iPhone 15/Plus/Pro/Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MSED3 25. 3. 2024 20:36

Ahoj, mám dotaz, na zamčené obrazovce mám widget kalendář , ale žádná událost se mně neukáže do té doby, než se na tel podívám . Nevíte čím to je ? Jde nastavit, aby se událost na widgetu ukazovala neustále?? Díky M.S.
MSED3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Domin7 29. 3. 2024 16:54

Tady už snad nikdo nechodí...
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod JamesLurk 10. 4. 2024 22:13

Chlapi jak jste na tom s homogenitu displeje? Mám pocit že můj kousek 15PM nezobrazuje na celé ploše úplně stejně kvalitně bílou barvu. Na spodní třetině displeje kde je klávesnice, je rozhodně bílá barva lepší než na prostřední třetině displeje, kde je tón zcela lehce do krémova/růžova. Horní třetina je pak podobná té spodní, takže tam je to opět zase bělejší/studenější. Na první pohled to není takřka vidět, nicméně mám absolutní vnímání barev a prostě to tam jednoznačně vidím při jakémkoliv čtení textu na bílém pozadí. Bohužel si připadám jako blázen při představě že bych šel tohle někomu na servis ukazovat, ale všímám si toho každý den. Takový opravdu nepatrný růžový nádech na prostřední třetině displeje. Nevím zda to může způsobovat nějaké lepidlo mezi displejem a sklem nebo digitizer, nevím zdali to mám nějakým způsobem řešit se servisem a chtít třeba telefon vyměnit anebo jestli se s tím mám smířit. Měl by někdo nějakou radu? Moje poslední telefony od zadu byly Note 9, 10+, Note 20U a iP13Pro a všechny tyto telefony měly displeje naprosto perfektní. Už jsem dávno začal věřit, že nějaké nedokonalosti displejů jsou dávno minulostí. Dle zahraničních fór je to u aktuální řady iPhonů celkem kusová záležitost. Zajímala by mne vaše zkušenost a váš názor, děkuju.
JamesLurk
Junior

Odeslat příspěvekod Igor Rataj 11. 4. 2024 08:15

Tohle vypadá na vadu displeje, můžeš ho zkusit vrátit nebo reklamovat.
Igor Rataj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pikropikro 31. 7. 2024 18:47

Tak ještě jednou se zkusím zeptat, pokud se zde ještě někdo objeví a odpoví...

Mám neustále problém s tím, že vyfotím fotku na hlavní objektiv a když pak dám upravit, tak u většiny fotek mi nejde změnit hloubku ostrosti. Přitom by to měl iP15 Pro umět. V úpravách pak nemám vůbec ikonu malého "f". Toto je snad u 50% fotek.
Dneska jsem s tím byl v istores a ani tam mi frajer nedokázal poradit.

A pokud se s tím nikdo nesetkal, poradíte mi, co dál bych mohl ještě zkusit udělat nebo koho oslovit, aby mi pomohl? Díky.
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 1. 8. 2024 05:15

Portrety v rezime foto mas zapnute v nastaveniach? A dalsia vec nesmies fotit v rezime raw inak to nefunguje.
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 1. 8. 2024 20:23

Ano, portréty v režimu foto - zapnuto. A do Raw nefotim nikdy.
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 1. 8. 2024 22:14

Zmena hloubky ostrosti funguje dle meho pouze pro obliceje, psy a kocky. Fotit v portretnim rezimu neni potreba, data ohledne hloubky se ukladaji i ve standardnim rezimu.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 2. 8. 2024 06:25

A i přes to nefunguje. Najdu po vyfocení osoby do galerie, dám upravit a ono "f" tam prostě není a tudíž není možné změnit hloubku ostrosti, rozmazat pozadí.
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 2. 8. 2024 08:51

Zrovna jsem na to koukal. Většinou fotím psiska a u 80% fotek tu možnost zapnutí portrétního režimu mám. U zbývajících ne, i když by se to u některých vybízelo. A u spousty fotek zase možnost zapnutí portrétního režimu mám a přitom by to tam absolutně nedávalo smysl. Zřejmě ten algoritmus ještě není úplně dobře funkční. Nicméně na iOS 18 Public Beta bych řekl, že to funguje o dost lépe.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Honzal9 4. 8. 2024 16:27

Ono “f” tam musí být při foceni, pak to telefon správně detekoval a později lze v galerii tahle fotka předělat na portrét.
Honzal9
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 7. 8. 2024 20:49

Je to zvláštní, mám dvě osoby vedle sebe na fotce, nabízí se krásně rozmazat pozadí a nic!
Na to, jak Apple dbá, aby vydaná funkcionalita skutečně fungovala, tak toto jim vážně nefunguje! Pokaždé se říká, že Apple sice přichází s některými funkcemi později, ale jednak je dotáhne k dokonalosti a jednak fungují na 100%.
Přijde mi, že hodně věcí teď začíná trošku váznout.

Ať už to je tahle funkce s bokeh efektem nebo airdrop. Dokonce mi ani nechce udržet spojení mezi iP a Macem, když z iP udělám hotspot. Stačí chvilička a hotspot okamžitě spadne.
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod jege 8. 8. 2024 00:02

Co máte furt s tím hotspotem? Zapínejte a vypínejte jej přes Zkratky a bude držet jak přibitý: viewtopic.php?f=1971&t=1324527 ! o<:)
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 8. 8. 2024 06:35

Jege, zrovna ty bys neměl být tak agresivní ve své komunikaci. Ty, který si stěžuje všude a na všechno. Mozna to přes zkratky funguje - určitě vyzkouším! Ale proč mám proboha spouštět hotspot přes nějaké zkratky, chci ho zapnout a aby prostě držel a mohly se k němu známá zařízení kdykoli připojovat automaticky, aniž bych to musel dal řešit. Proč to musí být tak uživatelky složité, že si to lidi vlastně musejí vymyslet za Apple sami. Chápu - úspora energie. Ale to už mají nechat na uživateli, zda chce zdi ať baterii nebo ne. Navíc je to ještě ke všemu hotspot mezi iP a Macem a stejně to nedrží, přitom jak právě ty píšeš v tom postovanem linku, tak mezi Apple zařízeními by to fungovat mělo perfektně a bez dalšího klikání a znovu-pripojovani.
Tu zkratku teda určitě vyzkouším.
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 8. 8. 2024 08:00

Hele a mas intel mac nebo arm mac? Cekal bych ze arm mac se pripoji sam a drzi, nebo je na tom stejne blbe jak intel?
majkom
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka