Hudební přehrávač v telefonech Huawei

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 19. 5. 2015 14:12

Zdravím, měl bych takovej dotaz. Jak v telefonech Huawei (koukám spíš po těch lepších, řekněme P7, P8, Mate7) řadí hudební přehrávač písničky? Ptám se proto, že od Huawei mám tablet a ten je řadí v rámci každého alba abecedně podle názvů. Předpokládám správě vyplněné tagy a potřeboval bych je mít seřazené podle čísla stopy. Podotýkám, že na tabletu mi stejně řadí i Hudba Play, ač tatáž aplikace na telefonu LG Optimus L9 II mi řadí hudbu normálně podle čísla stopy. Z toho usuzuji, že možná to nebude otázka přehrávače jako takového, ale spíš někde ve filesystemu, i když zase nevím, to by mělo u všech androidů být stejné, ne? Tak jsem zmaten...
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 19. 5. 2015 14:23

Vestavěný přehrávač (softvérový) je v systémech android pouze základní, který toho moc neumí, čili s ním moc kouzel nenaděláš. Mnohem více umějí aplikace na přehrávání hudby i videí, např. výborný MX Player a pokud chceš přehrávat audio po složkách tak, jak je máš uložené třeba v PC, stáhni si Music Folder Player https://play.google.com/store/apps/deta ... yer.donate (existuje i free verze), který je velmi malý, ale umí toho hodně. Dokáže se spojit s aplikací musiXmatch (ta vyhledá texty k písničkám) a má v sobě i ekvalizér s několika osobními předvolbami.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 19. 5. 2015 14:33

Díky za tip. V tom případě bych měl ještě dotaz, jak je na tom MX Player s podporou video formátů. Ve vestavěném přehrávači na tabletu mi třeba u MOV nejede zvuk, tady by předpokládám jet mohl? :)
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 19. 5. 2015 17:48

Snad by mohl :-)) MX Player je jeden z nejlepších přehrávačů, mám dojem, že i on umí přehrávat hudbu podle složek, ale Folder Player je přímo k tomu určen a hraje velmi dobře. Navrhuji nainstalovat oba. Na videa také můžeš vyzkoušet VLC Player.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod pedes 19. 5. 2015 19:05

Pokud používáte správce telefonu,pak zajímavý je ten od total commanderu, má v sobě i přehrávač hudby a videí a zatím jsem nenašel formát, který by nepřehrál.
pedes
Junior

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 19. 5. 2015 23:08

Tak nakonec jsem po chvilce experimentovani zvolil i na hudbu VLC a parada. Ted uz mi v tabletu nic nechybi a v pristim telefonu jiste take nebude :)
RedeeMrd
Junior