od philmencz 5. 6. 2019 17:45
Je vidět, že O2 začalo mírně řečeno trochu škrtit virtuály, je to nejen Tesco Mobile, ale i Open Call. Například kombinace 5 GB balíčku netu + neomezené volání a sms kamkoliv nově od 9.7. bude dražší o 140% (balíček neomezené volání a sms), dnes je za 50,-Kč/týden, nově bude 120,-Kč/týden, stejně je to i s ostatními balíčky dat, kde je to navýšení % sice menší ale ve všech případech zdražení.
Všiml jsem si, že i brand Open Call měl kdysi volání do všech sítí, včetně SK, D, PL a A za 1,80,-Kč/min....nyní už je to 2,90,-Kč/min.do okolních států a 1,80,-Kč nechali jen pro ČR a SK.
O2 navíc začalo zdražovat i další služby, ne přímo danou službu, např. ADSL, ale přidružené, jako modem, instalace apod.
Je vidět, že se Kellner snaží ždímat kde se dá a pokud jste viděli za poslední kvartál, jakou dosáhlo O2 marži, tak je to jedna z nejvyšších v Evropě.
Zároveň začal zdražovat některým firmám v rámci O2 Family, v naší firmě šly ceny nahoru o +15% na nové období, data do balíčků nepřidali.
Nevím, jakou máte zkušenost vy, ale já používám zatím TescoM na data, nikdy jsem z toho čísla nevolal a nikam ho neuvádím, minulý týden mi volali z O2, že mohu přejít na neomezený tarif s 1,5GB za 349,- s úvazkem 24m.