512MB RAM

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod cache 2. 9. 2013 20:12

entry level noname cinsky tablet so single core 1.2GHz (Via WM8950), 512MB ram, 800x480 a ICS je prekvapivo svizny, ale je aj adekvatne pouzivany (malo aplikacii, jediny widget je zakladny weather od vyrobcu), nema ziadnu nadstavbu (cisty android), nema 3G a od kupy je pouzivany len chvilu...

na druhu stranu, huawei tablet dualcore 1.2Ghz (Qualcomm Snapdragon MSM8260) s 1GB ram, 1280x800, 3G a tiez ICS bez nadstavby je po roku od posledneho resetu niekedy tak totalne zalagovany, ze je to az neuveritelne a volnej ram po restarte je rovnako ako na tom entry.. avsak je tam asi 90 aplikacii a hier, ale napriklad ziaden widget..

skutocne silno zalezi od toho ako sa to zariadenie pouziva, ako je optimalizovany system a kolko a akych aplikacii nainstalovanych..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Junior

Odeslat příspěvekod kamil2268 2. 9. 2013 20:24

Zdenecek5 píše:Nějakého občasného cukání se u androidu nezbavíš a to můžeš mít procesor i ram jakou chceš.

Jak už tu bylo řečeno, vyzkoušej Nexus zařízení. Třeba např. tvůj Samsung Note 10.1 optimalizaci viděl z letadla.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 2. 9. 2013 20:28

Můj galaxy note viděl optimalizaci rootem a custom rom, protože stock rom se opravdu nedá použít. Já se s váma hádat nebudu, ale i SGS4 občas na úvodní obrazovce pěkně cuká a nexus7 taky není to nejrychlejší pod sluncem, možná tak po rozbalení z krabice, také sem již zkoušel neboj :))
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod kamil2268 2. 9. 2013 20:37

Na N7 s 4.3 žádné lagy nepocituji, ani mikrolagy.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pota 2. 9. 2013 20:49

Jediný tel s 512MB jsem měl s ICS a byl to HTC HD2. Systém běhal naprosto svižně a nemohl jsme si na nic stěžovat.

edit: Ha prdlajs, tak RAM měl jen 448MB.
pota
Junior

Odeslat příspěvekod Butcha 2. 9. 2013 20:56

Zdenecek5 píše:Přetaktování skoro nikdy ničemu nepomůže, možná tak číslu v benchmarku, těch procerorů kde se to skutečně vyplatí je velmi málo a tyhle staré armv6 65nm mezi ně rozhodně nepatří, sám jsme si s tím na WFS nahrál dost. Xperia ArcS má alspoň již armv7 s 45nm a trochu použitelný GPU, na tom se dalo i docela dobře hrát.
Já použitelnost v rámci androidu vnímám tak, že se telefon neprobouzí 5 vteřin, nerestartuje či nevypíná příliš často a základní prostředí běhá +- svižně. Nějakého občasného cukání se u androidu nezbavíš a to můžeš mít procesor i ram jakou chceš.

Hodne jsem experimentoval s ruznymi romkami a upravenymi kernely. Nakonec 4.2.2 jede pouzitelne i na starem zeleze. Ale k pouzitelnosti bylo treba popohnat procesor. To pretaktovani nepomuze k plynulosti, ale diky nemu se rychleji oteviraji aplikace a prace je rychlejsi.

Dnes je 512 MB pro lowend mobily a myslim ze aby to bylo rychle a pouzitelne je ideal dvoujadro a 1GB RAM. Samozrejme kazdy vidi plynulost a sviznost jinak.

PS: nasel jsem opravdu jediny Android 4 + ktery je natolik dobre optimalizovany, ze je vhodny pro kazdodeni pouziti i na starem zeleze. Pritom je na xda spousta 4.2.2 ale zadna proste nedosahovala kvalit te jedine.

-- 2. 9. 2013 21:04 --

Zdenecek5 píše:Můj galaxy note viděl optimalizaci rootem a custom rom, protože stock rom se opravdu nedá použít. Já se s váma hádat nebudu, ale i SGS4 občas na úvodní obrazovce pěkně cuká a nexus7 taky není to nejrychlejší pod sluncem, možná tak po rozbalení z krabice, také sem již zkoušel neboj :))

Tohle je neduh vsech otevrenych OS. Neda se srovnavat rychlost s WP nebo iOS. Jako priklad muze poslouzit Windows. Nemusi tam byt nainstalovano temer nic a stejne se po case zacne zpomalovat. Ti se u Mac OS nestava. Samozrejme zpomalovani W lze resit SSD nebo pridanim RAM, coz samozrejme u mobilu nejde.

Jeste chci upozornit na velikost interni pameti. At nevyberete levnehi cinana s 512 MB RAM a nic pameti.
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bertold8 2. 9. 2013 22:28

JiaYu G2S byl muj favorit, ale pote co jsem precetl asi milion stiznosti na gps tak jsem dost zmenil nazor. jinak by byl optimalni. Asi si vyberu neco z Core, xperia M, htc 500 a s4mini duos. Mam nexus 7 par mesicu a s jeho odezvou jsem zcela spokojen, takze pokud to stejne budu mit u telefonu, tak nic neresim.
bertold8
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 2. 9. 2013 22:56

Mám Lenovo A800 s 512 MB Ram a Android 4.1.
Je to použitelné. Ale pokud bych pořizoval telefon za 3500 korun a více, bral bych už jen 1GB Ram.... Tam je těch telefonů už dost - teda myslím Čínu...
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod polda 2. 9. 2013 23:45

Ano dnes pokud nový tak ideál 1GB, mame ještě i 512MB pokud to jde dostante se na Android 4.0 oproti GB 2.3... se uvolní více paměti 80- 170MB s tím se dá žít a stroj je svižnější.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nitram47 10. 9. 2013 10:11

pokial nespustis toho sebca facebook app, ktory vycuca aj mrtvemu hnis, na bezne uzivanie sa da aj 512-tka
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mimonaut 10. 9. 2013 11:42

Butcha píše: Jako priklad muze poslouzit Windows. Nemusi tam byt nainstalovano temer nic a stejne se po case zacne zpomalovat. Ti se u Mac OS nestava.

Tak tím jsi mne pobavil. U windows 7 ani 8 se nic takového neděje. Pracuji 50% na OSX a 50% na windows 8 a windows mi dokonce na obdobném HW i po roce chodí ve spoustě věcí rychleji. A rozhodně se nezpomalují. Je to taková tisíckrát opakovaná lež, která byla pravdou možná na XP (vista nevím, nepoužíval jsem)
Pokud si zase.eš OSX spoustou aplikací a utilit, stejně jako windows se samosebou zpomalí, ale rozumně používaný OS se nezpomalí jen tak sám o sobě, ani Mac, ani PC
mimonaut

Odeslat příspěvekod Butcha 10. 9. 2013 12:55

Jsou to pouze moje poznatky. Nejakou dobu jsem pouzival oba systemy s +- stejnym HW a Windowsy se v kupe pracovniho neporadku zacaly zpomalovat. Sice mirne ale zacaly. Ja takovy pocit mam, pokud ty ne, je to tvuj nazor a ja ti svuj nevnucuji. Spousta lidi, spousta nazoru.
Butcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 10. 9. 2013 13:11

mimonaut: Ani Android...

butcha: Může se zpomalit start Windowsů, samotný běh se ale opravdu nezpomalí. Měl jsem na NB přes 3 roky Win XP, bez reinstalace, bez antiviru...systém běžel stejně rychle jako při prvním zapnutí. Akorát zapínání a vypínání trvalo o trochu déle.
Nic není dokonalé.
beat
Junior

Předchozí stránka