P30 se dvěma SIM a BT propojení s autem

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pepa.1959 5. 1. 2025 19:19

Na P30 jsem si pořídil druhou SIM (T-M Kaktus) pouze na data, na ostatní mám už dlouho O2. Ve správě karet mám nastaveno SIM 1 (O2) na volání, SIM 2 (Kaktus) jen na data. Ale když mobil spojím s autem (přes blútút), auto zobrazuje T-M / Kaktus a skutečně většinou volá přes Kaktus. Když jsem karty přehodil, chovalo se to stejně. Má to nějaké řešení, abych i z auta volal přes O2? Kromě vypnutí SIM 2 - sice data nepotřebuju furt, ale pořídil jsem ji hlavně kvůli on-line navigaci Waze...
Pepa.1959
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 5. 1. 2025 21:36

P30 úplně neznám ale zřejmě nedokáže běhat s oběma SIM najednou když běží data. Tudíž při zapnuté Waze apod běží pouze Kaktus a do O2 se nedá dostat. Správně by mělo být také u obou SIM zapnuté VoLTE.
https://consumer.huawei.com/cz/support/ ... z00762156/
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pepa.1959 6. 1. 2025 08:41

Děkuji za odpověď! Od doby, co jsem zjistil, že z auta volám přes Kaktus (asi 3 měsíce), jsem volání vždy zkoušel s vypnutými daty! Takže SIM 2 měla vlastně být nefunkční. Ve správě SIM karet mám nastaveno Výchozí SIM pro volání: SIM 1, a Výchozí mobilní data: SIM 2. P30 asi neumožňuje podrobnější nastavení, jako třeba zakázat hovory ze SIM 2 - aspoň jsem na nic nepřišel. Na SIM 1 mám zapnuto VoLTE, u SIM 2 tuto možnost nevidím.
Přílohy
Screenshot_20241224_082238_com.huawei.dsdscardmanager - kopie (2).jpg
Pepa.1959
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 6. 1. 2025 09:52

Kaktus ikonu VoLTE nezobrazuje. Vypínáním dat se volání nepřehodí, to byla jen jedna z možností.
Možná voláte nikoli z adresáře ale zpětně na číslo a to vám volalo na Kaktus a zpět telefon automaticky volá opět do Kaktusu bez ohledu na nastavení. Kolikrát jsou priority telefonů jinak než bychom chtěli. V každém případě byste měl mít i tak možnost před potvrzením volání vidět (nápisem - barevnou ikonou) přes jakou síť budete volat a případně ji předtím ještě změnit na požadovanou.
Nebo rovnou odškrtněte - Není vybráno a bude se vám před každým voláním nabízet výběr sítě.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pepa.1959 6. 1. 2025 10:33

Na Kaktus mi nikdo nevolá, číslo má v mobilu jen manželka, aby mne poznala, když jí volám z auta, ale pokud mi volá, vždy na O2. Už jsem zkusil i mobil z auta (Kia Ceed 2015) odpárovat a znova ho spárovat s vypnutou SIM 2. Ale furt nic! :oboze A i když jsem se na to soustředil (v garáži), nevidím při volání možnost volby SIM (a díval jsem se při tom i na telefon). Při poradě se zetěm (samozřejmě má novější mobil) mi ukázal v Kontaktech možnost volby SIM, z níž se na daný kontakt bude volat. Ale na P30 jsme nic takového nenašli - jen tu volbu na fotce výše.
Pepa.1959
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 6. 1. 2025 10:52

Huawei nabízí ještě tyto možnosti

2. Nezadávejte výchozí SIM pro volání
Otevřete Nastavení, vyhledejte a přejděte do nabídky a nastavte Výchozí SIM pro volání na možnost Není vybráno.

3. Zkontrolujte, zda je používaná aplikace pro vytáčení předinstalovanou aplikací
Přejděte do Nastavení, vyhledejte a přejděte na Výchozí aplikace > Telefonní aplikace a vyberte Kontakty (výchozí).
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pepa.1959 6. 1. 2025 20:08

Moc děkuji, zdá se, že ad 2 funguje! :tleskani Ani se nebudu snažit to pochopit, protože:
Po nastavení SIM na Není vybráno - při volání z mobilu po kliku na telefonek v kontaktu to nabídne dvě zelená tlačítka: O2 a Kaktus. Tedy jeden klik navíc. To nevadí, protože volám málo. Ale zašel jsem do garáže a zkusil to v autě: Zase se zobrazilo T-Mobile / Kaktus :hm , ale při volání to žádnou volbu nenabídlo :pozor - a přesto to na tři různé kontakty volalo správně z O2! :tleskani
Kontakty mám jako výchozí aplikaci.
Přílohy
IMG_20250106_181756.jpg
Pepa.1959
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 6. 1. 2025 22:48

V KIA servisu se zeptejte jestli není nový software a aktualizovat. BT modul 2015 s dvousimkou a výběrem operátorů možná nepočítal. Telefon také není nejnovější a aktualizace pravděpodobně už nejsou. Do budoucna to nebude lepší. I v autě bude lepší vytáčet z mobilu než z displaye auta
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pepa.1959 7. 1. 2025 19:47

Děkuji za Vaši ochotu a čas!
Pepa.1959
Kolemjdoucí