Mobil.cz v síti T-Mobile - dotazy pouze k hlasovým službám

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Uživatel2 21. 5. 2013 22:22

Já přejdu na Mobil.cz. Net mi je ukradený na LCD 2,4 palce.Kvůli signálu. Mobil .cz také může rychlost netu i upravit. V budoucnu
Uživatel2
Junior

Odeslat příspěvekod Rafter 23. 5. 2013 13:21

Zdravim. Po predstaveni Red tarifu silne uvazuju o prechodu k Mobil.cz jen jsem se nikde nedocetl dve veci. Teda ta prvni je temer jasna, nano SIM asi nemaji a budu miset kouzlit s pilnikem. Druha vec ktera me zajima je podpora SIMToolkit. Netusi nekdo, jak to s ni je?
Diky za info.
Rafter
Junior

Odeslat příspěvekod Unioner 23. 5. 2013 13:38

MOBIL.CZ dodává do prodejní sítě startovací balíček, který obsahuje oba nejběžnější formáty SIM karet – Mini a Micro. Karta je vylamovací, takže pokud potřebujete Micro SIM, jednoduše si ji vylomíte. Jediným formátem, který zatím nemáme dostupný je Nano SIM, určená pouze do telefonů iPhone 5. Karta jde ale vystřihnout z formátu Micro SIM.

SIM Toolkit...tam tuším, že pořád jednají, ale nejsem si úplně jistý. Viděl jsem to někde v tom chatu s ředitelem projektu.
Unioner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vecerapl 23. 5. 2013 14:16

Při přenosu čísla se musí SIM mobil.cz aktivovat. Laicky ... pokud aktivuji SIM, poběží ltůha 30dnů internetu. Jenže sim kartu si zase přehodím na stávajícího operátora, abych mohl volat, protože přenos čísla trva dle informací o lidí 5 až 10 dnů. Pokud tomu rozumím, tak poběží lhůta internetu zdarma i v době přenosu čísla? NEBO jakmile se číslo převede, tak žačne platit 30dnů?

Tuto informaci jsem se nikde nedočetl a dost by mě tohle zajímalo.
vecerapl
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 23. 5. 2013 14:46

Těch 30 dní je od dobití resp. aktivace bez ohledu na přenos čísla. To že sim změní telefonní číslo z původního při zakoupení na přenesené není podstatné a net pojede podle původní lhůty.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod nameless.coward 24. 5. 2013 18:41

Ví někdo, jak je to u mobil.cz se službou "SMS Email"? U vodafone přijde email v max. 2 SMS na @vodafonemail.cz.
pɹɐʍoɔ snoɯʎuouɐ
nameless.coward
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 24. 5. 2013 20:05

Když snad máš net zdarma i těch blbych 16kb tak můžeš mít normálního email klienta a v něm libovolnou běžnou adresu. : xxx.@cokoli.cz a bude ti to chodit. Nepotřebuješ xx@ operátor.cz !!!!!!
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod D.roak 26. 5. 2013 00:17

Jsem u o2 mam FUP 150MB . měsíčne 200 MB, Dá se něják mobil kredit použít jinak než provolat a prosmskovat.Hlavní sim na volání i sms zústane O2 děkuji
Jak moc je třeba té jejich placené linky nebo normálbě stačí samoobsluha
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod zinf 26. 5. 2013 02:19

nepss píše:Co mě trošku od mobil.cz odrazuje, je to, že při ztrátě a nebo krádeží sim, nedokáže prozatím mobil.cz zajistit duplikát se stejným telefonním číslem. Nerad bych přišel o přenesené číslo, kdybych náhodou z jakýchkoliv důvodů přišel o sim. Přeci jen číslo používám víc jak 10 let. Napadlo mě, že řešení by v takové situaci mohlo být, přenést číslo od Mobil.cz někam jinam a tím si číslo udržet. :hm

Take uvazuji o prechodu k Mobil.cz, ale prave jejich neschopnost zajistit nahradu za ztracenou SIM me odrazuje od prenosu cisla. Psal jsem dotaz na info@mobil.cz, ale zadnou odpoved jsem zatim nedostal.

Vzdyt i Bleskmobil to umi... ;)

Ten prenos cisla od Mobil.cz jinam by to resil. Potrebuji u prenosu cisla mit fyzicky starou SM kartu?
zinf
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 26. 5. 2013 10:18

Vim, ze je to jejich slabina, ze nedokazou nam nedokazou po ztrate SIM vratit nase cislo, ale na druhou stranu se mi za cca 10 let nestalo, abych ztratil mobil nebo samotnou SIMku.
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod paolous 26. 5. 2013 11:14

Mam jenom poznatek, ze oproti O2 chodi po prechodu k mobil.cz internet v mobilu VELMI pomalu, asi maji nejaky maly datovy tok...
paolous
Junior

Odeslat příspěvekod Lúcia Andrľová 26. 5. 2013 11:22

Mafra na tomto problému pracuje.
Lúcia Andrľová
Junior

Odeslat příspěvekod polda 26. 5. 2013 16:07

Mafra může dělat třeba stojky, ale pokud máte možnost používat na net SIM O2 a TMO, tak hned poznáte co jsou reklamní žvásty a co skutečnost.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Millhaus 26. 5. 2013 16:12

někdo se tu ptal na SIM toolkit,takže MOBIL CZ nemá SIM TOOLKIT.telefonní číslo T-Mobilu přenesené k Mobilu.CZ se podle http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/vo ... i-volaneho hlásí,že je točíslo T-Mobile
sunny side up
Millhaus
Junior

Odeslat příspěvekod freaky.freak 27. 5. 2013 12:49

paolous píše:Mam jenom poznatek, ze oproti O2 chodi po prechodu k mobil.cz internet v mobilu VELMI pomalu, asi maji nejaky maly datovy tok...

Mam stejnou zkusenost, O2 bezne 6-8Mbps, TM obcas vylezl i na 9Mbps, VF rychlost downloadu po nejakem case pry umele omezuje, takze jsem ani nezkousel. Zatim s prenesenim cisla k Mobil.cz kvuli tomu netu a 16kb/s po FUP silne vaham.
freaky.freak
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka