Huawei Ascend G300 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod paja32 21. 10. 2012 16:55

Ahoj lidi,v týdnu si jdu pro Huawei G300 a mám jeden dotázeček pro zkušené uživatele,zda ihned po zapnutí aktualizovat na ICS nebo zustat u starší verze? prosím poradte,at neudělám nějakou koninu
paja32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarek.hricko 21. 10. 2012 17:27

Otázka, pokud už tam ICS nebudeš mít.Pokud ne, tak si dovolim navrhnout ti, aby sis ICS neinstaloval.Co jsem se dočetl tak se po upgradu stala z telefonu leniva mrcha :-)
Alcatel OT Max, Alcatel OT 501, Nokia 3310, Nokia 6100, Samsung SGH E 330, Nokia N73, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 5300, Nokia E65, Nokia 5310 XpressMusic, Nokia 5230, Nokia C5 5MP, Huawei Ascend G300
jarek.hricko
Junior

Odeslat příspěvekod wheatley 21. 10. 2012 17:30

Pokud naformátujete paměťovou kartu tak ICS běhá velmi slušně.
Peugeot 306 Break 1.4 55kW
wheatley
Junior

Odeslat příspěvekod paja32 21. 10. 2012 17:37

Myslíš tím naformátuji ji přímo až v přístroji že?,jde mi hlavně o to aby byl telefon zvučný,kvalitní fotky a lehký na ovládání a psaní sms,proto ty obavy,jelikož jsem si toho přečetla již mnoho ale moc se neorientuji,jelikož do ted jedu na tel bez OS,měla jsem již jeden s Androidem,ale to bylo v jeho začátcích
paja32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nagano80 21. 10. 2012 18:31

Je jedno kde naformatujes kartu ale jak píše kolega pak šlape ICS jak hodinky a taky, sem byl odpůrce ale teď max spokojenost ^^ tak že ICS doporučuji
XBOX FOREVER :D
Nagano80
Junior

Odeslat příspěvekod paja32 21. 10. 2012 18:43

tak super,jsem ráda a děkuji za rady,pokud ještě pro mě máte nějaké zlepšováky pro začátek uvítám :-) PS, šup sem s nima,čekám :-D
paja32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ousteen 22. 10. 2012 10:20

Ahoj. Pokud si koupíš telefon u Vodafonu, budeš tam mít pravděpodobně ještě GB. Nabídne to aktualizaci na B895 (něco přes 20 MB) a poté až na B937 (ICS). Já za sebe doporučuji zůstat na B895 (GB). ICS v té aktuální verzi co se nabízí pro G300 má několik chyb. Mizí z plochy widgety na rychlé psaní sms nebo vytáčení kontaktu po restartu nebo změně motivu, dost dlouho trvá, než se překlopí obraz při natočení (např. při psaní sms, v prohlížeči apod.), má větší spotřebu paměti a je celkově o něco pomalejší, na každé ploše je lišta google, která jde sice vypnout, ale uvolněné místo nejde použít pro nic jiného atd. Dá se používat, ale starší GB je podle mě zatím lepší (alespoň do doby, než huawei vydá nějakou aktualizaci a opravu pro ICS).

A nakonec jedna dobrá zpráva. :) Huawei vydal před pár dny oficiální downgrade balíček pro návrat z ICS zpátky na GB. Balík je platný i pro CZ vodafone, telefon je po downgradu v češtině, jako vybalený z krabice:

http://www.huaweidevice.com/worldwide/d ... d=NDY4ODE=

Takže teď už není problém si ICS vyzkoušet a kdyby nevyhovoval, tak se vrátit snadno zpátky.
ousteen
Junior

Odeslat příspěvekod Razlik 22. 10. 2012 12:49

ousteen: Přesně mi mluvíš z duše. ICS mi nevyhovuje kvůli zmiňovaným věcem, takže downgrade se mi jeví jako dobrá varianta :-) . Chci se tě zeptat, jestli tím neporuším záruku? A ještě když bych to teda chtěl šoupnout do mobilu, tak jak to mám stáhnout? Normálně ten 226MB balíček stáhnout do mobilu a tam ho spustit nějak??
Razlik
Junior

Odeslat příspěvekod ousteen 22. 10. 2012 13:25

Pokud uděláš downgrade přes ten oficiální balíček tak nepřicházíš o záruku. Telefon bude v původním stavu, je to oficiální cesta přímo pro telefony koupené u Vodafonu.

Balík si stáhni do počítače (zip archiv). Je tam v pdf podrobný návod jak na to. ;-)
ousteen
Junior

Odeslat příspěvekod Nagano80 22. 10. 2012 17:01

Taky asi prejdu zpět na GB i když se mi už nechce opět instalovat vše co tam mám :-D ale je pravda že i pro Tablety je ICS neohrabanej myslim syn fcb atd a myslel sem že u mobilu tomu bude jinak ale opak, je pravdou tak pokud bude downgrade lehčí než update bez ofico aktualizace tak do toho jdu
XBOX FOREVER :D
Nagano80
Junior

Odeslat příspěvekod Luko1 22. 10. 2012 19:37

Ja musim rict,ze s ICS nemam zadny zasadny problem.Je pravda ze ma ty zminovane necnosti,ale predpokladam, ze dalsi drobna aktualizace vse vyresi.Tak jako tak si to chce vyzkouset,kor kdyz je ted pohodova moznost downgrade.
Luko1
Junior

Odeslat příspěvekod paja32 22. 10. 2012 19:48

Všem moc děkuji za info,jen jeden dotázeček k verzi GB,slyšela jsem že je tam problém se zvukem a též taky s fotoaparátem,že aktualizace na ICS obě věci vyřeší ale po tom co se tady dočítám asi tedy zůstanu u GB,ale máte někdo návod na řešení těchto problémků? díky :tleskani
paja32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ousteen 22. 10. 2012 19:49

Já když budu mluvit jen za sebe...já jsem se s úlevou vrátil na GB. Celkově se mi verze B937 nezdá moc odladěná. Na to jak si s tím dávali na čas, tak to mohlo být lepší. Nechápu význam té google lišty na každé ploše...proč když je tam vyhledávání google jako widget a každý si ho může umístit kam potřebuje? Widgety na rychlou sms a vytáčení používám často a na ICS to po restartu zmizí. Prostředí se mi zdá lepší na GB (ale to je věc názoru). Hodně píšu sms a oproti GB překlopení obrazu trvá hodně dlouho. A navíc mi mobil po přechodu na ICS vydržel méně na baterce. Doufám, že vydají ještě nějaké další aktualizace, které to doladí.

A abych jen nenadával...na ICS je lepší foťák a líbí se mi možnost úplně vypnout vestavěné aplikace, které nepoužívám (talk, google+ apod.). Tohle v GB nejde (na druhou stranu to v něm ani není potřeba, telefon to nebrzdí). To jsou zatím jediná pozitiva, která jsem našel. Můj názor. :)

EDIT: Paja32: na GB je vzrůstající zvonění a zpočátku je údajně méně slyšet. Ale není to tak hrozné. A fotoaparát je ok. Nevím o žádném problému. Jediný rozdíl je ten, že ICS umí panorama, můžeš zoomovat tlačítky na ovládání hlasitosti a pár dalších vylepšení.
ousteen
Junior

Odeslat příspěvekod Luko1 22. 10. 2012 20:02

Me docela dost vadilo na GB to vzrustajici vyzvaneni,ale je to vec nazoru a odzkouseni.
Luko1
Junior

Odeslat příspěvekod paja32 22. 10. 2012 20:17

děkuji,takže vlastně jde jen o ovládání fotáku navíc tlačítky,a jistě je i jiná aplikace na focení než jen ta původní v tel,jde jen asi o to přijít na to která je nej,tak snad bude GB lepší volba,mohu tedy poprosit jen o to co stáhnout na zlepšení hlasitosti zvuku,slyšela jsem že je na to nějaká aplikace,škoda že panoramatický režim zde nebude,ale je otázkou času kdy doladí ICS a pak na něj přejdu
paja32
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka