O2 Family (Bonerix) - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Milos 11. 9. 2023 08:38

Pokud ten doplatek počítá O2F stejně jako Vodafone, tak v tom výpočtu ještě bude hrát roli, jestli byla dotace na HW využita hned nebo až třeba za pár měsíců od uzavření smlouvy na dobu určitou. Viz. tato aktuální zkušenost s doplatkem za dotovaný HW u Vodafone viewtopic.php?p=13562238#p13562238
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod .357 14. 9. 2023 10:16

Dnes připluli první kapříci!!

První faktura přes 600 Kč byla za období 15.7. - 16.8., datum vystavení bylo 24.8., inkaso z účtu u AB proběhlo 11.9.
Přílohy
Screenshot_2023-09-14-11-10-19-173_cz.airbank.android-edit.jpg
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod nereknujaksejmenuju 14. 9. 2023 13:56

I mně dnes. Inkaso 5.9.

Ještě doplnění. Já k tomu tarifu dostal i ten poukaz na 4 000 Kč na nákup HW. Nic jsem však kupovat nepotřeboval, takže po analýze nejvýhodnějšího poměru nákup/výkup jsem koupil rovnou v prodejně telefon za 4 289 Kč, doplatil tedy jen 289 Kč. A přes ten jejich O2 výkup jim ho zas prodal zpět (dělá to pro ně Mobilní pohotovost). No a výkupní cena je 3 000 Kč, plus k tomu výkupní bonus přímo od O2 500 Kč, takže 3 500 -289 = 3 211 Kč je zpět. Vcelku pro mne tedy ideální řešení (bez nějakých šachů přes inzerci) zbavení se tohoto dárku k tarifu, který mne bude stát 301 Kč měsíčně.
Dnes z info@o2vykup.cz přišlo:
Dobrý den, XXX YYY,
dovolujeme si vás informovat, že váš výkup přístroje Honor X8, 6GB/128GB Midnight Black, číslo registrace XXX, za cenu 3 000,- Kč byl dnes zadán k vyplacení. Výkupní cena bude připsána na vámi zadané číslo bankovního účtu do 3 pracovních dnů.
Jen připomínáme, že O2 bonus ve výši 500 Kč, který se váže k vašemu výkupu, bude vyplacen co nejdříve, jakmile nám bude schválen dle stanovených podmínek akce.
Děkujeme vám za využití našich služeb.
nereknujaksejmenuju
Junior

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 14. 9. 2023 16:19

Já koukal na ty nabídky na webu.. bylo tam O2 Fam modrý za 499 a pak Modrý s bonusem na HW za 599. Uložil jsem si to a když jsem to chtěl najít druhej den, už to tam nebylo. Na pobočce na to nechápavě koukal a žádnej bonus jsem nedostal...
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod .357 14. 9. 2023 16:36

Ta sleva tam byla automaticky minimálně do konce června, pak už jsem to přes prázdniny nesledoval, protože už jsem měl nakoupeno. Teď už tam ale každopádně není. Každá akce hold trvá pouze omezenou dobu. Prostě kdo zaváhá...
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Milos 14. 9. 2023 16:38

Však se to už zde na fóru i psalo, že ten bonus na HW přestali od určitého data poskytovat.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Izibia 16. 9. 2023 20:58

iguka píše:Obrázek

Proč má O2 takový rozdíl mezi cenami na dobu určitou a neurčitou? Vždyť doba určitá = 3 měsíce, nebo je v tom nějaký další háček?
Izibia
Junior

Odeslat příspěvekod nereknujaksejmenuju 16. 9. 2023 21:59

Protože spoléhají na to, že o těch 3 měsících většina běžných lidí vůbec neví, a ti pak si dobrovolně vezmou ten dražší, protože si myslí, že by byli "uvázáni" na celé dva roky.
nereknujaksejmenuju
Junior

Odeslat příspěvekod .357 16. 9. 2023 22:23

Tak to je nesmysl, to by přece nikdo příčetnej nezaplatil. Maj to tam jen na efekt, aby měli budoucí zákazníci dobrej pocit, jak moc ušetřili.
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Milos 16. 9. 2023 23:42

Podle mě si většina lidí zvolí tu nižší cenu na dobu určitou a O2 pak má na 2 roky zajištěné pravidelné příjmy, jelikož spousta lidí neví, že smlouva na dobu určitou po třech měsících už vůbec k ničemu nezavazuje.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 17. 9. 2023 03:45

Se divim, ze operatori nezkousi smlouvy na 3 mesice s automatickym obnovovanim.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .357 17. 9. 2023 05:13

No tak my jsme se s manželkou dobrovolně uvázali díky poskytnuté slevě na HW. Někdy zas místo slevy nabízejí prodej na splátky, což je obojí dobrej způsob jak si lidi zavázat...
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 19. 9. 2023 18:35

Když jsem volal na O2 Family ohledně vyúčtování, měl jsem i dotaz na roaming... Kromě toho jsem vznesl návrh, že by bylo fajn, aby aplikace uměla to, co umí ta našich německých přátel.
(zbývající data v roamingu)
Odpověď: můžu to napsat do systému, ale tuto funkci aplikace nemá a ani ji nepřipravujeme ...
No a to si takhle udělám mimo ČR hotspot, stáhnu nějaký filmy... a dorazí SMS, že jako 80% a pak zaplať uhlíři. I daně na příští rok.. Nicméně koukám do aplikace a vidím zbývající data v EU.
Že by v O2 opravdu někdo čet ty návrhy a připomínky zákazníků?

Já to ještě upřesním, paní říkala, že to je vidět pouze u těch, co maj omezený data, tam je to stejný v EU i v ČR, ale pro ty, co maj neomezený data to bohužel nejde. A ono jo ;-)
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod davsopl 19. 9. 2023 20:37

Ano! Mám neomezenku 10/10 a normálně zbývající data v roamingu vidím asi už možná půl roku. Mám 40 GB v roamingu EU a jakmile přijedu hranice a začne se těch 40 GB účtovat, tak to vidím na další kolonce v aplikaci. V ČR se to nevidí, až jakmile se překročí hranice. Jo a pár let zpět to snad ani nelimitovali. Až teď.
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 19. 9. 2023 20:57

Takže opět byla operátorka úplně mimo...
oldschooltrancer-
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka