od Alexxyi 30. 7. 2021 10:07
Jedna čerstvá zkušenost s Tesco mobile. Asi to nikoho nepřekvapí a možná Tesco mobile už ani nikoho nezajímá, ale přece.
Koupil jsem si v Tescu sim Tesco mobile s kreditem 150 Kč a nápisem 1,50 Kč/min a do Tesco Mobile zdarma. Jaké bylo moje překvapení, že skutečná účtovaná sazba je 2,50 Kč/min. Podpora mi pouze sdělila, že sazba uvedená na obale platí až po dobití minimálně částkou 300 Kč po dobu 30 dnů. O tom samozřejmě na obale simky není ani zmínka a já jako zákazník to nemám šanci nikde zjistit. Aktivovat zvýhodněnou sazbu prý nemůže. Podraz č.1?
Následovala nabídka formou SMS. Cituji
Balicek, který pokryje vase potreby za 119 Kc na 6 mesicu ceka jen na vas. 100 jednotek na volani a SMS, do Tesco Mobile je to zdarma a 0,5 GB dat k tomu. To vse za 119 Kc, pokud poslete do konce mesice sms ve tvaru OME119 na cislo 999 346. Tesco Mobile
Pro málo volajícího super nabídka. Tedy pouze podle znění SMS. Za 119 Kč 100 jednotek na volání a SMS a půl giga dat s platností 6 měsíců.
Raději si to ověřím na podpoře.
Odpověď: Tento balíček bude za 119 Kč na každých 30 dnů po dobu celkem 6 měsíců.
Po odpovědi, že se v té SMS píše něco jiného a o 30ti dnech tam není ani zmínka další odpověď: Rozumím, ale je to cena na 30 dnů. Podraz č.2?
No, říkám si, využiju aspoň 100 Kč bonusu za registraci v jejich aplikaci. Co to? Bonus stále plný a normální kredit ubývá? Tak další dotaz.
Dobrý den
Můžu se zeptat proč se mi čerpá standardní kredit dříve než bonusový? To potom ten bonusový nedává smysl...
Dobrý den. Kredit, který jste dobil se čerpá až po bonusovém kreditu. Přednostně je čerpán bonusový kredit ve výši 150 Kč na nové SIM kartě(neboli iniciační kredit) platný 180 dnů od aktivace SIM karty, pak kredit bonusový platný 30 dnů a následně běžný kredit(standardní) platný 180 dnů od dobití.
Petr
Aha , takže dárek 100 Kč kreditu bylo zbytečné, pokud se do 30 dnů nevyčerpá původních 150 Kč? Takže takový dárek nedárek.. chápu
V tomto případě by se skutečně čerpal nejprve kredit, který je přednabitý na nové SIM před bonusovým kreditem.
Petr
Podraz č.3?
No tak si říkám, než jim tu stovku nechat teda propadnout, zapnu ten balíček aspoň na těch 30 dnů. Pro aktivaci není dostatečný kredit? Další dotazování. Tento bonus nejde použít na aktivaci balíčku. Takže provolat po minutách by teoreticky šel, kdyby se to stihlo do 30 dnů a zároveň po vyčerpání úvodních 150 Kč, ale koupit za něj jednotky na provolání už nejde? Takže podraz č.4?
Shrnuto podtrženo, Tesco mobile mě stihnul během prvního měsíce 4 krát hnusně podrazit. Některé praktiky jsou minimálně na řešení ČTÚ, některé snad rovnou pro ČOI. Rozhodně nikomu nedoporučuji Tesco Mobile ani náhodou. Na to, že v začátku to byl férový a docela výhodný operátor, jsem velmi zklamán a rozladěn. Nikdy více.