Android neupozorní na neodeslanou SMS

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 10. 9. 2023 22:41

Zdravim, všiml jsem si jednoho zásadního nedostaktu Androidu, mám android 11 čistý AOSP. A sice že nijak neupozorní na SMS , když se ji nepodaří odeslat. před 24 hodinami jsem odesílal SMS a dnes se náhodou podívám do Aplikace Zpávy a u jedné tam vidím že má text červeně a pod ní:
Zpráva nebyla odeslána. Klepnutím to zkusíte znovu

Tak tohle to teda ne!!! Nikde žádná stavová ikona. Jak je tohle možné? Tohle už uměly telefony před minimálně 15 lety, že když SMSka čekala ve frontě, tak se ukázala ikonka vedle hodin

Jak do androidu přidat funkci, která upozorní, že v Outbox jsou nějaké SMS, které se nepodařilo odeslat???
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 11. 9. 2023 05:29

To není upozornění ?
Zpráva nebyla odeslána. Klepnutím to zkusíte znovu
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 11. 9. 2023 06:58

Je, jen ho nevidíš dokud nevlezeš do zpráv.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 11. 9. 2023 07:49

Klasicky problem hromady lidi, kteri nevi o tom, ze neposilaji SMS :-D Staci vypnout funkce chatu.

https://mobilmania.zive.cz/clanky/hejt- ... fault.aspx
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Da Gony 11. 9. 2023 11:25

Ale já posílám SMS !
Žádný RCS, natož google v telefonu nemám!
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 11. 9. 2023 11:58

A v nastavení aplikace Zprávy nemáš možnost zapnout stav doručení (zobrazit oznámení o doručení odeslané zprávy)? Pokud ne, tak si případně nainstaluj nějakou jinou aplikaci pro posílání SMS zpráv, která toto umožnuje. Nemusíš používat tu, která je nativně v telefonu.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Da Gony 11. 9. 2023 12:17

A to "Zprávy o doručené SMS), jak to funguje? Je to placené není,to to samé jako "doručenka"?
Nebo ještě: Není to potvrzení o tom, že SMS dorazila i k adresátovi ? Jakjsem pochopil aje patrné, zprávu se ani nepodařilo odeslat, což je ještě krok předtím než se ji centrum odešle adresátovi

Tyhle funkce jsem nikdy neměl zapnuté i na starším telefonu/tlačítkovém/ a nedělalo to žádný problém. V případě, že se SMS nepodařilo odeslat, hned se mi ukázala
1) hláška, že se nezdařilo odeslání (ta jde prošvihnout, když třebe odepíšu a hned hodím aparát do krosny)
2) ikonka "Zprávy o odeslání" ve stavové liště (tu budu mít naočích forever)
3)Zpráva byla umístěná v složce "K odeslání" . Jenže pitomý android nemá ani složky na SMS, nic jako Doručené,Odeslané, Koncepty, K odeslání Neexistuje !!!

------

Takže bych byl vlastně i rád za alternativná aplikaci na SMS, která funguje na bázi složek. Jelikož SMS téměř nepoužívám, náramně by se mi to hodilo než mít zobrazení podle kontaktů, u kterého mám třeba 2 SMS jenom.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 11. 9. 2023 12:37

"Zprávy o doručené SMS" placené nejsou, je to jen zapnutí obyčejné doručenky.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod p.david 11. 9. 2023 14:18

Taky se mi stalo. Pokud operátor podporuje RCS, tak se přednostně používají RCS zprávy (chaty).
Takže jít do Nastavení aplikace Zprávy -> Obecná nastavení -> Chaty RCS
A tam to buď vypnout, nebo zapnout možnost "Automaticky poslat znovu jako textovou zprávu (SMS/MMS)".
Já osobně mám to druhé.
N620->OT Easy->N3110->6150->6210->6310(i)->6600->6230->6230i->N70->N73->N82->BB 9000->BB 9600->iPhone (2G)->Nexus S->Xperia Z->Xperia Z3 Compact->S8->S9->S10+->S20+->S22->S23->
p.david
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 12. 9. 2023 13:13

No, nevím, jestli to bude zrovna doručenka řešit, nevím, jak se mi to bude prezenovat na telefonu a jestli na nějakou existenci doručenek nezapomenu.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod david2359 12. 9. 2023 13:53

Doručenka to řešit nebude, když zpráva nebyla ani odeslána...
I když jsi už říkal, že Chaty RCS nepoužíváš, zkus JEŠTĚ JEDNOU zkontrolovat, zda jsou doopravdy vypnuté.
david2359
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2023 20:48

@Da Gony: Tak když ti hned po odeslání SMS zprávy nepřijde doručenka tak hned víš, že je asi nějaký problém...
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 12. 9. 2023 22:21

Milos:

S jistotou neví. Jen problém může tušit (příjemce je offline, nebo zpráva nebyla odeslána).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod tubík 13. 9. 2023 07:40

Mi teda, pokud posilam RCS chat a neni po nejake hodine odeslano, notifikuje aplikace Zpravy, ze neslo odeslat. Po kliku mi nabizi moznost prepnout na SMS.
U SMS jsem se s tim nesetkal, nevidim duvod, proc by SMS nesla odeslat. Pokud nejsem v signalu (sklepy, podzemni garaze a jine katakomby), SMS se odeslala vykrocenim zpet na denni svetlo
tubík
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 25. 9. 2023 22:27

Nic jako Zprávy -> Obecná nastavení -> Chaty RCS nemám
Da Gony
Junior