O2 Family (Bonerix) - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bobolit79 12. 12. 2023 20:02

Zlatej iphone :)
Bobolit79
Junior

Odeslat příspěvekod Taki 13. 12. 2023 03:42

Milos píše:Moje Motorola nemá MiUI a ten kód na ní funguje :-)

Na mamky Motorole ten druhý kód taky funguje, ale ten první ne. Jenomže zase má narozdíl ode mne v menu mobilu Volání 4G.
Taki
Junior

Odeslat příspěvekod cz01 13. 12. 2023 06:37

Zdravím, jak je to s odměnou Airbank, pokud jsem přešel k O2 Family v listopadu, první necelé období mi mělo skončit 7.12. a od 8.12. začíná další. V listopadu jsem poslal sadu mms, abych (snad) přelezl 600 Kč.

V Airbank jsem si odměnu aktivoval a už v rámci listopadu splnil obrat 10 000 Kč. Do 15. se vyhodnocuje odměna a já stále nemám ani vyúčtování od O2.

Díval jsem se do podmínek a tam psali, že vyhodnocení probíhá měsíc zpětně a mě by zajímalo, zda a jak vám uznali první odměnu a zda se mám strachovat, že první mít nebudu. Díky
cz01
Junior

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 13. 12. 2023 08:37

Já mam ve family tři čísla. Přešel jsem tuším 22.11. Zúčtovací období je snad od prvního každý měsíc čili bylo jasný, ze za listopad na tu odměnu AB nedosáhnu. Vyúčtování mam na par set, vidím ho v aplikaci a chodi do mailu. Četl jsem ,ze je dobrý aktivovat tarif Machine 10MB za 59kc? a nemusí člověk myslet na ty sms nebo mms.
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod mojmax 13. 12. 2023 09:29

Já mám zúčtovací období od 1. do konce měsíce. Info o vystaveném vyúčtování přijde nejdřív do aplikace kolem 9. dne v měsíci (je možno ho hned zaplatit), podrobný výpis přijde e-mailem o pár dní později, cca 12. dne v měsíci, vyhodnocení o splnění podmínek Airbank přichází v druhé polovině měsíce.
mojmax
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 13. 12. 2023 10:35

Zajímavé, já mám období 16. - 15.

Poslední faktura na částku 638,- Kč vystavena dne 23.11., uhrazena 3.12. a svítí mi tam, že za listopad to nevyšlo. Přitom služby nad 600 jsou (599,- paušál + 39,- za podrobné vyúčtování), 10k měsíčně na AB také, zaplaceno s předstihem též.

Snímek obrazovky 2023-12-13 v 10.32.20.png
Vyhodnocení
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 13. 12. 2023 10:48

Treba se tech 39Kc za vypis prave na tuto akci nevztahuje... :-) Kdovi...
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 13. 12. 2023 11:03

Už jsem se dozvěděl důvod - opět jsem asi zabržděný, nebo nevím - vyúčtování za září/říjen jsem zaplatil hned, jak přišlo, čili ještě v říjnu, ale to ještě bylo pod 600 Kč (byl jsem tam jen část měsíce). Pak vyúčtování za říjen/listopad jsem zaplatil až 3. prosince (splatnost 15. prosince). Čili v AB jakoby chyběla listopadová platba. Platba byla jen říjen a prosinec, listopad chyběl. A to vyhodnocují jako nesplnění podmínek. Čili je tam podmínek více. Musí se to platit vždy v měsíci vyúčtování a ještě ke všemu včas. Včas jsem splnil, platba v daný měsíc splněna nebyla. Čili jsem asi fakt mimo.

Ještě dodatek vyjádření přímo od O2F:

Faktura Vám přijde v měsíci , kdy je potřeba uhradit. Je potřeba to hradit bez inkasa, protože my si žádáme až 5 dní před splatností, a to bohužel nebude dle podmínek Air Bank.

pomínky air.jpg

Konec prvního bodu je mým kamenem úrazu. Čili ano, jsem přibržděný :D
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nereknujaksejmenuju 13. 12. 2023 11:24

Já mám období 12.-11.. Fa mi pak emailem přijde někdy po 20. se splatností cca do 10. následujícího měsíce. Od počátku mám zřízené inkaso, to si pak berou cca 6. (601 Kč, tj. 599 paušál +1 sms slovákům). A nikdy žádný problém, dnes mi zrovna připsali ty tři kila.
Jinak to přelezení přes 600 mi zajistí každého 13. upomínka v kalendáři a následné sms do slovenského rádia :-)
Screenshot_2023-12-13-11-20-13-784_com.google.android.apps.messaging.jpg
Naposledy upravil nereknujaksejmenuju dne 13. 12. 2023 11:32, celkově upraveno 1
nereknujaksejmenuju
Junior

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 13. 12. 2023 11:25

Tyvole tak s inkasem to je *****, sami ti ho ve vyuctovani nabizeji a pres inkaso to neplati??? :-) Diky ze to vim..
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod Anik 13. 12. 2023 11:42

prdlajs, platím jen inkasem a v pohodě, každý měsíc 300,- přijde

zúčtovací období mám 7., platba se provádí kolem 20. v měsíci.

dj.kure: splatnost inkasem mám před "doporučeným" zaplacením faktury - doporučené datum je na faktuře, samotná splatnost fa je 30. Ne 5 dní před splatností, jak ti psala

To, že ti to nepřišlo v listopadu je určitě v tom, že si to zaplatil v prosinci, s inkasem to nemá nic společného.
Samsung Galaxy S23
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod nereknujaksejmenuju 13. 12. 2023 11:53

Asi je na to jednoduchá odpověd´. Pokud dj.kure ve svém účtě u Airbank nevidí v LISTOPADU ŽÁDNOU (CELKOVOU) odchozí platbu od 600 Kč na O2 Family, je to jasné, že nic nemohl dostat. Forma platby nerozhoduje.
Naposledy upravil nereknujaksejmenuju dne 13. 12. 2023 12:07, celkově upraveno 1
nereknujaksejmenuju
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 13. 12. 2023 12:06

Preventivně jsem volal do AB i O2, kde mi zase pro změnu řekli, že je to v pořádku, že odměnu dostanu v lednu (za listopadové vyúčtování - hrazené inkasem v prosinci). Tak už nevím, fakt. Uvidíme tedy v lednu :)))

-- 13. 12. 2023 11:07 --

nereknujaksejmenuju píše:Asi je na to jednoduchá odpověd´. Pokud dj.kure ve svém účtě u Airbank nevidí v LISTOPADU ŽÁDNOU odchozí platbu od 600 Kč na O2 Family, je to jasné, že nic nemohl dostat. Forma platby nerozhoduje.

Mě to jasné není. Fakturu za říjen jsem platil ještě v říjnu, fakturu za listopad automatickým inkasem v prosinci (čili ano, v listopadu nic neodešlo, ale vše bylo uhrazeno vždy včas). Podle O2 bych tedy měl za listopadovou FA dostat odměnu až v lednu, protože platba odešla až v Prosinci. Asi mě zmátla ta hláška “za listopad to nevyšlo”. Ale já za listopad měl útratu 638,- (čili všechny podmínky splněny).

-- 13. 12. 2023 11:18 --

Anik píše:prdlajs, platím jen inkasem a v pohodě, každý měsíc 300,- přijde

zúčtovací období mám 7., platba se provádí kolem 20. v měsíci.

dj.kure: splatnost inkasem mám před "doporučeným" zaplacením faktury - doporučené datum je na faktuře, samotná splatnost fa je 30. Ne 5 dní před splatností, jak ti psala

To, že ti to nepřišlo v listopadu je určitě v tom, že si to zaplatil v prosinci, s inkasem to nemá nic společného.

Tak to máš možná ty. Já ne. Já mám doporučenou platbu 10. v měsíci, splatnost 15. Zúčtovací období je u mě 16.-15. Inkaso se strhává 10-11. den v měsíci.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Anik 13. 12. 2023 12:45

kure: pokud se strhává 10.-11. a odměna se vyhodnocuje 12., tak to zkrátka nestíhají. Musíš měsíc počkat, i já jsem měsíc nedostala nic, protože se nestihlo. Zkazil si to tím, že si nezaplatil v listopadu, nebo zaplatil si v listopadu za služby v O2? A ano, dostaneš v lednu, nechápu, co nechápeš, je to jasný. :-)
Samsung Galaxy S23
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 13. 12. 2023 13:56

Inkaso se stahuje někdy 10-11, a AirBank píše vyhodnocení do 15. dne v měsíci. Ale vždy to bylo uhrazeno výrazně dříve, než 5. v měsíci :-) prostě to nechápu. Září/Říjen uhrazeno hned jak bylo vyúčtování k dispozici (někdy v polovině října), ale částka byla menší, než 600. Čili tohle chápu. Říjen/Listopad - vyúčtování uhrazeno 3.12. a stejně mi to píše, že za Listopad to nevyšlo. Přitom zaplaceno včas. Pokud je ovšem odměna až po dvou měsících od zúčtování, tak pak asi ok. Prostě za období říjen/listopad dostanu odměnu až v lednu. Myslel jsem, že už v prosinci.
dj.kure
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka