Záloha telefonních kontaktů z Androidu do Google účtu

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sirius1983 8. 3. 2017 12:22

Dobrý den,

Chci obnovit telefon s Androidem do továrního nastavení a řeším tedy zálohu telefonních kontaktů. Synchronizaci kontaktů do Google účtu mám povolenou. Přesto však pokud se na počítači přihlásím do účtu Google a zvolím službu Kontakty tak se mi zobrazí pouze e-mailové kontakty všech lidí, se kterými jsem mailem komunikoval, nicméně nikde nemůžu dohledat telefonní kontakty z mého Android telefonu.

Můžete mi prosím poradit?
Děkuji za každou informaci.
sirius1983
Junior

Odeslat příspěvekod polda 8. 3. 2017 12:43

Nemáš je jen na simce ?
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sinco 8. 3. 2017 14:28

Taky je dulezite u kazdeho kontaktu aby bylo nastaveno ukladani na google. Standartne je ukladani kontaktu do telefonu. Pak ale nebudou na google uctu.
sinco
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 9. 3. 2017 20:49

Kontakty jsou uloženy v paměti telefonu.

Pokud zadávám nový kontakt, ta mohu zvolit uložení na Google účet, nicméně pokud už je kontakt uložen v paměti telefonu, tak jsem v menu nenašel žádný způsob, jak ho přesunout nebo zkopírovat na Google účet.

Má tato situace nějaké řešení? Eventuálně nějaká externí aplikace?
sirius1983
Junior

Odeslat příspěvekod MildaX 9. 3. 2017 21:26

Nevím co máš za a telefon, ale kontakt obvykle jde kopírovat a budeš mít na výběr kam, na sim nebo na Google účet. Anebo funkce Sloučit účty anebo export na kartu a pak import do Google. S něčím takovým na výběr jsem se potkal vždy ale je to asi závislé na výrobci.
Pokud chceš nějakou externí aplikaci tak v pc by to měl zvládnout MyPhoneExplorer.
MildaX
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 9. 3. 2017 21:29

Dej si přehled všech kontaktů a zvol z menu volbu export/import, dál tě to nevede.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod opasino 9. 3. 2017 22:18

Já bych dal zobrazit všechny kontakty, zkopíroval na Google účet, poté dal sloučit duplicity a mělo by to být hotovo.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 10. 3. 2017 05:34

to bys v tom pc totiz musel nastavit vsechny a nikoli jenom kontakty se kterymis komunikoval - viz tvuj prvni prispevek..Bavis se o tom ze to delas na PC.Jde to bez problemu tam, stejne tak na mobilu.Kde mas krpu na PC je jasny.V pripade mobilu i kdyz netreba to delat v nem byva chyba u nekterych telefonu ze kontext - dlouhy podrzeni , cloveka nenapadne vyvolat.Klika vsude mozne, jenze jenze nektery dialery cekaji dlouhe podrzeni.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod petyo 10. 3. 2017 08:47

Na Google nespoléhej. Stáhni si nějakou apku která ti to zazálohuje sólo buď do cloudu nebo na SD kartu. Dobrá je třeba G Cloud kde máš 1GB místa na zálohu na data.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod sinco 12. 3. 2017 20:18

Nevim kolik tech kontaktu je ale kdyz u kontaktu zvolis editovat tak v horni casti kam ulozit mas roletku s moznost volby ulozit na Goole.
sinco
Junior