Zdenecek5 píše:Přetaktování skoro nikdy ničemu nepomůže, možná tak číslu v benchmarku, těch procerorů kde se to skutečně vyplatí je velmi málo a tyhle staré armv6 65nm mezi ně rozhodně nepatří, sám jsme si s tím na WFS nahrál dost. Xperia ArcS má alspoň již armv7 s 45nm a trochu použitelný GPU, na tom se dalo i docela dobře hrát.
Já použitelnost v rámci androidu vnímám tak, že se telefon neprobouzí 5 vteřin, nerestartuje či nevypíná příliš často a základní prostředí běhá +- svižně. Nějakého občasného cukání se u androidu nezbavíš a to můžeš mít procesor i ram jakou chceš.
Hodne jsem experimentoval s ruznymi romkami a upravenymi kernely. Nakonec 4.2.2 jede pouzitelne i na starem zeleze. Ale k pouzitelnosti bylo treba popohnat procesor. To pretaktovani nepomuze k plynulosti, ale diky nemu se rychleji oteviraji aplikace a prace je rychlejsi.
Dnes je 512 MB pro lowend mobily a myslim ze aby to bylo rychle a pouzitelne je ideal dvoujadro a 1GB RAM. Samozrejme kazdy vidi plynulost a sviznost jinak.
PS: nasel jsem opravdu jediny Android 4 + ktery je natolik dobre optimalizovany, ze je vhodny pro kazdodeni pouziti i na starem zeleze. Pritom je na xda spousta 4.2.2 ale zadna proste nedosahovala kvalit te jedine.
-- 2. 9. 2013 21:04 --Zdenecek5 píše:Můj galaxy note viděl optimalizaci rootem a custom rom, protože stock rom se opravdu nedá použít. Já se s váma hádat nebudu, ale i SGS4 občas na úvodní obrazovce pěkně cuká a nexus7 taky není to nejrychlejší pod sluncem, možná tak po rozbalení z krabice, také sem již zkoušel neboj

Tohle je neduh vsech otevrenych OS. Neda se srovnavat rychlost s WP nebo iOS. Jako priklad muze poslouzit Windows. Nemusi tam byt nainstalovano temer nic a stejne se po case zacne zpomalovat. Ti se u Mac OS nestava. Samozrejme zpomalovani W lze resit SSD nebo pridanim RAM, coz samozrejme u mobilu nejde.
Jeste chci upozornit na velikost interni pameti. At nevyberete levnehi cinana s 512 MB RAM a nic pameti.