iPhone 15/Plus/Pro/Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod marts 6. 1. 2024 09:46

Displej s obtisklou klávesnicí jsem míval v podstatě na všech noteboocích které se mnou cestovaly a to bez rozdílu značky. Pak mě napadlo jestli by nepomohlo jednoduše dát na klávesnici před zavřením kousek papírového ubrousku - ostatně notebooky když přijdou z výroby tam taky mají položený nějaký ochranný papír.
A od té doby co to takhle dělám, se na displejích žádné otisknuté klávesy neobjevují.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 11. 1. 2024 18:03

Zdravím přátelé.
Chci se dotázati jakou vybrat barvu ajFona 15 Pro. Rozhoduji se mezi přírodním titanem a modrou. Telefon budu mít v silikonovém obalu a dostane-li se mezi nějaký prach, může časem dojít k poškrábání titanového rámečku? Ptám se proto, že titan je měkčí než nerez, co měla 14 Pro a na barvě přírodní titan by to nebylo tak znatelné, jako na modré. Vím, že kdo má Apple hodinky (hliníkové) s nasazeným krytem, tak od prachu, co se dostane mezi se můžou časem poškrábat.
Díky.
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 11. 1. 2024 18:43

Tak si kup buď origo obal s měkkým semišem uvnitř. Nebo si kup (doporučuji) přírodní barvu. Nebo nejlépe neřeš nějaké mini škrábance.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike-biker 11. 1. 2024 18:54

Koupil bych to, co se mi líbí více. Největší zájem byl o Natural titan, že jsou na něm nejméně vidět škrábance. Ale je to asi jedno, tohle bych fakt neřešil.
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DirtyKing 11. 1. 2024 19:26

Kup co se ti líbí. I pokud to občas od prachu vyčistíš, tak se ti nic nepoškrábe, tedy alespoň z vlastní zkušenosti. AWU mám od začátku prodeje, mám tam aramidový kryt a nemám tam ani jeden vlasový škrábanec. Akorát 1x za týden komplet vyčistím řemínek a hodinky a nic na nich není. A to každý den dostanou pecku o plot, zeď nebo něco jiného. Stejně tak iPhone (mám natural titanium) a telefon na sobě nemá absolutně nic narozdíl od ocelového 14 PM. Za mě daleko lepší než ocel. V oceli jsem měl 13PM a 14PM a tělo bylo po 3 měsících plné vlásečnice. 15PM mám déle a není na něm absolutně nic.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 11. 1. 2024 19:42

Díky. Pravda je, že nyní mám 3 roky iPhone 12 modrý v silikonovém pouzdru, telefon má hliníkový rámeček a není na něm žádný škrábanec.
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 12. 1. 2024 09:24

A nezapomeň, mobil má sloužit tobě, ne ty jemu :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 12. 1. 2024 10:13

Mám 15Pro v modré barvě a v aramidovem krytu od tacticalu a naprosto v pohodě zatím. Barva je velmi subjektivní věc. To je jako by ses zeptal, jestli si máš dát k obedu řízek nebo spageti. Vem, co se ti líbí.
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod SerifReborn 12. 1. 2024 16:03

Souhlas. Ja kdyz koukal na recenze, tak vsichni recenzenti nejvice chvalili a vybirali prirodni titan a me prisel nejosklivejsi. Ja nakonec vybral bilej, protoze mi prisel nejhezci a zena ma modrej, kterej se zase ji libil nejvic.
A skrabance neres. Mam jich vic nez zena s modrym, protoze mi castejs pada a nemam masivni kryt.
Ale neresim to. Vzdyt je to jen telefon. Stval by me jen prasklej displej.
SerifReborn
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 12. 1. 2024 17:57

Přesně tak. Já už telefon používám bez krytu. Jak píšeš, je to prostě jen telefon. Akorát na hodinkách mám kryt, protože prostě denně dostávají někde pěkné pecky.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 13. 1. 2024 19:29

A když nosis bez krytu, nemáš obavu minimálně o zadní čočky?
Tělo telefonu je ok, ale preci jen ty zadní čočky, resp. skla v nich mohou být kritickým místem....pokládání telefonu (pokud jej nepokladas displejem na stůl), ale zejména při drobnem pádu.
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod SerifReborn 13. 1. 2024 20:59

Vubec ne. Cocky jsou to nejmensi, co je nutne resit. A hlavne tam nelepit ochranu. Pak jsou horsi odlesky.
SerifReborn
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 13. 1. 2024 22:20

Nemám. Telefony mi nepadají. A i když pokládám čočkama na stůl, tak na nich není ani sebemenší mikroškrábanec. A v nejhorším kdyby mi to náhodou spadlo, tak se dá vyměnit se zadním sklem za “hubičku” v porovnání s předchozíma modelama �. Navíc za mě je to nádherný kousek hardwaru a přijde mi škoda mít ho v obalu :-)
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 14. 1. 2024 11:52

Mým doporučením je zvolit přirozenou barvu daného kovu. Jak bylo řečeno, tak takové řešení minimalizuje viditelnost škrábanců. U jiných barev, když se ten povrch škrábne, tak tam ta barva už nejde dát zpátky a bije to do očí.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 15. 1. 2024 11:36

Na čočky jsem nikdy nic nedával, to je naprostý nesmysl. Spíš jsem se ptal na možné poškození že zvědavosti.

aikoN: no vidíš, a mě zase přijde přírodní titan jako nudný a fádní. Proto mám modrou. Barva je fakt otázka vkusu. Každý vnímáme barvy jinak, jiné barevné spektra, jinak s námi barvy souzní. Barva je fakt to poslední, co u nového mobilu zajímá. Když má ale clovek na výběr...

Třeba u S23U se mi nelíbila ta zelená, černá je nuda, tak jsem bral bílou, která mi přišla fakt sexy.
Domin7
Schvalování příspěvků

Předchozí stránkaDalší stránka