Nejde napsat znak při psaní telefonního

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 8. 10. 2024 11:54

Na androidu mi nejde napsat znak + , když si chci uložit nový kontakt do kolonky číslo. Normálně ho píšu přes klávesu 1/!+ (vedle eskejpu). Rozumím, že je to střet zájmů, protože je číselné řadě a tady musím androidu vyseknout poklonu, v kolonce číslo nemusí se držet Shift. Ale přeci jen plusko do telefonního čísla patří, pořádek musí být. Jak to tenhle nečíslený znak, přesto ale součást telefonního čísla vložím? Stiskem jaké klávesy ? Mám české rozložení.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod yndezit 8. 10. 2024 11:57

Podržet
yndezit
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 8. 10. 2024 12:08

Záleží na tom, jakou používáš pro kontakty aplikaci a jakou máš nainstalovanou klávesnici.
Přiznám se, že nevím, kde je na SW klávesnicích Androidu klávesa "eskejp". :D
Nebo máš nějaký exotický telefon (Blackberry) s fyzickou klávesnicí?

Ale na většině telefonů se při vyplňování čísla kontaktu nabídne specielní verze numerické klávesnice.

• Při použití Google GBoard klávesnice vypadá a má podobné rozložení jako na klasických tlačítkových mobilech. + se zadá podržením nuly (a to + je na ní namalované). Nebo se dá přes "znakový shift" přepnout do režimu, kde jsou i další speciální znaky pro vytáčení čísel (*, #, +, pauza...)
  • Na Microsoft SwiftKey klávesnice je + samostatná klávesa.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Da Gony 8. 10. 2024 12:33

Mám nainstalovanou bluetooth klávesnici, jinak bych se přece neptal a nezmiňoval Shift. Podržení způsobí napsání jen jednoho znaku 1, stejně jako ostatních čísel,nezáleží na držení Shiftu. Při použití numerické klávesnice je ta na displeayi skrytá, aby nepřekážela. Aplikace mám com.android.dialer acom android.contacts - stejné chování je i v aplikaci pro vytočení hovoru - myslím, že to na aplikaci nezáleží, ale nepovedlo se mi najít místo v systému,který by přijímalo telefonní číslo (pro obyč Integer je jich spousta)
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod BukCZ 8. 10. 2024 13:12

... řešení spočívá v nalezení rozložení znaků té Vaší BT klávesnice a naučení se na ní psát. Tj. najděte si manuál k té klávce a v něm si najděte, jak se na ní píše příslušný znak. Jak prosté. A pokud manuál nemáte, tak to "+" napiště na SW klávce toho zařízení, na kterém používáte tu HW BT klávku. Fertig.
BukCZ
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 8. 10. 2024 13:19

Na pevnych linkach se vytaceji dve nuly, to ti nepobere?
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šulda 8. 10. 2024 14:17

Tvl mě to nedá. Ty už vymejšlíš i nová slova "displeayi" :mrgreen:
šulda
Pokročilý