Android - obecná diskuze

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod locomachine 15. 12. 2011 13:50

Verzi poznáš v Nastavení - Aplikace - Správa aplikací - MX...
locomachine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fexovka 19. 12. 2011 12:17

Prosba..nevím, zda to patří sem, ale zkusím..
Mám tablet HTC Flyer a v pátek se aktualizoval sw a od té doby na Facebooku nejdou přehrávat vložená videa přáteli na zeď.. spustím, okno s videem zmizí a přehrává se jen zvuk.. ne že bych byla zuřivá videistka, ale vadí mi, když věci nefungují, jak mají.. díky za pomoc..
fexovka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zlatan- 19. 12. 2011 17:21

Problém vyřešen, chyba byla v tom avi souboru, stáhnul jsem z jiný a tam už vše ok..
Zlatan-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod flshman 8. 1. 2012 16:28

Mám dotaz,když koupím nový telefon a přihlásím se pod stejný google účet,pod jakým jsem teď přihlášenej na starém telefoně,jak to bude s aplikacemi?
Nahrají se do nového telefonu pouze ty,co mám aktuálně teď ve starém nebo se tam nahrajou úplně všechny,které jsem kdy stáhnul.
Za tu dobu co starý telefon mám jsem nainstaloval a zase odinstaloval hromady aplikací,a nebyl bych rád,kdyby google všechny poslal i do nového telefonu.
Nejlepší by bylo,kdyby se nainstalovaly ty aplikace,co mám teď v telefoně.
V záložce "Můj účet" jsou vidět všechny aplikace co jsem kdy stáhl,ale nejdou nijak odstranit,ty co už bych nechtěl.
Má stím někdo zkušenost? :?:
Cowon J3 + BRAINWAVZ Alpha Pro
Fiio E17 Alpen + Shure SRH440
Apple iPad Air + Cowon SP2
flshman
Junior

Odeslat příspěvekod EINEX.SIEMENS 8. 1. 2012 17:21

Mi se při přechodu na jiný telefon nestáhlo vůbec nic :D
Sbírám Siemensy.
EINEX.SIEMENS
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 8. 1. 2012 18:04

Ja když jsem flashoval novou ROM tak pokud jsem při prvním spuštění dal režim obnovení a vyplnil přihlašovací mail, tak se mi sami nainstalovali aplikace, které jsem používal v předchozí ROM. Také mam na Marketu v založce moje aplikace mraky aplikací, který jsem zkoušel před lety na G1, ale ty se mi neinstalovali.
Další možnost je nevyplňovat mail, a doplnit si ho až dodatečně a to se mi aplikace neinstalovali taky, musel jsem ručně.
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flshman 8. 1. 2012 18:52

Dík moc
Cowon J3 + BRAINWAVZ Alpha Pro
Fiio E17 Alpen + Shure SRH440
Apple iPad Air + Cowon SP2
flshman
Junior

Odeslat příspěvekod sharkee 13. 1. 2012 20:54

Dle mych zkusenosti se to do noveho mobilu nestahne, ale je mozno na PC, po pridani noveho mobilu do ggogle uctu, vybrat, co se ma stahnout do noveho mobilu a zaroven AM ukaze, zdali je aplikace kompatibilni s novym mobilem cinikoliv.
Pak uz si mobil pri pripojeni vse sam stahne a nainstaluje. Tohle bylo super ;-)
sharkee
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 1. 2012 12:33

Zdar,uvažuju o koupi telefonu SE Live with walkman s androidem 2.3.4.Mám pár dotazů:
1)Lze zakázat přístup na net přes operátora a povolit jen připojování přes wifi?
2)Lze si u droida manuálně nastavit profily(Tichý,Normální,Offline,Venku...)?Myslim tim věci jako hlasitost,intenzitu a typ vibrací,jas...
3)Lze pro stahování z marketu využívat jeden gmail účet a nějaký jiný používat na emaily?
4)Existuje něco jako CCleaner nebo nějaký údržbář,který by uměl vymazat staré,dočasné a nepoužívané soubory dle toho co si zvolim?
5)Umí android zamknout telefon a vždy při odemykání klávesnice se mě zeptat na heslo?
6)Lze si v androidu upravit grafické uživatelské rozhraní pomocí nějakých skinů nebo tak něco?

Androida jsem nikdy neměl, omlouvám se za tyto možná stupidní dotazy :-)
anonymni

Odeslat příspěvekod Habix 15. 1. 2012 14:06

1) ano
2)ne, musíš si stáhnout z marketu nějakou aplikaci
3)ano
4)ano, najdeš na marketu
5)ano
6)ano
Sony Xperia P, DARK ROM V2.5, Nemesis Kernel v5.2, root, unlock bootloader
Habix
Junior

Odeslat příspěvekod jannk 15. 1. 2012 14:20

k te 2: jsem si myslel, ze mi profily budou chybet, ale nakonec mi prijde pristup Androidu i lepsi: proste tlacitkem hlasitosti nastavim aktualni 'hlasitost' telefonu - od naplno venku az po tichy profil na schuzce. Jas ani vyzvaneci melodii jsem stejne nikdy nemenil...
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 1. 2012 14:34

Supr! dík,ještě dotaz,četl jsem,že android neni bezpečný,že má bezpečnostní trhliny atd. atd. atd. je to skutečně tak? Nepočítám samozřejmě blbce,co instalují kde co z pochybných zdrojů..zajímá mě bezpečnost systému obecně,když budu brouzdat na netu,oficiální aplikace z marketu budou komunikovat na pozadí online apod.
Vyplatí se pak případně instalovat některý z mobilních antivirů (Avg,Avast,Kaspersky,..)?Nerad bych si zasral mobil antivirem,který je prakticky k ničemu/zbytečný a který mi užírá drahocené Mb paměti :-D
anonymni

Odeslat příspěvekod Habix 15. 1. 2012 14:40

S bezpečností nemám žádný problém, podle mě, je v této době antivir zatím zbytečný, nepoužívám žádný a na netu jsem dost často.
Sony Xperia P, DARK ROM V2.5, Nemesis Kernel v5.2, root, unlock bootloader
Habix
Junior

Odeslat příspěvekod K-I-K-I 15. 1. 2012 20:42

Zdravím, mám poprvé mobil s OS. Chci se ujistit, že nejsem připojená k netu (nemám-li zrovna zapnutou wi-fi). Najela jsem si do nastavení mobilních sítí a tam mám v nabídce: použít datové pakety, datovy roaming, síťoví operátoři - ty první dva nemám zaškrtnuté a když najedu na nabídku s. operátoři a tam je v nabídce: vyhledávat sítě, vybrat automaticky a pak t-mobile cz, vodafone cz, eurotel-cz. Mám něco z toho ještě nastavit nebo je to vše ok? Hned při prvním zapnutí telefonu mě to připojilo k netu a ubralo money z kreditu. Tak jsem snad vše povypínala. Jen, kredit už mi neklesnul, ale tak říkám si, aby něco nepřišlo dodatečně :)
K-I-K-I
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 15. 1. 2012 23:11

Pokud nemáš zaškrtnuté "Použít datové pakety", pak připojená nejsi...
beat
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka