Android - obecná diskuze

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Robert.Hujer 11. 9. 2024 17:09

Kdyz zadas do google vyhledavace, jak docasne pozastavit google email apod, tak dojdes k tomu, ze gmail bude funkcni stale, muzes jej jen smazat anebo nastavit out of ofice. Takze do schranky budou chodit maily (pokud mail nezrusis uplne). Pak je jenom na tobe, jestli si mail zobrazis anebo ne (a je jedno, jestli se jen nebudes do nainstalovaneho mailu divat anebo mail klienta odinstalujes).

A pokud zrusis gmail, tak bys jej asi mohl obnovit pres nejake recovery, ale to radeji nastavit out of office...
Robert.Hujer
Junior

Odeslat příspěvekod Bnone 11. 9. 2024 18:56

Bezik píše:Chmmm, je tam jen Otevřít, Deaktivovat, Vynutit ukončení. Netuším, co udělá Deaktivovat. Možná to co chci, možná to smaže konfiguraci, čert ví. Koukám, že u Xiaomi je skutečně možnost Vypnout, ale symbol je stejný jako u Google Androidu při Deaktivovat, a to tam zase pro změnu chybí. Třeba je to to samé. Tak nevím.

Deaktivovat je správně. Patrně pak i zmizí ikona z plochy, zpátky aktivovat lze z Nastaveni/Aplikace/...
Výsledek se tváří, jako by apka byla odinstalovaná, ale nastavení a data zůstanou. Kdysi jsem to tak dělal se spoustou předinstalovaných aplikací.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod Bezik 11. 9. 2024 19:01

Chjo, ne fakt nejsem dement :-D To o čem píšeš je jasný. Já řeším něco jiného. Vlastně chci zaměnit aplikaci od Googlu za eM Client, a nechci, aby ta aplikace od Google byla stále aktivní. Jako mě osobně by to asi bylo úplně jedno, ale řeším to pro kolegu, který je absolutní technický mimoň (fakt brutální), a pokud mu budou maily chodit do dvou aplikací, tak ho trefí šlak. A zatím nevím, která z těch aplikací pro něj bude přijatelnější, ale aby chodil do dvou, to mu nemůžu udělat, to by psychicky nezvládl. No nic, budu muset zvolit průzkum bojem. Nicméně díky.

-- 11. 9. 2024 19:02 --

OK, díky moc. Jdu to vyzkoušet.
Bezik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bnone 11. 9. 2024 19:06

No ale vždyť to tím právě vyřešíš, když aplikaci deaktivuješ, tak prostě gmail už nepojede ani na pozadí a pojede jen ta druhá aplikace.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 9. 2024 19:12

Normalne tu appku deaktivuj, odinstalovat bohuzel nejde.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Bezik 12. 9. 2024 11:26

OK, vyřešeno. Odinstalovat jsem ji ani nechtěl. Díky všem.
Bezik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bezik 12. 9. 2024 17:26

Tak ještě jeden dotaz. Nevíte někdo, jak odstranit ten úplně levý panel s kanálem "objevit" ? Vypnout ho není problém, ale jak ho úplně odstranit nevím. Ano, jistě by šel nainstalovat Nova launcher, tam by to asi šlo, ale k tomu sahat nechci. Díky. (Android 14, Google Pixel 8 PRO)
Bezik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bnone 12. 9. 2024 19:38

Taky by mne to zajímalo, nic jsem nenašel.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod Bezik 12. 9. 2024 20:54

Taky ne. U Xiaomi jsem ten panel nějak odstranil (už si nepamatuju jak, ale šlo to ), tady to vypadá, že to nejspíš nejde. Nu což.
Bezik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aurum 18. 9. 2024 21:02

Prosím nápovědu. Mám starý fón s Androidem 5,1. Potřeboval bych do něj dostat apku Messenger. Vím, že Google už Android 5.1 nepodporuje, napadlo mě jen, jestli to není možné nějak obejít. Třeba nějakým upraveným souborem apk apod. Jsem si téměř jistý, že to nepůjde, ale za optání nic nedám.
aurum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 18. 9. 2024 21:48

Zkus Aptoide https://en.aptoide.com/, lze tam stáhnout APK instalační soubory, i různé starší verze.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yndezit 19. 9. 2024 22:37

Nebo apkpure.com
Ale Play store už nic nenabídne?
yndezit
Junior

Předchozí stránka