O2 Family (Bonerix) - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 0055 8. 3. 2024 20:17

Mam ponekud zasadni problem. Neprihlasim se do sveho uctu google protoze vyzaduje dvoufazove overeni. Jednoduse mi od google nedorazi overovaci kod do SMS. Dnes jsem si vyzvedl novou SIM., ta je uz aktivni ale problem se nevyresil, zadna sms nedorazi. Cislo mam samozrejme spravne. Na jine telefonni cislo jina overovaci sms dojde, telefonem to neni. O2 mne tvrdi ze u nich je take vse v poradku. Je to dost palcivy problem co mne uz trapi tak ze velmi.

Nemohli by jste nekdo kdo mate chvili cas zalozit jakykoliv email u google a vyzkouset zda Vam dorazi sms na dvoufazove overeni?

Zkusil jsem zalozit novy email a dal telefon manzelky ktera je u O2. Poslal jsem overovaci sms a ihned dorazila. Zmenil jsem cislo na sve, dal poslat overovaci SMS a nic nedoslo. Problem bude nejspis u family, pekne mne to stve protoze to s nema resim uz dlouho a jedinne co slysim ze u nich je vse v poradku. Potreboval bych aby to nekdo zkusil se svym cislem u family.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod davsopl 8. 3. 2024 21:52

A typ telefonu je jaký? Momentálně už jsem převedený z O2 Family do O2 a mám i novou Sim, ale když jsem byl v O2 Family s iPhonem, tak to po mě chtělo vždy verifikaci přes appku YouTube.
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 9. 3. 2024 08:36

Telefonem to neni, mam pixel 8. Kdyz vytahnu sim a dam ji do jineho telefonu tak sms nedorazi. Kdyz dam jinou sim do pixelu tak sms chodi. Myslim ze veskere jine sms mne taky bez problemu chodi. Pouze z google ne.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 9. 3. 2024 13:16

0055 píše:Cislo mam samozrejme spravne.

Nemohlo při zadávání čísla ke Googlu účtu dojít třeba k překlepu? Tohle vypadá, že SMS chodí na jiné číslo...
Není nějaké jiné zařízení, které je ke Google účtu přihlášeno, na kterém by to šlo ověřit?

Jinak... tak důležitý účet, jako je Google účet... by bylo asi lepší chránit jak propojením s telefonem (přes číslo i identifikaci zařízení), tak záložním mailem.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 9. 3. 2024 15:36

Ten ceník O2 FF je k čemu? Může se k těm tarifům dostat i ten, kdo nepracuje u O2, nebo není jeho rodinný příslušník?
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 9. 3. 2024 18:05

0055 píše:Mam ponekud zasadni problem. Neprihlasim se do sveho uctu google protoze vyzaduje dvoufazove overeni. Jednoduse mi od google nedorazi overovaci kod do SMS.

Zkus si stáhnout Google Authenticator. U iPhone je druhé ověření přes YouTube.
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 9. 3. 2024 21:27

To uz ted nejde protoze mam nastavene dvoufazove overeni a druha faze je sms na telefon a overene cislo. Nejhorsi varianta je obnova uctu, ale to si nechavam az na samotny konec.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod kockopes 9. 3. 2024 22:15

problém s doručováním SMS potvrzuji i já. Telefonní číslo mám zadáno správně "Guru poradil" zkusit jiný telefon... To nezabralo...
kockopes
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 9. 3. 2024 23:18

Nekdo dalsi kdo to prubne? Je to otazka par minut... Dekuji predem.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 10. 3. 2024 00:16

Tak se podívej přímo do nastavení Google ne? K tomu gmail nepotrebujes. Já teď na to koukám ze doufazove mam aktivní od roku 2022 a už ani nevim proč. Když mam jiný iPhone tak je overeni přes YouTube. Ty mas android?

Jinak:

Aplikace Authenticator slouží ke generování ověřovacích kódů, i když je telefon offline. K dispozici pro Android a iPhone.
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod 123123123 10. 3. 2024 04:24

Psal, že se nemúže přihlásit do google účtu, ne do gmailu.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod 0055 10. 3. 2024 09:34

Presne, nedostanu se do uctu a samo ze ani do gmailu. Tento ucet vyuzivam jen ve windows kde jsem prihlaseny na ntb. Bohuzel ale padnul HDD a na spoustu legrace mam zadelano. Data z HDD mam vsechny, ale nemam oblibene polozky, hesla k uctum, data z google disku a fotky. Zatim nepanikarim, protoze definitivne to asi ztracene nemam, ale dost mne to stve. vlast proto ze jsou nyni jed dve mozne volby. Budto to je nekde blokovane u google o cemz pochybuju protoze mam pouze nekolik malo uctu nebo je problem u family, ale to by se zase asi ozyvalo velmi mnoho lidi. Je to fakt hodne divne, v podstate si nezverifikuju ani jakykoliv dalsi zrizeny ucet.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 10. 3. 2024 12:09

Mas teda android? Žádný s doporučených postupu při odstraňování problému od Google nefunguje? Já jsem snad nikdy na Apple žádné ověření přes sms nepotřeboval. A to jsem měnil mobil často. Tam se to řeší přes YouTube. Mam dvoufazove aktivní od roku 22.

https://support.google.com/accounts/answer/185834
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 11. 3. 2024 12:40

0055: cislo jsi k O2F prenasel kdy?
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dj.kure 20. 3. 2024 13:01

Ahoj, jen zjišťuji - převedli už někoho v posledních dvou měsících pod O2? Já stále čekám a nic. Bohužel nějaký harmonogram není k dohledaní. Na jaké tarify převádějí?
dj.kure
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka