512MB RAM

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod bertold8 2. 9. 2013 13:17

Zdravim, chtel bych se zeptat zdejsich uzivatelu na zkusenosti s telefonem, ktery ma jen 512MB RAM v kombinaci s A 4.1/4.2. Je to uz moc malo, nebo se se sekanim setkavate jen zridka. Mam jen Nexus 7 a tam mam porad plnou pamet kolem 500-550MB ale nevim jak moc za to muze "nezasahovani" spravce pameti, protoze jeste "nemusi". Kolik volne pameti mate na svem zarizeni s 512MB Ram po dni pouzivani. Vetsinou jen browsim na webu a do toho obcas otevru kalendar, email, fb, ctecku knizek.

Shanim pro sebe 4" dvousimkac a spousta levnych cinskych zarizeni ma prave jen 512MB a nevim jak moc to je limitujici faktor. Predem diky za odpovedi.
nikon d750, 28-105/3.5-4.5, 70-300VR, 50/1.8, 85/1.8, 24/2.8, blesky
Audinst MX1 + Shure 940 || Sansa Zip + ZS5
bertold8
Junior

Odeslat příspěvekod paty07 2. 9. 2013 14:03

Mám sice jenom ICS a SE Live with Walkman, ale tak třeba pro představu to bude dobré.
Jedou mi systémové procesy, soc sítě, VOIP, aladin a meteor. Využití paměťi 84 - 91 %. Nejvíc můj telefon doplácí na procesor Jede většinou mezi 60 - 90 % a to s ním nic nedělám.
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamil2268 2. 9. 2013 14:06

512MB RAM nepřeji ani nepříteli. Je to nedostatečná kapacita i na android 2.3. Zkoušel jsem i 4.0/4.2 na mobilu v podpisu a je to nepoužitelné. A kdo tvrdí opak, je masochista.
Už teďka mám choutky ten telefon hodit do zdi. (což se brzy stane)
Takže ne, nedoporučím to. V době, kdy jsem ho kupoval (2011) to byla dostatečná kapacita, ale v roce 2013 opravdu ne. Náročnost aplikací na paměť šla radikálně nahoru.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paty07 2. 9. 2013 14:44

No nedostatečná... Jako dá se, ale člověk musí počítat s tím, že se telefon bude sekat a někdy i výrazně. Vždycky je dobré ho ho jednou za pár dní restartovat (většinou nestihnu včas dobít a zdechne mi baterka). Taky radši neinstaluju hry (sudoku nepočítám), to je už opravdu málo RAMky. Já osobně bych už taky šel do vyšší, alespoň 1 GB. Zase házet ho do zdi? No stál 4 tis. tak jsem počítal, že to nebude dělo. Za ten rok se mi snad jenom jednou stalo, že by se telefon zasekl a nerozjel, ale přisuzuju to pádu...

Počítej, že nároky půjdou nahoru, takže v denšní době bych něco takového koupil jako nouzovku, popř. lidem, co mají telefon vyloženě na volání.
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamil2268 2. 9. 2013 15:04

Přiznávám, že mám zřejmě vyšší požadavky na telefon a obyčejnému člověku, co napíše 5 sms a provolá 3 minuty denně, to bude stačit -> ale na to stačí hloupý dualsim.
Ale pokud plánuješ mít telefon dýl jak rok, tak bych do 512MB nešel. Časem si budeš říkat, proč jsem si nepřiplatil...
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paty07 2. 9. 2013 18:48

No já asi tolik opravdu provolám, ale pak to je FB, twitter, G+, net a pár nenáročnejch hovadin. No ale ted při koupi bych taky uvažoval nad vyšší pamětí.
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bertold8 2. 9. 2013 19:04

No nejde ani tak o penize, spis o moje pozadavky. Shanim dualsim s dvoujadrem, 4" displeje nejlepe IPS nebo oled a optimalne1gb ram. Ale takovej se snad vubec nevyrabi. Takze ted resim jestli ozelet vetsi displej a nebo mensi ram (a pravdepodobne usetrit)
bertold8
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 2. 9. 2013 19:11

No u ZTE Blade to nebude ani tolik tou RAM jako spíš tím historickým 600mhz 65nm procesorem... Některé silnější stroje jako třeba Xperia Arc S byli s 512mb ram a androidem 2.3 dobře použitelné, bohužel se to pak s ICS už tak říkat nedalo.
Ale souhlasím s tím, že 512mb ram je opravdu hraniční a v dnešní době bych takovýto telefon nekoupil a už vůbec ne s androidem 4+. když už tak 768mb třeba desire x s tím dokáže operovat docela svižně.
Jinak jestli ram je dostatečná opravdu nepoznáš podle toho zda je prázdná či plná.

A jinak takový telefon se musí vyrábět, v číně skládají všechno možné do všech možných i nemožných kombinací, vždyť i zde lze takovýto téměř koupit - 4,3'' galaxy core duos
Naposledy upravil Zdenecek5 dne 2. 9. 2013 19:21, celkově upraveno 2
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod bertold8 2. 9. 2013 19:21

no cinani se dali na vyrobu padel a vsechno pod 4,5 " povazuji za telefon do skolky s patricnymi parametry. Core je horkym kandidatem ac nema Ips panel ani krici sklo, ale v porovnani s xperii M se mi libi vic. Jeste zvazuju sedou s4 mini duos
bertold8
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 2. 9. 2013 19:22

Co JiaYu G2+ nebo G2S ?
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod kamil2268 2. 9. 2013 19:28

Historický, nehistorický. Ani přetaktování na 728MHz ničemu nepomohlo. A můžeš mít i desetijádro, ale když máš furt plnou paměť, tak je ti k prdu. A každý vnímá použitelnost trochu jinak, viz. 512MB RAM u Arc S.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Butcha 2. 9. 2013 19:34

Celkova sviznost mobilu nezavisi jen na RAM, ale i na procesoru. V dnesni dobe bych doporucil mobil s nejakym dvoujadrem a GB RAM.

Sam mam Wildfire S se skoro cistym androidem (upravy pro ARMv6 a optimalizace) s 512 MB RAM a pri beznem pouzivani se dostavam na 70 MB volne RAM.

Neznam vas cenovy limit, ale Xperia M Dual nebo HTC Desire 500 by mohli splnit vase pozadavky. Cena se pohybuje okolo 6000.
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubosek824 2. 9. 2013 19:42

512 Mb RAM je naprosto dostačující, záleží na tom jak se který výrobce "popere" s optimalizací systému.

Mám zkušenost s ZTE Blade G který má 512Mb RAM, přesto mu to ke svižnému fungování stačí a jeho cena je 3800,-Kč ...

Ale dle mého podpisu je jasné co mám raději :-)
lubosek824
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 2. 9. 2013 19:49

Přetaktování skoro nikdy ničemu nepomůže, možná tak číslu v benchmarku, těch procerorů kde se to skutečně vyplatí je velmi málo a tyhle staré armv6 65nm mezi ně rozhodně nepatří, sám jsme si s tím na WFS nahrál dost. Xperia ArcS má alspoň již armv7 s 45nm a trochu použitelný GPU, na tom se dalo i docela dobře hrát.
Já použitelnost v rámci androidu vnímám tak, že se telefon neprobouzí 5 vteřin, nerestartuje či nevypíná příliš často a základní prostředí běhá +- svižně. Nějakého občasného cukání se u androidu nezbavíš a to můžeš mít procesor i ram jakou chceš.
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod lubosek824 2. 9. 2013 20:03

Zdenecku, tak to s tebou vůbec nesouhlasím.
Nexus4 - žádné cukání
Teď mi tu leží Samsung Galaxy S4 mini - žádné cukání. Dokonce je rychlejší než S3, ale S3 je zalagovaná sra.ka

Tyto dva telefony bych osobně doporučil ....
lubosek824
Junior

Další stránka