Chrome - vysoká spotřeba dat a hledání viníka

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pan Kája 24. 8. 2024 12:30

Zdravím, řeším jeden problém s Chrome. Nedávno jsem zjistil, že mi po skocích zmizelo cca 50 GB mobilních dat během dvou dní (nejspíš by to bylo více, kdyby by ještě nějaké zbývaly). Podle telefonu za to může Chrome a spotřeboval je na popředí. Spotřebu z druhého dne jsem odhalil - 13GB připadalo na stahovaný soubor z registru vozidel.. na pozadí se stahovalo 13GB csv (ponechám bez komentáře). Den předtím se ovšem spotřeboval zbytek. Problém je, že v historii stahování nic nevidím, v telefonu mi žádný soubor ve složce stahování nepřibyl a v době největší spotřeby nejsou v historii žádné prohlížené stránky. V tu dobu jsem měl telefon zapojený v autě přes Android auto a s Waze. Pravda, byl teplejší než obvykle.

Na každý pád - má google chrome nějaký analyzační nástroj, který by mi pomohl v pátrání, když je i historie bezzubá? Může jiná aplikace hlásit svou spotřebu pod Chrome? Díky. Docela rád bych rozluštil tu záhadu.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Da Gony 28. 8. 2024 13:44

Máš v androidu nahoře vpravo ikonku vypající nějak takhle jako tento pokus o ASCII ART ⁴⅔⅓↓↑ ? (odmysli si lomítka, jsou to 2 čísla pod sebou)
CO to je:
Je to defakto číselník aktuálního datového provozu a podle toho pozná, když někde zrovna hoří koudel.

Máš google účet nebo nejdebože něco jako "přihášení se přes google účet" do chromu, synchronizaci a podobné bezpečnostní díry chromu?
co automatické aktualizace chromu?
googlíchrome taky jen tak z plezíru stahuje spousty různých "seznamů" a blbostí, a občas odesílá nějaká šmírovací data.
Co historie stahování.

Já třeba dám příklad, jak může spotřeba dat zamávat idiostky napsaným softwarem. Pokud si prohlížím v průzkumníku androidu soubory sdílené v síti microsoft, a třeba je to 2GB video soubor android ho vyjímečně dokáže i přehrát a nebo jde i o 10MB obrázek , tak tohle se stane:
Otevu obrázek nebo video. Pak to zavřu (přehraju část videa nebo obrázek se ani nenačte),
Ono to dál sosá ten soubor!!!
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 10. 10. 2024 23:40

Ale já znám ukazatel aktuálního datového provozu .) Nejsem zase takový amatér a vím jak funguje synchronizace apod. Kdyby to byl jednoduchý problém nebo měl jasné řešení, neprudil bych s tím tady. I tak díky.

Nicméně, problém se neopakuje. Tak jsem ukončil neúspěšné pátrání. Osobně si myslím, že jsem nechtěně z databáze vozidel stahoval komplet databázi v rekordně velkém csv a to možná opakovaně. Proč to šlo po skocích, s takovým časovým rozdílem, to nechápu... nemělo by se to tak chovat a nemá to oporu ani v nastavení, ani v průběhu užívání. No, data nevyreklamuju a nová zatím drží. Budiž to jako varování co vše se může uživateli přihodit.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor