to titanove telo mi prijde celkem tezkej...kor oproti te 8 Pro.
Nevyhnulo se mi ani me-h zpracovani takze ja jedny strane mi to uplne nesedi a jak se psalo trochu to "reze" do prstu ale nic strasnyho.

Kdybych si ho nechaval tak nevim jestli bych to reklamoval.
Jinak asi za mne typickej iPhone...proste to nej co se da koupit :-)
Za mne chtit "mensi" telefon tak bych asi urcite zvolil 15 Pro
Ale ja moc neresim iOS/Android :-)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Picoss 8. 11. 2023 21:42

Hodlám upgrade z 12 pro na 15pro. V jednom porovnávacom videu sa mi zdalo, že reproduktory 15pro hrali v porovnaní s 12pro nekvalitnejšie - zastretý zvuk.
Môžete mi z vlastnej skúsenosti zhodnotiť kvalitu reproduktorov, prípadne ju porovnať ? Ďalujem
Picoss
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka