Aqua Mail

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod azAllL 27. 5. 2014 07:29

Zdravím vás :-)
mám dotaz ohledně tohoto programu. Zda ho někdo využívá. Zkoušel jsem jak se v dnešní době říka vše "vygooglit" ale bohužel buď nedostatečně, nebo jsem odpověď přehlédnul.
Zajímalo by mě, jestli je možné v nastavení aplikace, aby se mi odstraňovali i odstraněné maily v emailu přímo v serveru a ne jen v té aplikaci.
Snad jsem to napsal pochopitelně :-D
Děkuji za reakce :-P
azAllL
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 5. 2014 08:31

Tak předpokládám, že je to standardní emailový klient.
Jaký přístup ke schránce používáš pop3, imap, exchange...?
Ten email je na vlastní, firemní doméně nebo nějaký free mail (gmail, seznam ...)
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod azAllL 27. 5. 2014 08:36

Jelikož u tohoto email. klentu stačí zadat jen mail a heslo tak ani nevím co používá :-D
azAllL
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 5. 2014 08:39

A máš v tom emailovém klientu všechny složky té mailové schránky nebo jen doručené?
Zkus se podívat na nastavení, možnosti nebo něco takového, někde byto tam mělo být.
A o jakou schránku sejedná? Jak jinak k ní přistupuješ, třeba z PC?
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod azAllL 27. 5. 2014 09:34

Kdybys měl ten program tak víš, ale děkuji ti aspoň za snahu vyřešit můj problém :-)
Při přihlášení mohu nastavit kolik doručených mailu chci ve schránce, mohu nstavit velikost zobrazení mailů. Jde o seznam.
Va nastavení je: povolit Imap push což mám. Jinak tam nic o serveru nepíšou.
azAllL
Junior

Odeslat příspěvekod AleshM 27. 5. 2014 11:14

A proč musíš mít zrovna tento mail klient. Neznám ho,, ale vypadá to, že je napsaný buď velmi úspoirně a nebo prostě nenabízí mnoho nastavení. Na Androidu na Seznam stačí standardní mail klient a IMAP si musíš u Seznamu nejdřív povoloit. Na zapnutí bývalo potřeba poslat nějakou SMS asi za 6 korun, možná je to dnes jinak. Seznam šel běžně přes POP3. Takže pokud máš v klientu IMAP push a nemáš IMAP na serveru povolený, stejně Ti to nepůjde a tahá se to přes POP. Tam se taky dá mazat přímo na serveru, ale jestli ten mail klient neumožňuje podrobné nastavení, bude to asi problém.

Povol si na Seznamu IMAP, zapni si ho a pak si mail nastav do běžného klientu v Androidu. Funguje mi to bezvadně, všecko se synchronizuje. Mail kjdyž smažu v mobilu, zmizí i ns serveru. Synchronizují se všecky složky i mnou vytvořené.
AleshM
Junior

Odeslat příspěvekod azAllL 27. 5. 2014 11:25

Paráda, už jsem to propojil přes server a Imap a snad to půjde :-) jinak mám Sony Xperia P a přes ten klient nejsem spokojený. Proto jsem hledal adekvátní náhradu.
azAllL
Junior

Odeslat příspěvekod AleshM 27. 5. 2014 11:38

Ono možná máš jen free verzi Aqua Mailu. Teď jsem se na to díval a existuje ještě PRO verze za cca 93 korun. Možná ta free nemá takové možnosti nebo tolik nastavení, jako PRO, aby Tě donutili k nákupu, když ti možnosti ve free verzi nestačí.

Tak už Ti to funguje, tak to je fajn.
AleshM
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 5. 2014 12:14

Já jsem u Androidu na seznam používal K9 mail, pokud jsem nebyl spokojen s tou výchozí aplikací.
Teď nemám žádný telefon s Androidem k dispozici, svoje LG F6 mám v servisu.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod azAllL 27. 5. 2014 14:42

Už jsem na to přišel. Pokud odstraníte poštu, tak se vám odstraní do koše a pokud mail odstraníte i z koše, tak se odstraní i ze serveru, tak paráda :-D
azAllL
Junior