Tesco Mobile v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod intago 28. 5. 2019 13:13

já žádnou podpultofku nemám a stejně jsem na tom líp :-)
intago
Junior

Odeslat příspěvekod gman 3. 6. 2019 08:06

Jaká je nejmenší částka pro dobití (mám 2x kredit). díky
gman
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 3. 6. 2019 19:06

Minimální částka pro dobití je 200 Kč. Pokud má člověk možnost dobít v tescu tak se vyplatí dobít za 300 a dostaneš 50 Kč kupón na další dobití nebo nákup. Ještě uplatnit 30kč slevu z aplikace a dobíjím za 220 (50 z minula +30 z app). Po dobití vyjede pokladna další slevu 50 na příště. Kredit 300+330 bonus s platností 1 měsíc. Kdo dokáže využít bonus aby nepropadl tak může mít ceny služeb cca za 1/3.

-- 5. 6. 2019 11:45 --

Co to na nás zase šijou? Dnes mi přišla SMS : "Mili zakaznici. V ramci zjednoduseni nasich produktu upravujeme od 9.7.2019 podminky datovych balicku, Stedrych 200 a Tyden neomezene. Zmeny jsou jen k lepsimu, ale i tak vas ale musime upozornit, ze pokud by jste se zmenou nesouhlasili, mate moznost k 9.7.2019 zrusit sluzbu bez sankce :) Podminky najdete na www.tescomobile.cz. Vas Tesco Mobile."
To jsem zvědav pro koho budou ty změny k lepšímu. Zda pro uživatele nebo pro operátora.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod psmikum2 5. 6. 2019 11:56

Hlavně na stránkách TM o této změně od 9.7. není nikde ani čárka :D , to jsem zvědav, co vymysleli! :)
psmikum2
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 5. 6. 2019 15:14

Přesně. Jak se stalo nedobrým zvykem u Tesco ohlásí změny pro víc info na stránkách kde žádné změny nejsou.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod philmencz 5. 6. 2019 16:00

Tak nový ceník tam už je, žádné zázraky (nižší ceny) tam nehledejte.
Zatím jsem našel následující změny:
- při aktivaci datového balíčku MINI, MIDI, MAXI, EXTRA, Internet 7 nebo Internet Za dobití NOVĚ aktivuje balíček Štědoňovi a to zdarma, tj. volání a sms do TS-M bude nikoliv za dobití, ale aktivaci těch balíčků. Při zrušení balíčku, dojde automaticky ke zrušení balíčku Štědroňovi
- ŠTĚDRÝCH 200 : zde je změna v případě, že nebyl dostatek kreditu, balíček se deaktivoval a musel se znovu aktivovat. Od 9.7. se automaticky obnoví, jakmile bude kredit znovu načerpán.Pokud nastane tato situace,nevyužité jednotky se nepřevedou a propadnou. Jednotky se převedou pouze, pokud bude kredit dostatečný a dojde k automat.prodloužení balíčku
- TÝDEN NEOMEZENĚ: dochází ke stejnému principu jako u Štědrých 200, tj. buď k automatickému prodloužení, je-li dostatek kreditu anebo se automaticky zapne jakmile se dobije kredit. A pozor ruší se sleva za velikost datového balíčku, takže jednotná cena bude 120,-Kč/týden
- ŠTĚDROŇOVI: balíček bude automaticky aktivován k datovým balíčkům Midi, Mini, Maxi, Extra, Internet 7, Za dobití. Při deaktivaci dat.balíčku se deaktivuje i balíček Štědroňovi zdarma, cena balíčku Štědroňovi je poté 90Kč/měsíc.

Navíc O2 (a tedy i TC-M) zdražují od 1.6.2019 uvítací melodie z 19,- na 29,-/měsíc.

Je vidět, že budou nyní tlačit na balíčky KLIK a zároveň lidi, kteří využívají některé balíčky jen někdy a zapomenou si ho před dobitím kreditu vypnout, tak jim po dobití hned peníze strhnou.

Pokud nezlevní KLIK balíčky, nevím, k čemu Ts-M ještě je.....každá změna je u nich k horšímu.
philmencz
Junior

Odeslat příspěvekod radim 5. 6. 2019 16:24

Zjednodušení je VŽDY zhoršení/zdražení/voboje. Takže žádné překvapení. Ale mi je to už jedno, už jsem od těch bláznů odešel. Ten ceník je mimo jakékoliv chápání a je jednoznačně postaven na tom, že se to většině lidí nebude chtít sledovat nebo to nebudou umět sledovat a v důsledku zaplatí víc než u jiného operátora. BFU, kteří jsou u Teska, platí zbytečně více. Z výborného virtuála se stal propadák.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod philmencz 5. 6. 2019 17:45

Je vidět, že O2 začalo mírně řečeno trochu škrtit virtuály, je to nejen Tesco Mobile, ale i Open Call. Například kombinace 5 GB balíčku netu + neomezené volání a sms kamkoliv nově od 9.7. bude dražší o 140% (balíček neomezené volání a sms), dnes je za 50,-Kč/týden, nově bude 120,-Kč/týden, stejně je to i s ostatními balíčky dat, kde je to navýšení % sice menší ale ve všech případech zdražení.
Všiml jsem si, že i brand Open Call měl kdysi volání do všech sítí, včetně SK, D, PL a A za 1,80,-Kč/min....nyní už je to 2,90,-Kč/min.do okolních států a 1,80,-Kč nechali jen pro ČR a SK.
O2 navíc začalo zdražovat i další služby, ne přímo danou službu, např. ADSL, ale přidružené, jako modem, instalace apod.
Je vidět, že se Kellner snaží ždímat kde se dá a pokud jste viděli za poslední kvartál, jakou dosáhlo O2 marži, tak je to jedna z nejvyšších v Evropě.
Zároveň začal zdražovat některým firmám v rámci O2 Family, v naší firmě šly ceny nahoru o +15% na nové období, data do balíčků nepřidali.
Nevím, jakou máte zkušenost vy, ale já používám zatím TescoM na data, nikdy jsem z toho čísla nevolal a nikam ho neuvádím, minulý týden mi volali z O2, že mohu přejít na neomezený tarif s 1,5GB za 349,- s úvazkem 24m.
philmencz
Junior

Odeslat příspěvekod psmikum2 5. 6. 2019 18:00

Chci se zeptat, zda mohu při dobíjení na pokladně Tesca použít 50,- kupón, který jsem dostal při minulém dobití a zároveň ten kupón z aplikace "30,- na dobití od 300,-". Samozřejmě budu dobíjet za 300,-. :) Díky za odpověď.
psmikum2
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 5. 6. 2019 22:21

Přesně takto dobíjím. Za 300 - 50 z minula - 30 z app a stojí to reálně 220 jo a musí se předložit karta CC. Kdo potřebuje nabít víc tak se vyplatí 2x po sobě takto dobít a vždy využít kupón na další dobití pak je větší sleva. Nabíjím v trafice Tesco tam většinou nejsou fronty a hlavně se s těmi kupóny nemusí prát jak ty chudáci za pokladnou co to musí projíždět 20x a ne vždy jim to vyjde.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 5. 6. 2019 23:15

hauzz píše:Dnes mi přišla SMS : "Mili zakaznici. V ramci zjednoduseni nasich produktu upravujeme od 9.7.2019 podminky datovych balicku, Stedrych 200 a Tyden neomezene. Zmeny jsou jen k lepsimu, ale i tak vas ale musime upozornit, ze pokud by jste se zmenou nesouhlasili, mate moznost k 9.7.2019 zrusit sluzbu bez sankce :) Podminky najdete na http://www.tescomobile.cz. Vas Tesco Mobile."

philmencz píše:A pozor ruší se sleva za velikost datového balíčku, takže jednotná cena bude 120,-Kč/týden

Asi schválně napíšu na chat, ať mi vysvětlí, v čem je lepší jednotná cena 120 Kč/týden než třeba 50 nebo 80 Kč/týden podle datového tarifu. Už se v Tesco Mobile asi zbláznili úplně! :grr:
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 6. 6. 2019 19:21

Trošku z jiného soudku VYPLI PŮVODNÍ APP MŮJ TESCOMOBILE. Pro mě docela podpásovka jednak měli u staré apky daleko lepší widgety 2x1 že nezabraly celou plochu a hlavně každý widget měl vlastní přihlášení tak jsem mohl hlídat kredit/jednotky celé rodině. Nová má natvrdo jedno přihlášení. To že měla původní apka jen desetinu velikosti nové "vymazlené" je taky supr. To jsou ty změny pro nás pro zákazníky. Asi budu následovat většinu migrujících od Tesco a jako Intago pláchnu s čísly celý rodiny a příbuzných k Emtéčku. Za necelý 4 kačky/sim budu mít VPN a fertig.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dj.kure 6. 6. 2019 21:24

Však ano, Emtéčko už je asi fakt jasná volba, když ne kredit - Kaktus.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrej190 8. 6. 2019 18:49

Cau,prosim vas, jsem u Teska min. 3 roky ,takze stara SIM 2x vic kreditu ,a ted koukam,kam se Tesco posunulo. Mam takovy tuseni,ze si nesmim aktivovat novy balicky,nebo prijdu o tu starou vyhodu 2x dobitu. Muzete mi to potvrdit/ vyvratit?? prosim.
KDYBY to tak nebylo, bylo by to docela fajn,minuta za realnych 1,25, sms 0.75 a v aplikaci 7,5 GB za realnych 250Kc+ jeste mozna obnova. Chapu to dobre, nebo jsem se jenom ztratil v novych podminkach a nekde je zakopany pes?

-- 8. 6. 2019 20:15 --

Odpovim si sam,po precteni nekolika predchozich stranek: na novy balicky nejde pouzit bonusovy kredit.
K tomu vsemu tak sileny cenik na jejich strankach,v kterym nejde dohledat,jak to mame my se starou kartou.
ondrej190
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka