Huawei P30 /P30 Pro - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hurec 7. 1. 2021 16:49

Pry neni rozdil. To vis, ze ne. Jen jak favorit vs superb :-)
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 7. 1. 2021 17:53

Já nemám žádnej Huawei, bojuju denně se svým pracovním přehřívajícím se Samsungem S20, ale P30 lite a P30 (Pro) jsou z hlediska foťáků uplně někde jinde. To není srovnávání jako mezi modely aut, ale spíš mi to přijde jako viděl jsem obě auta a obě jedou. No, jedou...
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FrantaL 7. 1. 2021 18:04

Pan Kája píše:Přihazuju fotku, kterou jsem teď přihazoval do jedné diskuze pod článkem. Nepůsobí příliš kvalitně, ale je focena z ruky za tmy, kdy se na displeji zrcadlovky se seťákem objevovalo jen černo. Mimochodem, i na té fotce zobrazuje displej zrcadlovky černou barvu. To jsou ty zázraky, kterými proslula P20Pro a její nástupci v řadě Pro. Jasně, že prosvětlené noční město na fullhd monitoru dnes zvládne trochu obstojně i nižší třída telefonů. Čím horší podmínky, tím výrazněji se výsledky rozbíhají.

Je potřeba si umět tu zrcadlovku nastavit a tma na ni nebude :D
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod jege 7. 1. 2021 19:20

Tazz1 píše:Jinak to video nemá žádnou vypovídací hodnotu. Zkus se podívat na weby, které se tím seriózně zabývají. Třeba DX. Porovnej detaily, šum.

wit.cz píše: ... ale P30 lite a P30 (Pro) jsou z hlediska foťáků uplně někde jinde.

A co tak důkaz místo keců, pardon slibů? Ja našel video, které podporuje to, co tvrdím já. Co máte na podporu svého tvrzení vy? :mrgreen:
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 7. 1. 2021 19:31

Už Tazz1 zmiňoval DX. Je to uznávaný benchmark na rozdíl od videí na YT.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 7. 1. 2021 19:50

Ze jsi slepos a rozumis tomu jak koza nakladaku :-)
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 7. 1. 2021 20:04

wit.cz píše:Už Tazz1 zmiňoval DX. Je to uznávaný benchmark na rozdíl od videí na YT.
A kde máš ten benchmark a testovací fotky na P30 Lite? :hm

hurec píše:Ze jsi slepos a rozumis tomu jak koza nakladaku :-)

Zato Ty jsi expert bez důkazů .... :mrgreen:

Mimochodem, fotografii jsem studoval a testování různých fotografických a optických parametrů byl můj denní chleba, takže pokud se nedáš výsledky technických testů typu https://www.fotoskoda.cz/images/content ... nCZ.12.pdf, nebo aspoň srovnávací foto, tak je to na úrovni JPP. 8-)

Další testovací video: https://youtu.be/xZhM5qRDJtQ

Edit: Tady si ty srovnávací obrázky můžeš prohlédnout sám: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?id ... hone3=9545 (nutno scaling nastavit na 12MP) o<:)
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 7. 1. 2021 21:21

-- 7. 1. 2021 21:22 --

jege píše:
wit.cz píše:Už Tazz1 zmiňoval DX. Je to uznávaný benchmark na rozdíl od videí na YT.
A kde máš ten benchmark a testovací fotky na P30 Lite? :hm

hurec píše:Ze jsi slepos a rozumis tomu jak koza nakladaku :-)

Zato Ty jsi expert bez důkazů .... :mrgreen:

Mimochodem, fotografii jsem studoval a testování různých fotografických a optických parametrů byl můj denní chleba, takže pokud se nedáš výsledky technických testů typu https://www.fotoskoda.cz/images/content ... nCZ.12.pdf, nebo aspoň srovnávací foto, tak je to na úrovni JPP. 8-)

Další testovací video: https://youtu.be/xZhM5qRDJtQ

Edit: Tady si ty srovnávací obrázky můžeš prohlédnout sám: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?id ... hone3=9545 (nutno scaling nastavit na 12MP) o<:)

Tak to je teda síla. Tvrdit, že P30 pro fotí o 20% lépe, než P30 lite, to je teda něco :D :D

1. P30 pro má mnohem lepší hlavní snímač, fotografie za dne jsou samozřejmě detailnější a celkově prostě kvalitnější a dejme tomu, že ten rozdíl za dobrého světla není až taaak moc velký, jako by mohl někdo čekat - do té doby, než přijdou trochu horší světelné podmínky, to se pak může P30 lite jít zahrabat - je to děs.

2. P30 pro má lepší ultrawide fotoaparát s mnohem vyšším rozlišením a autofocusem.

3. P30 pro má teleobjektiv se 125mm ohniskovou vsdáleností, resp. 5x optickým přiblížením oproti hlavnímu fotomodulu, P30 lite teleobjektiv ani nemá.

4. P30 pro má ToF kameru

To byly základní rozdíly jen ve fotoaparátech.

P30 pro má IP68, mnohem lepší OLED displej, infraport, lepší BT, bezdrátové nabíjení a lepší výdrž...
To vše podtrhuje ten cenový rozdíl.

Tak co to meleš?
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod jege 7. 1. 2021 21:35

xzeit píše:Tak co to meleš?
Srovnávám hlavní fotoaparát P30 vs. P30 Lite, kde mě P30 Lite vzhledem k ceně příjemně překvapil. Co na tom ještě nechápeš? Zbytek je z mého hlediska nedůležitý, větší paměť a standardní microSD naopak ano.

Díval jsi se na ty videa a GSMarenovský srovnávač, nebo jenom meleš reklamní kecy? Pokud ne, tak sem hoď nějaké srovnávací fotky, jinak je to jenom bohapusté teoretizování .... :mrgreen:

Edit: A další recenzent je překvapený kvalitou fotek levného Huawei P30 Lite: https://youtu.be/sc2OGVSNO4E :mrgreen:
jege
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 7. 1. 2021 22:19

I ten fotoaparát je celkově úplně někde jinde, jak jsem již napsal. Nejedná se pouze o HLAVNÍ FOTOMODUL, který je sám o sobě u P30 pro jinde. Však to srovnání toho rusaka je celkem dostačující. A taky pochop tu absenci teleobjektivu u P30 lite. Prostě fotoaparát v mobilu není dneska jen o jednom fotomodulu, je to o celé sestavě, což je dneska standard ultraširokoúhlý, hlavní a teleobjektiv. Jestli chceš TOP, musíš si prostě připlatit. I když to třeba poměrem ceba/výkon není úplně pecka, špička prostě stojí víc.
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 7. 1. 2021 23:52

To on chápe, ale my nemůžeme pochopit, že podle něj ten lite fotí dobře a za pár korun. No bohužel nefotí, ten rozdíl je znatelný a značný.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 8. 1. 2021 05:59

Tak to jsem hnedka klidnejsi, ze ho lite prekvapil a muzu v pohode vstanout a prozit super den. Me.treba i favorit prekvapil, ze jezdi 130km/h. Nejsemm tak bohaty, abych si kupoval levne veci. Ktomu kdyz je ted PRO za hubicku. Jeste rok vydrzi, A11 nedostane a pujde z domu. Je to stejne lehke.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 8. 1. 2021 09:35

wit.cz píše:To on chápe, ale my nemůžeme pochopit, že podle něj ten lite fotí dobře a za pár korun. No bohužel nefotí, ten rozdíl je znatelný a značný.
Přesně tak, nakonec pochopil. Je jasné, že každá liška svůj ocas chválí, ale jaksi víc věřím nezávislým recenzentům a technickým srovnávačům, než majitelům jenom jednoho z foťáků, kteří kromě slov své tvrzení nedokáží podpořit žádným důkazem .... 8-P
jege
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 8. 1. 2021 10:24

Jo a v těch recenzích, resp. srovnání je celkem jasně vidět, že P30 pro fotí lépe za dne a o mnoho lépe za horších světelných podmínek.

Máš někde taky srovnání ultrawide modulů?
A co pak srovnání teleobjektivu? Resp nějakého přiblížení? P30 lite teleobjektiv ani nemá, takže podstatný rozdíl....
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 8. 1. 2021 13:46

FrantaL píše:
Pan Kája píše:....ale je focena z ruky za tmy, kdy se na displeji zrcadlovky se seťákem objevovalo jen černo...

Je potřeba si umět tu zrcadlovku nastavit a tma na ni nebude :D

Ale Františku, nezlob! :) Samozřejmě, že jsem posadil zrcadlovku na stativ, foťák zaostřil na rozsvícený telefon a vyfotil hezký snímek. Pointa je ta, že se seťákem v hledáčku už byla velká tma, aby se něco na displeji zobrazovalo. Můžeš nastavit nejvyšší citlivost, ale stále tam byla jen tma. Což u tohohle modelu nebývá až tak časté i se seťákem (Canon 750d), ale mimo přírodu s jasnými světly a bez výhledu na měsíc se stát může. Automatické ostření (jak přes displej, tak hledáček nefungovalo vůbec.

A ke zbylé diskuzi. Myslím, že je zcela zbytečná, nikam nevede a ukončil bych jí. Jen bych namítl, že zrovna srovnávací nástroj na GSMaréně je dost zbytečný vzhledem k ideálním světelným podmínkám a větší smysl dávají fotky z recenzí, které se daří obvykle pořizovat na stejných místech za cca jakž takž v rámci možností porovnatelných podmínek.
P. S. : délka expozice v nočním režimu automaticky závisí od pevné ruky... s podepřenou dosáhnu delších časů, na stativu ještě delších. To jen kdyby se někdo divil rozdílům v jeho fungování napříč testy a uživateli. Zesvětlení umí být také dost proměnné na základě scény - např. tmavé město vs ta příroda ve tmě výše.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka