od JamesLurk 10. 4. 2024 22:13
Chlapi jak jste na tom s homogenitu displeje? Mám pocit že můj kousek 15PM nezobrazuje na celé ploše úplně stejně kvalitně bílou barvu. Na spodní třetině displeje kde je klávesnice, je rozhodně bílá barva lepší než na prostřední třetině displeje, kde je tón zcela lehce do krémova/růžova. Horní třetina je pak podobná té spodní, takže tam je to opět zase bělejší/studenější. Na první pohled to není takřka vidět, nicméně mám absolutní vnímání barev a prostě to tam jednoznačně vidím při jakémkoliv čtení textu na bílém pozadí. Bohužel si připadám jako blázen při představě že bych šel tohle někomu na servis ukazovat, ale všímám si toho každý den. Takový opravdu nepatrný růžový nádech na prostřední třetině displeje. Nevím zda to může způsobovat nějaké lepidlo mezi displejem a sklem nebo digitizer, nevím zdali to mám nějakým způsobem řešit se servisem a chtít třeba telefon vyměnit anebo jestli se s tím mám smířit. Měl by někdo nějakou radu? Moje poslední telefony od zadu byly Note 9, 10+, Note 20U a iP13Pro a všechny tyto telefony měly displeje naprosto perfektní. Už jsem dávno začal věřit, že nějaké nedokonalosti displejů jsou dávno minulostí. Dle zahraničních fór je to u aktuální řady iPhonů celkem kusová záležitost. Zajímala by mne vaše zkušenost a váš názor, děkuju.