Výpadky operátorů v letech 2009-2011

O výpadcích a dalších síťových problémem mobilních operátorů

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kolda55 28. 11. 2011 17:20

Dobrý den, dnes někdy od rána, lokalita Ostrava se nešlo dovolat na některá čísla do Vodafonu. Hlásilo to neexistující čísla. Na stránkách vodafonu žádné info, na stránkách mobilmanie také nic (to se divím). Po dlouhém čekání na infolince, která byla asi díky toho dnes přetížená, jsem se až po ověření svého čísla ! a po ověření čísla !!!!, kde jsem chtěl vědět proč nejde dozvěděl, že jejich sít má pro některé čísla výpadek a že na tom intenzivně pracují..To je takový problém, někde tu informaci zveřejnit ? Někdy před chvíli to zprovoznili..To nejsou schopni říct tu informaci hned a musí se ověřovat číslo ?

Setkal se dnes někdo další s výpadkem Vodafonu ?
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod chl3b4 28. 11. 2011 17:54

Mám stejný problém, jsem jeden z těch nešťastných, co u sebe nemají další telefon po ruce, abych zavolal na operátora.
Mezitím jsem napsal do skupiny Vodafone na FB a jejich odpověď je následující:
Kód: Vybrat vše
Dobrý den, Tomáši,
o komplikacích víme, nejsou plošné. Naši technici zjišťují jejich rozsah a pracují na odstranění. Brzy budeme informovat podrobněji. Všem, které komplikace postihly, se velice omlouváme. A.

Víc informací jsem nedostal, bohužel. Taky mi vadí neinformovanost na internetu, že se "něco děje", nikde žádná zpráva, informace, článek.

SIM karta mi stále nefunguje, pro ostatní jsem "neexistující číslo" a ani na operátora se nedovolám. Až služby budou aktivní, určitě aktualizuji svůj příspěvek, aby ostatní, kdo je taky "postižen" tímto výpadkem věděl, v jakém stádiu a kde je služba aktivní/neaktivní.

Lokalita: Pardubice
Vodafone nefiremní zákazník, paušál Na míru s retencí.
Macbook Pro 13 2015
--------------------------------------------
iPhone 11Pro 64GB
Nikon D90
T-Mobile - Na míru s retencí
chl3b4
Junior

Odeslat příspěvekod kolda55 28. 11. 2011 18:04

Já prostě nechápu tu neinformovanost..První jdu na stránky vodafonu - nic. Pak na stránky mobilmanie (na které někdy bývá sebemenší kravina) - taky nic. Ani na žádných dalších servrech není žádná informace..Ale prvotní problém je samozřejmě u Vodafonu.Je neskutečné, že nedají tuto zásadní informaci na svůj web na první stránku ! Pak mají přetíženou linku a nejde se tam dovolat. A co je vrchol, tak nejsou schoni tu informaci říct hned bez ověření čísla..Aspoň na zvukový záznamník místo těch přiblblých velikonoc by mohli dát hlášení, že mají u některých čísel nedostupnou síť..Fakt síla. Člověk pak přemýšlí jestli někde nevynechal nějakou platbu či co..
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod chl3b4 28. 11. 2011 18:57

Tak já jsem konečně funkční.
Pro funkčnost byla potřeba "Microsoft chvatu" - vypnout/zapnout :))
Macbook Pro 13 2015
iPhone 11Pro 64GB
Nikon D90
T-Mobile - Na míru s retencí
chl3b4
Junior

Odeslat příspěvekod duchman 28. 11. 2011 19:51

potvrzuji, ze po odstraneni zavady ze strany vodafonu je treba jeste vypnout a zapnout telefon.

Prave jsem tak (dnes jiz asi po desate) ucinil a voila! vse ok!
duchman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 28. 11. 2011 21:13

op ti nenapise na svuj web ze mu jeho chybou neco nefunguje, to by to tam bylo 180 x v roce .
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod legomaniak 30. 11. 2011 22:45

Dneska vypadek Vodafone asi od 12:30 - 17:00 Lokalita: Kraslice

Vypadky site Vodafone jsou na denim pořadku.. vypadava to každou chvily
legomaniak
O2 fanatik

Odeslat příspěvekod locomachine 1. 12. 2011 16:19

Dnes přibližně od 00:30 do 11:00. Krupka. Vodafone asi nebyla ta pravá volba, za roky u Telefonici ani jednou, u Vodafounu už druhý den 10. hodinový výpadek.
locomachine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lol7 3. 12. 2011 16:56

locomachine píše:Dnes přibližně od 00:30 do 11:00. Krupka. Vodafone asi nebyla ta pravá volba, za roky u Telefonici ani jednou, u Vodafounu už druhý den 10. hodinový výpadek.

VF narozdil od o2 totiz nema baterky na BTSkach, takze kdyz vypadne proud od CEZu/Eonu, tak jim to lehne taky. O2 ma zalohy na nekolik hodin.
lol7
Junior

Odeslat příspěvekod audiobullys 3. 12. 2011 17:27

tak to maj asi jen zalozni zdroje na odlehlych mistech v krajine.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lol7 3. 12. 2011 17:55

audiobullys píše:tak to maj asi jen zalozni zdroje na odlehlych mistech v krajine.

ne, VF ma zalohy na vyzvnamnych lokalitach (tj. bud je tam dulezitej mikrovlnej bod nebo u nej sidli vyznamny zakaznik :))
Naposledy upravil lol7 dne 4. 12. 2011 09:10, celkově upraveno 1
lol7
Junior

Odeslat příspěvekod MobiLLion 3. 12. 2011 21:55

Nezlobte se, tohle je ale opravdu ptákovina. Samozřejmě, že záložní baterii má každá BTS. Její kapacita je v řádu desítek minut až hodin provozu, pokud je výpadek delšího charakteru, reší se dieselovými agregáty (zpravidla v oblastech, kde nemůže funkci vypadnuté BTS dočasně převzít jiná).
MobiLLion
Junior

Odeslat příspěvekod lol7 4. 12. 2011 09:11

MobiLLion píše:Nezlobte se, tohle je ale opravdu ptákovina. Samozřejmě, že záložní baterii má každá BTS. Její kapacita je v řádu desítek minut až hodin provozu, pokud je výpadek delšího charakteru, reší se dieselovými agregáty (zpravidla v oblastech, kde nemůže funkci vypadnuté BTS dočasně převzít jiná).

V pripade VF je to v radu minut (pokud vubec neco), jen na SDH sitech v radu desitek minut popr. zalozni DA. Dieselovat se jezdi jen na lokality, ktere jsou dulezite.
lol7
Junior

Odeslat příspěvekod audiobullys 5. 12. 2011 01:39

stalo se vam uz nekomu ze jste volali cislo nazpatek - to mezitim vypnulo kvuli baterce a dovolali jste se nekomu cizimu ? pritom dalsi hovory fungovali normalne . prvni me napadlo presmerovani nekam omylem, ale to cislo uz parkrat bylo mimo signal
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fvs1 5. 12. 2011 13:56

Nemáte potuchu, jak probíhá obsluha telefonů v době přetížení sítě? Sedím v kanceláří se třemi kolegy (=3 telefony u jednoho operátora pod jednou smlouvou). V době přetížení (to přetížení mám potvrzeno od infolinky) se zpravidla já nedovolám nikam, ostatní 2 mobily více méně fungují - tzn. já třeba 1/2 hod slyším hlášku, že hovor byl odmítnut, kolegové úspěšně provedou 10 odchozích hovorů a hlášku mají třeba jen 2x. Jediný směr, kam mi volání funguje, je právě ta infolinka.
Pomohla by mi výměna SIM karty? Mám podezření, že systém si vybírá simkarty, které ještě obslouží a které už ne! (Nebo je to blbost?)
díky za reakce
fvs1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka