Smazané foto- záhada 21 století

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lokomaster 19. 5. 2024 18:26

Čau..tak se mi stalo doposud něco zcela nemyslitelného..
Prostě z ničeho nic smazané fotografie a videa v telefonu. Všechny, komplet(mimo chráněnou složku). Jen složky zůstaly netktnuté. Vše ostatní v telefonu je. Před hodinou tam byly, teď už nejsou. Nepoužívám žádné cloudy, jen offline zálohy, které nejsou aktuální. Nestahuju blbosti a ne, nesmazal jsem to sám.

Nejde mi o ty fotky ani tak možná.. Ale pochopit CO TO KU*VA má znamenat. Dokáže tohle někdo teoreticky popsat nebo pochopit? Jak zmizne jen tak pár tisíc fotek?
Řeší se to asi i na samsungu.. No řeší. Spíš o tom pár lidí píše..
https://eu.community.samsung.com/t5/gal ... -p/9198080

S23+, android 14..

Edit: sotware na obnovu fotografií jich našel cca 20...
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nerval2 19. 5. 2024 22:39

Stát se to může. Důležité je mít dobré zálohy. Nové fotky je dobré nechat automaticky zálohovat do cloudu, u starších můžeš mít (i) offline zálohy.
nerval2
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 20. 5. 2024 00:07

To je fascinující problém. Beze srandy. Jako laik bych se zkusil podívat, jestli narostlo volné místo v telefonu, zkusil vyhledat soubory v počítači přes kabel, zkusil se podívat na svůj google/samsung účet, jestli se tam nezaplo nevědomky zálohování.

Pamatuju, jak se mi na windows phone (a krátkodobě i na androidu) stalo, že mi blbnul cloudový účet a přestal ukazovat kontakty. A můj telefon důsledně v rámci synchronizace odstranil kontakty uložené v telefonu .)) (to byla spíš odpověď na nervala, že stát se může úplně všechno, ale jinak plný souhlas)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod šulda 20. 5. 2024 04:58

Už ta položka pár tisíc může znamenat problém. Technika není dokonalá a fakt to nebude záhada 21. století :twisted:
šulda
Pokročilý