Spotřeba dat - Google Mapy navigace

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod honzapm 25. 2. 2015 10:34

Ahoj všem,

tak nějak vnitřně cítím, že tohle téma tu nemá co dělat, ale opravdu mě nenapadla jiná, vhodnější kategorie. Ale k věci... Chystám se letos do Itálie na dovolenou. Autem. A protože mě už několikrát zklamala moje navigace Garmin, chtěl bych zkusit Google Mapy. Má někdo prosím představu, kolik dat sebere 800 km do Itálie, cesta zpět a nějaké pojíždění (řekněme do 300 km) na místě?

Díky za info :-)
Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to. (Albert Einstein)
honzapm
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 25. 2. 2015 11:42

Google navigace si data po zadání trasy přednačítá, takže teoreticky to může stát minimum dat, po republice se dá jet i s nulou, pokud se data přednačtou na WiFi. Ono hlavně záleží kolikrát se odchyliš od načtené trasy, kdy bude navigace přepočítávat.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod opasino 25. 2. 2015 13:07

Množství spotřebovaných dat bych neřešil, pokud máš data u tarifu, spíše je třeba řešit cenu těch dat třeba v Itálii.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod honzapm 25. 2. 2015 14:20

Jj, na místní sim jsem taky myslel, pokud máš na mysli tohle. Ale navigace poběží už z ČR, že? Každopádně pochopil jsem, že si Mapy uloží trasu offline, což by mohlo být vyhovující řešení.
Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to. (Albert Einstein)
honzapm
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 25. 2. 2015 14:54

jj, lze takto uložit trasu offline, ale potom prijdeš o možnost aktualizace trasy a šikovné je i zobrazení uzavirek, nehod nebo intenzity provozu. Případně to řešit připojením na Wi-Fi třeba někde na benzince. Jinak občas používám tuto navigaci k naprosté spokojenosti.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod roy1 25. 2. 2015 16:09

Není to náhodou tak, že u té uložené mapy je sice trasa, ale bez dat nejdou hlasové povely?
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nery 25. 2. 2015 16:52

teď jsem to pro jistotu zkusil, paní mluví i při vypnutych datech...
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mipsulin 25. 2. 2015 16:58

Na dovolenou jet s navigací, která potřebuje data a nemít je zajištěna, tak je lepší si koupit papírovou mapu.
mipsulin
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 2. 2015 17:09

A co zkusit offline navigaci? Treba Here
anonymni

Odeslat příspěvekod Žulda 26. 2. 2015 10:52

Já jel teď z Prahy na Hochficht, Google Mapy si vzaly na hranice do Přední Zvonkové 20 MB, cestu zpátky jsem jel podle Here se zapnutými daty a to si vzalo jen asi 3 MB. V cizině jezdím podle Sygica, od letoška mám ale radši Here. A po Čechách jezdím s Googlem.
Žulda
Junior