xzeit píše:Jenomže ono to nejde nesrovnávat

:D. To snad není možné s tebou. Pokud se budeme bavit čistě o fotoaparátu, tak musíš brát to, co je k dispozici. V tomto případě u P30 pro jsou to 3 fotomoduly. Není tam pouze jeden. Ten teleobjektiv, to je ta přidaná hodnota, to jsou ty peníze navíc. A jestli si myslíš, že P30 lite se může aspoň trochu rovnat v přiblížení s P30 pro, tak to jsi úplně mimo

. Digitální přiblížení u P30 lite je dobré tak max 2x (myslím, že je to z vysokého rozlišení čipu ořez) a jak jsem říkal, musíš brát to co je. Takže zkus srovnat 5x přibléžení na P30 pro a na P30 lite....jinak díky za ten odkaz, jsou tam krásně vidět fotky z ultrawide, jaká je to tragédie. A zase, musíš to brát v potaz, je to součástí fotoaparátu. Prostě to tam JE.
Ale jde! Pokud někdo používá P30 Pro jako foťák, ze kterého si občas zavolá, tak máš samozřejmě pravdu, ale většina používá mobil jako telefon, s kterým občas něco vyfotí, a v tom případě je optický zoom a wide příjemný bonus, který ovšem nevyváží 3x vyšší cenu. A hlavně z tohoto hlediska jsem psal původní příspěvek, že mě P30 Lite překvapil kvalitou fotografii, která se velmi neliší od P30 Pro za 3x vyšší cenu. Zbytek je pro většinu uživatelů málo relevantní, a kdo jej potřebuje, tak si klidně tu 3x vyšší cenu zaplatí.
Možná jsem ovlivněn cílovou skupinou, mobil jsem původně vybíral pro příbuznou, kterou ani P30 Pro neoslovila, jelikož její požadavky na technickou kvalitu fotek byly vyšší, než P30 Pro mohla splnit, ovšem pro další příbuznou byly parametry P30 Lite až, až, a kvalita běžných fotek, na které bude daný přístroj hlavně používán, mě příjemně překvapila. Zbytek výbavy byl irelevantní nebo dokonce horší u P30 Pro než u P30 Lite (velikost, barva, rozměry, typ displeje, počet a typ objektivů, typ karet a pod.). Snad jenom optická stabilizace, kterou P30 Lite má jenom u videa (?) by bodla, ale při normálním ohnisku, dobrém světle a pevné ruce to není až tak nutné.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.