O2 Family (Bonerix) - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 0055 11. 12. 2023 19:35

Jenze ja tam ten prepinac nemam... al jsem do toho telefonu simku vodafone a vytacelo to taky chvilku dyl, tak dve sekundy a pak to hned skocilo na virtualni Evu. Kdyz prestala mluvit nastalo hrobove ticho. Kdyz to cislo vytocim z Family, skoci to do hlasoveho automatu, ten zadrhava jako by se zakoktaval a sumi,.. Asi pockam na novy telefon a uvidim.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 11. 12. 2023 20:29

0055 píše:4 - 5 sekundy... Ted jste mne dostal. Jiny telefon s vodafone kartou tak do pul sekundy, okamzite, ihned... Ale s T-mobile jsem to nepozoroval. Jdu tam vrazit tu vodafone kartu at vyloucim telefon.

Čili Vám nefunguje VoLTE :-) to hodně vysvětluje.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 12. 12. 2023 12:04

Pokud tam přepínač není tak si ho aktivuj podle návodu z odkazu pár postů zpět.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 12. 12. 2023 12:21

Pane hauzz, jste genius... Zkusil jsem znovu ten kod na klavesnici, prepinac se mi tam nyni objevil, je aktivni a spojeni na 800123456 mam v radu miliseknud a prestalo to chrchlat... Moc dekuju...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 12. 12. 2023 14:10

peta809 píše:
0055 píše:Bohuzel v telefonu to nemam. mam tam rom z miuios, pockam do zitrka, jezisek dorazi predcasne s novym telefonem, tak to budu resit az tam. Ale jsem opravdu presvedceny ze to je horsi co se kvality hlasu a cistoty v hovoru tyka.

https://xm.cz/blog/miui-12-tipy-a-triky ... -a-vowifi/

Pán psal, že kód zadával. Já jsem mu následně radil, ať jej vyzkouší zadat znovu. Tak nakonec to pomohlo.

-- 12. 12. 2023 13:11 --

0055 píše:Pane hauzz, jste genius... Zkusil jsem znovu ten kod na klavesnici, prepinac se mi tam nyni objevil, je aktivni a spojeni na 800123456 mam v radu miliseknud a prestalo to chrchlat... Moc dekuju...

Což jsem vám psal, abyste vyzkoušel (zadat znovu). Čili šel jste na to správně, jen jste možná tuhle informaci přehlédl.

Tak snad už to bude v pořádku.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 12. 12. 2023 14:29

Já to pochopil tak, že kód zadával ten, co se vytáčí, a né ten pro MIUI. Proto jsem mu napsal ať zkusí ten odkaz (který nebyl ode mě). Hlavně že to pomohlo, u starého Xiaomi mi před pár lety taky pomohl ten kód pro zviditelnění nabídky nastavení VoLTE pro MIUI.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 12. 12. 2023 14:32

Já když zkouším na svém Alcatelu 1SE (Andr10) zadat *#*#86583#*#*
tak po vyťuknutí poslední hvězdičky mi zmizí celý zadávaný kód a neobjeví se žádný přepínač či menu.
Je možný, že tento telefon vůbec neumí VoLTE, když umí LTE? Neíte ještě o nějaké jiné cestě jak to aktivivat? Není to schovaný třeba někde v "Možn. pro vývojáře"?
Taki
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 12. 12. 2023 14:47

Ten Alcatel 1SE by měl umět VoLTE. Máš SIM kartu ve slotu 1 nebo 2? Některé telefony podporují VoLTE pouze u slotu 1.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 12. 12. 2023 14:56

dj.kure píše:
peta809 píše:
0055 píše:Bohuzel v telefonu to nemam. mam tam rom z miuios, pockam do zitrka, jezisek dorazi predcasne s novym telefonem, tak to budu resit az tam. Ale jsem opravdu presvedceny ze to je horsi co se kvality hlasu a cistoty v hovoru tyka.

https://xm.cz/blog/miui-12-tipy-a-triky ... -a-vowifi/

Pán psal, že kód zadával. Já jsem mu následně radil, ať jej vyzkouší zadat znovu. Tak nakonec to pomohlo.

-- 12. 12. 2023 13:11 --

0055 píše:Pane hauzz, jste genius... Zkusil jsem znovu ten kod na klavesnici, prepinac se mi tam nyni objevil, je aktivni a spojeni na 800123456 mam v radu miliseknud a prestalo to chrchlat... Moc dekuju...

Což jsem vám psal, abyste vyzkoušel (zadat znovu). Čili šel jste na to správně, jen jste možná tuhle informaci přehlédl.

Asi ano, omlouvam se.

Tak snad už to bude v pořádku.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Taki 12. 12. 2023 15:03

Milos píše:Ten Alcatel 1SE by měl umět VoLTE. Máš SIM kartu ve slotu 1 nebo 2? Některé telefony podporují VoLTE pouze u slotu 1.

O2Fam mám ve slotu 1, ve slotu 2 mám nějakou t-mob kartu, kterou používám jen na příjem začátku e-mailu do SMS, protože to bohužel O2Fam nepodporuje.
Tak možná mám VoLTE aktivní ani o tom nevím..
Taki
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 12. 12. 2023 15:46

Jestli máš VoLTE aktivní, poznáš podle rychlosti vytáčení hovoru a podle kvality hovoru. Případně si to můžeš ověřit přímo v telefonu, když na číselníku zadáš kód *#*#4636#*#*, objeví se ti obrazovka "Testování", tam vyber položku "Informace o telefonu" a v seznamu informací se podívej, jestli máš typ hlasové sítě LTE a zapnuté VoLTE.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 12. 12. 2023 16:00

Bohužel, to stejné. Jakmile zadám *#*#4636#*#*
zmizí mi celý zadávaný řádek a nic se neobjeví..
Taki
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 12. 12. 2023 18:38

Alcatel tenhle kód nezná. To je pouze pro MIUI.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 12. 2023 18:55

Moje Motorola nemá MiUI a ten kód na ní funguje :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dj.kure 12. 12. 2023 19:43

Tak to je mi novinkou. Dobré vědět :-) na iPhonu naštěstí tyhle problémy nejsou.
dj.kure
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka