Dobry den, potreboval by som pomoct s jednym dost zavaznym problemom:
Mama si zmenila heslo na gmail ucet, ktory pouziva na veskeru pracovnu korespondenciu, a potom to heslo zabudla. Nedala ho ulozit v browseri. Password recovery spravit nemoze, lebo si nepamata odpovede na niektore kontrolne otazky - napriklad datum zalozania uctu (WTF Google?) Nepamata si dokonca ani emailovu adresu, ktoru zadala ako pomocnu pri strate hesla.
Jej jedine stastie a jedina sanca je, ze na gmail pouziva aj svoj telefon Samsung Galaxy S, a nez stihla nove heslo zabudnut, ulozila si ho v Gmail app v mobile. Na Gmail sa este dostane cez mobil, ale to heslo odtial nema ako vytiahnut. Vzhladom na mnozstvo korespondencie potrebuje pouzivat gmail na pocitaci, a kebyze sa jej nieco stane s mobilom, tak je nahrata.
V mobile je to heslo urcite ulozene, a urcite v citatelnej podobe, len sa k nemu treba dostat. Neviete ako na to?
Na nejakom fore som nasiel toto
"youll need root or adb browse to data/system/accounts.db open it and click accounts there you should see your google password"
co vyzera nadejne, ale ja sa v Androide nevyznam, neviem ako sa k tomu suboru dostat. Neviem aky tool mam pouzit (ani ako ho na ten telefon dostat)
Telefon nieje "rooted". Obavam sa ze to asi bude potrebne, ak sa chcem k tomu suboru dostat. Mozete mi poradit ako na to? Alebo sa tam da dostat aj bez toho? Nehrozi, ze pri "rootovani" dojde k strate toho suboru?
Nechcem nic naslepo skusat, aby som jej to heslo nahodou nevymazal, to by uz bola definitivne v *****.
Vopred dakujem za pomoc.