Tesco Mobile v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jege 8. 6. 2021 00:38

Lze od nich nějak získat kredit při přechodu k jinému operátorovi?
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod libol 8. 6. 2021 05:45

Lze, ale stojí (stálo) to 99Kč
libol
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 8. 6. 2021 08:43

A jen nebonusovy, celkem pochopitelne.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 25. 6. 2021 23:49

jege píše:Lze od nich nějak získat kredit při přechodu k jinému operátorovi?

Tak asi nejrozumnější využití takového jalového kreditu je zaslat pár DMS na pomoc Moravě: https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/a ... ve-189373/ :!:
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Alexxyi 30. 7. 2021 10:07

Jedna čerstvá zkušenost s Tesco mobile. Asi to nikoho nepřekvapí a možná Tesco mobile už ani nikoho nezajímá, ale přece.

Koupil jsem si v Tescu sim Tesco mobile s kreditem 150 Kč a nápisem 1,50 Kč/min a do Tesco Mobile zdarma. Jaké bylo moje překvapení, že skutečná účtovaná sazba je 2,50 Kč/min. Podpora mi pouze sdělila, že sazba uvedená na obale platí až po dobití minimálně částkou 300 Kč po dobu 30 dnů. O tom samozřejmě na obale simky není ani zmínka a já jako zákazník to nemám šanci nikde zjistit. Aktivovat zvýhodněnou sazbu prý nemůže. Podraz č.1?

Následovala nabídka formou SMS. Cituji

Balicek, který pokryje vase potreby za 119 Kc na 6 mesicu ceka jen na vas. 100 jednotek na volani a SMS, do Tesco Mobile je to zdarma a 0,5 GB dat k tomu. To vse za 119 Kc, pokud poslete do konce mesice sms ve tvaru OME119 na cislo 999 346. Tesco Mobile

Pro málo volajícího super nabídka. Tedy pouze podle znění SMS. Za 119 Kč 100 jednotek na volání a SMS a půl giga dat s platností 6 měsíců.

Raději si to ověřím na podpoře.
Odpověď: Tento balíček bude za 119 Kč na každých 30 dnů po dobu celkem 6 měsíců.
Po odpovědi, že se v té SMS píše něco jiného a o 30ti dnech tam není ani zmínka další odpověď: Rozumím, ale je to cena na 30 dnů. Podraz č.2?

No, říkám si, využiju aspoň 100 Kč bonusu za registraci v jejich aplikaci. Co to? Bonus stále plný a normální kredit ubývá? Tak další dotaz.

Dobrý den
Můžu se zeptat proč se mi čerpá standardní kredit dříve než bonusový? To potom ten bonusový nedává smysl...

Dobrý den. Kredit, který jste dobil se čerpá až po bonusovém kreditu. Přednostně je čerpán bonusový kredit ve výši 150 Kč na nové SIM kartě(neboli iniciační kredit) platný 180 dnů od aktivace SIM karty, pak kredit bonusový platný 30 dnů a následně běžný kredit(standardní) platný 180 dnů od dobití.
Petr

Aha , takže dárek 100 Kč kreditu bylo zbytečné, pokud se do 30 dnů nevyčerpá původních 150 Kč? Takže takový dárek nedárek.. chápu

V tomto případě by se skutečně čerpal nejprve kredit, který je přednabitý na nové SIM před bonusovým kreditem.
Petr

Podraz č.3?

No tak si říkám, než jim tu stovku nechat teda propadnout, zapnu ten balíček aspoň na těch 30 dnů. Pro aktivaci není dostatečný kredit? Další dotazování. Tento bonus nejde použít na aktivaci balíčku. Takže provolat po minutách by teoreticky šel, kdyby se to stihlo do 30 dnů a zároveň po vyčerpání úvodních 150 Kč, ale koupit za něj jednotky na provolání už nejde? Takže podraz č.4?

Shrnuto podtrženo, Tesco mobile mě stihnul během prvního měsíce 4 krát hnusně podrazit. Některé praktiky jsou minimálně na řešení ČTÚ, některé snad rovnou pro ČOI. Rozhodně nikomu nedoporučuji Tesco Mobile ani náhodou. Na to, že v začátku to byl férový a docela výhodný operátor, jsem velmi zklamán a rozladěn. Nikdy více.
Alexxyi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ze.us 30. 7. 2021 10:47

To vis, 50% O2 se zakonite musi projevit.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 30. 7. 2021 11:15

Tesco Mobile ještě nezrušili? Neskutečná banda šmejdů. Když začínali, tak to byla pecka, teď je to odpadní stoka. I kdyby rozdávali karty s tisícovkou kreditu zadarmo, tak bych si ji nevzal, protože by tam na 100 % byl nějaký háček, který by mě stál akorát čas a nervy a nic bych z toho neměl. Je neuvěřitelné, že toto jsou lidi ještě ochotni používat.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m4rk3J 30. 7. 2021 11:45

My ho doma třeba používáme - nacpal jsem ho mamce jako druhou datovou simku kvůli tomu balíčku pomalého připojení za 29Kč bo kolik, jí to na whatsapp a mess jakž takž stačí. Jinak je to fakt za trest.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 30. 7. 2021 16:47

Alexxyi píše:Balicek, který pokryje vase potreby za 119 Kc na 6 mesicu ceka jen na vas. 100 jednotek na volani a SMS, do Tesco Mobile je to zdarma a 0,5 GB dat k tomu. To vse za 119 Kc, pokud poslete do konce mesice sms ve tvaru OME119 na cislo 999 346. Tesco Mobile

Pro málo volajícího super nabídka. Tedy pouze podle znění SMS. Za 119 Kč 100 jednotek na volání a SMS a půl giga dat s platností 6 měsíců.

Raději si to ověřím na podpoře.
Odpověď: Tento balíček bude za 119 Kč na každých 30 dnů po dobu celkem 6 měsíců.
Po odpovědi, že se v té SMS píše něco jiného a o 30ti dnech tam není ani zmínka další odpověď: Rozumím, ale je to cena na 30 dnů. Podraz č.2

Vážně si někdo myslí, že by dostal 6x výše zmiňovaný balíček za jednorázovou platbu ve výši 119 Kč? To snad ne!
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 30. 7. 2021 20:56

Domnívám se, že Alexxyi to myslel tak, že za 119Kč dostane 1x takový balíček a jeho platnost bude 6 měsíců. Nikoliv že za 119Kč dostane 6x takový balíček.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 30. 7. 2021 22:24

Možná...
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod qwepo753 31. 7. 2021 09:00

Ale oboje je nereálné ne?
qwepo753
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hauzz 31. 7. 2021 09:40

Nereálné je si myslet že Tescomobile potažmo O2 udělá něco výhodného pro lidi. Datamanie od O2 byla první a poslední dobrá nabídka. Tesco bylo ze začátku hodně dobré, VPN za dobití a největší pofup 200kbit na trhu, poloviční ceny za 2xkredit a později díky poukázkám dokonce třetinové... Pak O2 začalo utahovat šrouby a dnes je to jen pohrobek kdysi výhodného přeprodejce mobilních služeb.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Alexxyi 3. 8. 2021 08:09

peta809 píše:Vážně si někdo myslí, že by dostal 6x výše zmiňovaný balíček za jednorázovou platbu ve výši 119 Kč? To snad ne!

Nikde jsem nemluvil o 6x nějakém balíčku. Ta nabídka z sms zní jasně. Balíčkem který pokryje vase potreby na 6 měsíců. Prostě za 119 Kč 100 jednotek na půl roku. Tečka. Tak to prostě napsali, tak to mělo platit.
Alexxyi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod libol 6. 8. 2021 18:47

Dneska jsem zaktivoval předposlední TM SIMku a info o stržení 29 korun přišlo s nastartováním mobilu. Mají to výpalné vychytané
libol
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka