Huawei P20 /P20 Pro - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Karl Kopfrkingl 7. 9. 2018 15:38

Nemám s tím problém. Prostředí mi přijde dokonce i svižnější. nic nelaguje a nic nepadá.
Pro mne je velkým plusem baterie. To je úplně šok proti S9! Doby, kdy jsem S9 už ve čtyři odpoledne musel dokrmit, jsou pryč. Např. včera celý den bez nabíjení, synchronizace 2 mailů, WhatsApp, nějaký Waze po Pze, pár hovorů, Twitter, Chrome...a večer v jedenáct jsem dorazil se 47%. To by S9 byla už 2x po baterkové smrti.
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green
...pojď stoupat jak dým... 8-)
Karl Kopfrkingl
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Carllos VoIP 8. 9. 2018 09:22

Karl: děkuji za tvé postřehy, tak zřejmě vyzkouším, chtěl jsem jít do Note 9 ta ale moc inovací nepřináší, tak jsem hledal nějakou alternativu, ještě počkám na ohlasy a recenze.
iPhone 12 Pro Max, AW 5
Carllos VoIP
Junior

Odeslat příspěvekod pelosek12 8. 9. 2018 09:24

Karl Kopfrkingl: prosim te karliku aspon zde nejlži :) S9 nic nepada a nelaguje :) a pokud jsi mel v mobilu balast tvůj problém. Jinak jak muzes srovnavat baterku na S9 a na huaheji? muzu se zeptata? kdyz kapacitne neodpovidaji? :D ty me bavis neskutecne a porad :D Kdyby jsi radeji sahl po S9+ co :) Ale jinak prostredi v huaheji je desny oproti samsungu neskutecne desny tak to pls priznej. Co jsem si s tím hrál já tak to je fakt otres... ta jejich nadstavba to je teda neco :D
pelosek12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stillmann 8. 9. 2018 10:53

Karl Kopfrkingl píše:Nemám s tím problém. Prostředí mi přijde dokonce i svižnější. nic nelaguje a nic nepadá.
Pro mne je velkým plusem baterie. To je úplně šok proti S9! Doby, kdy jsem S9 už ve čtyři odpoledne musel dokrmit, jsou pryč. Např. včera celý den bez nabíjení, synchronizace 2 mailů, WhatsApp, nějaký Waze po Pze, pár hovorů, Twitter, Chrome...a večer v jedenáct jsem dorazil se 47%. To by S9 byla už 2x po baterkové smrti.

Až tak? Tak to raději mrknu na P20Pro..
stillmann
Junior

Odeslat příspěvekod plastick 8. 9. 2018 12:01

pelosek12 píše:Karl Kopfrkingl: prosim te karliku aspon zde nejlži :) S9 nic nepada a nelaguje :) a pokud jsi mel v mobilu balast tvůj problém. Jinak jak muzes srovnavat baterku na S9 a na huaheji? muzu se zeptata? kdyz kapacitne neodpovidaji? :D ty me bavis neskutecne a porad :D Kdyby jsi radeji sahl po S9+ co :) Ale jinak prostredi v huaheji je desny oproti samsungu neskutecne desny tak to pls priznej. Co jsem si s tím hrál já tak to je fakt otres... ta jejich nadstavba to je teda neco :D

Tak zas tak moc nelže. Srovnává to, co chce a pravda je, že výdrž na S9 je opravdu děsná. Na služebce mi odešel telefon ve tři odpoledne a to je fakt průser. I LG G6 vydrželo déle. Takže jsem se S9 prodal a vybírám teď něco nového. Můj starý Xiaomi MI4 vydrží i dva dny a od vlajkové lodě bych čekal taky něco podobného...
plastick
Junior

Odeslat příspěvekod jindra999 8. 9. 2018 12:17

Výdrž P20 je úžasná, fakt potěšila. Byl jsem zvyklý na tragickou výdrž Lumie 1020, kterou jsem nepoužíval vůbec na internet, jen volání, SMS a fotky. Na noc vždy letadlo režim. Obden musela na nabíječku. Když jsem někdy párkrát využil wifi připojení nebo si zahrál hru, baterka šla prudce do háje. P20 vydrží několik dní, ani to nepočítám, prostě nemám problém. A to tam už konečně mobilní data mám, Android bez nich ani nemá smysl. O něco se výdrž zhoršila až když jsem teď neustále párovaný s hodinkama Gear S2. A rozhraní EMUI opravdu pohodička. Ovládání čistě přes čtečku otisků zepředu gesty, odstraněné ikonky z displeje, schovaný výřez, moc se mi to líbí. Největší mizérie je blesk, ve srovnání s Lumčou, která měla účinný xenon blesk. V noci v interiéru jsou tak fotky hodně slabé.
Lumia 1020 black, Huawei P20 black
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carllos VoIP 8. 9. 2018 16:37

pelosek12: Karl, narozdíl od tebe tyto top telefony používá, proto mě zajímá jeho názor a ne někoho, kdo si s ním hrál chvíli někde na prodejně... ;-)
iPhone 12 Pro Max, AW 5
Carllos VoIP
Junior

Odeslat příspěvekod stillmann 8. 9. 2018 17:11

:D
stillmann
Junior

Odeslat příspěvekod Karl Kopfrkingl 8. 9. 2018 19:46

Carllos VoIP píše:Karl: děkuji za tvé postřehy, tak zřejmě vyzkouším, chtěl jsem jít do Note 9 ta ale moc inovací nepřináší, tak jsem hledal nějakou alternativu, ještě počkám na ohlasy a recenze.

Byl jsem na tom stejně... A S-Pen v podstatě k životu nepotřebuji.

-- 8. 9. 2018 19:47 --

pelosek12 píše:Karl Kopfrkingl: prosim te karliku aspon zde nejlži :) S9 nic nepada a nelaguje :) a pokud jsi mel v mobilu balast tvůj problém. Jinak jak muzes srovnavat baterku na S9 a na huaheji? muzu se zeptata? kdyz kapacitne neodpovidaji? :D ty me bavis neskutecne a porad :D Kdyby jsi radeji sahl po S9+ co :) Ale jinak prostredi v huaheji je desny oproti samsungu neskutecne desny tak to pls priznej. Co jsem si s tím hrál já tak to je fakt otres... ta jejich nadstavba to je teda neco :D

Ty mne taky bavíš. Že jsi Samsung ovečka ještě nemusíš troubit do světa.
Že se něco neděje tobě ještě neznamená, že to neexistuje. Na S9 se mi poslední dobou často stává, že apka od T-mobile pořád hlásí (100x za den), že se zastavila. Ta stejná apka na Huawei běží zcela bez problémů. To bude asi tou hroznou nadstavbou ;-) A S9+ kapacitně odpovídá? Rozdíl 500 mAh bude ve výdrži totiž znát.
A ve finále si myslím, že výhodou P20 Pro nebude ani tak ta baterka, jako vcelku propracovaný battery management, který si lze podrobně nastavit pro každou apku a pak to funguje na 1*.
Srovnávám to, co mi přijde důležité. S9+ jsem neměl a nemám, protože už mi to přijde moc velké a těžké - tedy víc, než jsem ochoten akceptovat. Baterka je pro mne důležitá velmi a stabilita/prostředí taktéž.
Já ti dám také jednu radu - vrať se na základku, aby tvůj text dával smysl a nebylo utrpení to číst.
A také by sis ten tlf mohl koupit, abys tady nevařil z vody a neplácal blbosti.
Karl Kopfrkingl
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mobmaniak 10. 9. 2018 10:51

Já teda měl od Galaxy od S2 všechny ze řady S a po S8 jsem zkusil přejít na P20 Pro a jako jsem dost spokojený, baterka je oproti Samsungu opravdu jiný level, ani jeden z řady S mě nevydržel celý den a odpo kolem čtvrté jsem s 20% dobíjel, samozřejmě po 20 minutách hotovo tak abych to nemusel řešit, ale tady to člověk může vypustit a ví, že večer končí s rezervou 30-60%, takže pohoda.
Foťák je super, video asi horší než na S9+(má jí brácha), ale nijak diametrálně, zato fotky jsou fakt lepší když člověk ví, kdy co použít.A i na ten auto režim je o něco lepší.
Nadstavby Huawei jsem se taky bál, ale je to naprosto v pohodě a funguje to bez lagování.
Výřez jsem si neschoval a nemám s tím problém.
mobmaniak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anonymni 11. 9. 2018 11:14

Měl jsem sice jen SGS3 mini a SGS4 mini, pak P9 lite. Ale s Huaweiem P9 lite jsem byl více spokojený. Výdrž akumulátoru lepší, rychlost, navíc čtečka. Cena s SGS4 mini při nákupu srovnatelná. Navíc na Huawei jsem dostával i bezpečnostní záplaty. Na S4 mini pár záplat a jeden nový android z 4.0 na 4.1 (přesně už si nevybavím).
Zobrazení výpisu hovorů bylo hezčí v EMUI, taktéž časová osa notifikací (U Androidu 6 s EMUI).

No a zůstal jsem u Huaweie a nyní mám P20. Samsung mě odrazuje cenou. P20 jsem přes O2 sehnal za cenu, jako P9 lite v době uvedení, tedy skoro za 50% a je neblokovaný s evropskou verzí C432.
Anonymni

Odeslat příspěvekod SW357 12. 9. 2018 17:04

Zdravim, mám pár dní P20 Pro,všechno super oproti V30 teda až na žalostný dosah bluetooth vysílače. Na inlinech s mobilem v pravé kapse a s bluetooth sluchátkama mi občas na zlomek sekundy vypadne hudba . Je to dost otravné. Stejně jako doma při poslouchání hudby na bluetooth repráku JBL na vzdálenost 2 metrů,tak se stačí otočit zády a zakrejt dlaněma vrchní část mobilu a signál totálně vypadne. Toto mi rozhodně V30 nedělala a nedělá. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost? Na podpoře mi poradily udělat "obnovení sítě". Ale je to stejné.
SW357
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jindra999 12. 9. 2018 17:21

Ohledně blue mi už dlouho vadí, že když se vzdálím od mobilu, párovanýho s hodinkama Gear S2 a vrátím se, tak se to přes blue nespojí, dokud mobil neprobudím. I když jsem hodinu u něj, tak se prostě znovu nespáruje, dokud ho neprobudím. To je hodně otravný. A neustále běhat s poměrně velkým mobilem v kapse je nepraktický, zvlášť když je člověk doma. Hodinky jsou tak věčně bez dat.
Lumia 1020 black, Huawei P20 black
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karl Kopfrkingl 12. 9. 2018 18:52

BT naprosto bez problémů. Mám spárované s Garminy 5X+ a doma fungují notifikace i v přízemí, když je tlf v patře.
Ve fitku páruji s Bose SoundSport Free a po celém fitku bez jediného přerušení spojení.
Karl Kopfrkingl
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka