od DRDR321 18. 9. 2023 18:29
Ahoj,
hezky jsi popsal na co telefon máš a k čemu ho používáš, takže
- 60 a 120 Hz je velký rozdíl - telefon působí svižnějším dojmem, a mým očím je to příjemnější, když scrolluju web/twitter/text (zpátky na 60Hz bych se dobrovolně nevrátil), pokud občas něco hraju (a hra umí těch 120Hz), tak je to taky mnohem plynulejší, ale například u YT/Netflixu atp to je v podstatě úplně jedno. Otázka pak taky je, jestli se na displej díváš hoďku-dvě denně, nebo je to hodin šest...
Pokud nejsi intenzivní uživatel a se 120 Hz nemáš zkušenost, asi bych to neřešil a klidně zůstal u 60 Hz.
- píšeš o běžném užití - takže CPU ve tvém případě vůbec nemusíš řešit (pokud se nechystáš hrát nejnovější náročné hry na max detaily) a na tebou plánovaný horizont ti bohatě stačí A15.
- Fotíš málo, a i iP13 fotí moc hezky.
- Titan - já osobně jsem hodně hodně zvědavý, protože tam očekávám velkou zradu. Nejsem materiálový inženýr, ale moje záliba jsou hodinky, které začínají cenou vysoko nad iP15 PRO, a z běžně používaných materiálů je nejhorší zlato a titan. Titan je skvělý pro alergiky, ale i přes velké investice nedokázali přijít s povrchovou úpravou titanu, která by byla odolná - je to měkké, relativně křehké, snadno se to dře, taky povrchové vady se opravují mnohem hůře než u oceli a zlata. (je možné, že to nazývají titanem, ale je to nějaká slitina, která bude OK - nevím, a nebudeme to vědět, dokud to někdo reálně netestne)
Summa summarum - osobně mám pocit, že by ti bohatě stačil iP13 (nenáročný uživatel, který to vnímá jako spotřební záležitost), případný servis iP13 bude i za 3-4 roky pohoda, racionální řešení.
No a nebo si chceš prostě udělat radost (což taky chápu) a pak bych všechny úvahy nechal koňovi, a prostě si objednal 15 PRO.