Dovolím si založit obecnou diskuzi o nejnovějších hodinkách Huawei. Watch GT Runner se zaměřují na aktivnější uživatele, tomu odpovídají vylepšení v oblasti sledování polohy a vašeho zdraví. Sám jsem hodinky testoval nějakou dobu a rád bych zmínil dvě novinky. Tou první je výrazně přesnější sledování srdečního tepu, to už se svou přesností blíží hrudnímu pásu, jsou zde minimální rozdíly. A totéž platí pro přesnost určení polohy - s hodinkami jsem nachodil pár desítek kilometrů a posun je výrazný (mám na mysli používání hodinek bez připojeného mobilního telefonu, který tedy nemá možnost s polohou radit). Už předchozí hodinky jako třeba GT 3 se v tomto směru posunuly kupředu, GT Runner jsou ale dál (mám doma také hodinky od Garminu a rozdíly v měření jsou minimální). Jinak to jsou klasické hodinky Huawei - super výdrž, atraktivní design. Pokud ale plánujete do svých hodinek instalovat desítky aplikací nebo s nimi chcete platit, pak pro vás GT Runner nebudou to pravé a konkurence vám poslouží více.