Starý telefon - odhlášení z Apple účtu

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Carlos789 13. 1. 2024 23:45

Mám starý telefon a chtěl bych ho pujčit rodičum. Telefon je přihlášen k mému Apple ID a službě najít. Jak to udělat, aby nemohli něco omylem vymazat? Odhlásit se z Apple ID? To se telefon vymaže a já ztratím provázání na službu Najít.
děkuji za rady.
Carlos789
Junior

Odeslat příspěvekod ... 14. 1. 2024 00:14

Snad muzes rodicum vytvorit jine Apple ID ne?
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carlos789 14. 1. 2024 01:17

To mohu. Jak je to pak se službou Najit? Bude vázaná na nové Apple ID nebo může zustat u puvodního? díky
Carlos789
Junior

Odeslat příspěvekod ... 14. 1. 2024 06:20

Asi nemuze byt telefon u dvou Apple ID? Nebo jo?

Ma iOS podporu vice uzivatelu? Pokud jo, tak by to slo. Zalozil bys jim na telefonu pouze uzivatelsky profil a svuj by sis nechal jako administratorsky.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BukCZ 14. 1. 2024 07:59

Telefon odhlaste od svého iD, založte rodičům nové, Vy si na své iD založte Apple family (abyste byl správcem rodiny) a iD rodičů do ní přidejte. Pak budete moci vyhledat jejich telefon, pokud je připojen k internetu, přes službu Najít.
Případně je možno to ještě pojistit AirTagem v jejich autě, kapse nebo kabelce. AirTag odesílá polohu i přes cizí telefony, pokud by si zapomněli svůj telefon doma. Vypadá to paranoidně, ale není, jde o bezpečnost.
BukCZ
Junior

Odeslat příspěvekod Carlos789 14. 1. 2024 10:08

Děkuji. O Family účtu jsem vůbec nevěděl. family účet je možné poté spravovat i z mého mobilu, nebo to půjde jen přes webové rozhraní? Jestli uvidím další zařízení i na svém telefonu?

Ten AirTag funguje jen předpokládám mezi iPhony? Má BT, tak jestli nekomunikuje se všemi telefony s BT....děkuji
Carlos789
Junior

Odeslat příspěvekod marts 3. 2. 2024 11:20

"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior