Dá se v 7.1.1 někde najít/zapnout log pokusů o datové připojení?
Mám datové spojení zakázané v nastavení v telefonu a také u operátora. Ten mě informuje SMS když se telefon pokusí připojit na internet.
V telefonu Sony XC (F5321) mám od výrobce několik aplikací, které "nelze deaktivovat ani odinstalovat". U většiny nelze nastavit žádná oprávnění, u zbytku jsou zakázaná. Vygooglil jsem si že aplikace Sony "What's new" běžně přistupuje někam přes datové spojení ačkoliv je zakázané. Našel jsem si návod jak ji odinstalovat násilně přes ADB. Vůbec nejčastějším dotazem k této aplikaci je jak se jí zbavit, takže asi štve všechny. Od té doby se četnost pokusů o datový přístup výrazně snížila - jednou za 2-3 dny. Než systémem pokus-omyl odstraním zbylé "nedeaktivovatelné" aplikace Xperia, rád bych našel neposlušnou aplikaci sofistikovanějším způsobem.
Dále nesouvisející dotaz - přes USB z počítače detekuji MTP protokol, ale ukazuje to prázdný disk, nebo, pokud to zvolím na telefonu, ukazuje to instalační soubor PC klienta Xperia Companion. Přenos souborů to umožňuje jen přes tohoto klienta, který jednak nefunguje na Linuxu (skrz emulátor) ale i na widlích poskytuje neskutečně bídné uživatelské rozhraní na úrovni Windows Exploreru. Potřebuju se této nadstavby zbavit, aby se mi telefon montoval jako USB disk, byť přes pomalý MTP.
Když na to tak koukám, potřebuju se na telefonu Sony zbavit všeho, co do toho Androidu nacpalo Sony.