od jindra999 19. 6. 2018 21:07
Mám teprve pár dní P20. Z výborně hodnoceného Slovenského eshopu za 12700 Kč dual sim, CZ distribuce je drahá. Když už píše někdo nademnou, co je v balení, tak to byla docela vydrbávka. Prodejce nepsal obsah balení. Měl jsem už tolik mobilů v minulosti, tak jsem si automaticky koupil pouzdro a trošku slušnější folii. A zjistil, že to samé průhledné pouzdro je přibaleno. A po sloupnutí nekvalitní ochranné fólie uviděl, že pod ní je nalepená z výroby druhá fólie, už pěkná. Nevím, co vydrží. Ale vím, že tak pečlivě sám nikdy žádnou nenalepím, ani jediné zrníčko prachu, to se doma snad ani nedá. Takže už tam zůstane. Tak mě mrzí, že jsem pouzdro za 169,- a folii za 255,- kupoval zbytečně. Taky žádný WOW efekt u mě z tohoto telefonu nenastal, je to prostě klasický android, pořád ty samé ikonky na placce, takže proti mé milované Lumii 1020 co jsem teď měl čtyři roky, je to o hodně menší osobitost. Šlo mi jen a pouze o aplikace, že už do Lumie prakticky nejsou.
Co mě mrzí nejvíc a potřebuju poradit jestli to jde vyřešit nějakou alternativní aplikací, je foťák. Buď umí 20 Mpix na hnusný a mnou spousty let nepoužívaný formát 4:3 nebo umí využít plnou šířku displeje 18:9 a vypadá to dobře i na mém pracovním monitoru přes celou plochu, ale jde použít jen 8 Mpix. Dost degradace proti 41 Mpix Lumii. Je šance, že se tohle nějakou aktualizací změní nebo to jde vyřešit jinou appkou pro focení?
Lumia 1020 black, Huawei P20 black