Tesco Mobile v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 3. 2. 2024 16:43

Tak blby je to, ze Tesco je neomezenka a t-mobile, tam je tarif ten 2x12 za 699 jen data a téměř nulový kredit, to si hlídám a dobiju jen jednou za rok aby se obnovil balíček. Zkusím se zeptat v Tmobile. :) Přece nejsem první. Jo RSC mam vypnutý. SMS volba na IPhone zapnuta. Nečekal jsem, ze v roce 2024 bude řešit takový samozřejmostí. PS. Predtim měla Nokii.
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 3. 2. 2024 16:48

Kamarád předplacená T-Mobile Android. Z mého Tesca Android mu SMS nikdy nepřišla.
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod HABR68 3. 2. 2024 21:28

To vypadá na nějaký bug na virtualkách T-mobile.
HABR68
Junior

Odeslat příspěvekod fildass 4. 2. 2024 00:24

Tak vida, že asi nebudu sám. Můj problém je následující:

1) ze svého čísla (od 22.1.2024 u Tesca - předvolba 604, původně T-Mobile, naposledy Vodafone) mohu volat a posílat zprávy na všechna čísla operátorů v ČR a vše bez problémů (zprávy dojdou)
2) přijímám textové zprávy od čísel operátorů O2 a Vodafone (vč. šedivek, kterým poskytují služby)
3) nepřijímám textové zprávy od operátora T-Mobile (vč. šedivek, kterým poskytuje služby - vyzkoušen Kaktus)
4) kartu se svým číslem jsem vložil do jiného přístroje (s Androidem), zprávy od T-Mobilu také nechodí
5) jinou kartu Tesco mobile jsem vložil do svého primárního přístroje a sms od operátora T-Mobile dojdou (můj mobilní telefon je iPhone 11 Pro)

Dle předchozí rady na chatu Tesca jsem resetoval síťové připojení, ale nepomohlo. Dle doručených zpráv v telefonu mi sms z T-Mobilu do výměny sim a přenosu mého čísla k Tescu normálně chodily.

Problém jsem nahlásil na chatu Tesca minulý pátek a do dnešního dne bez výsledku, technici prý na zjištění problému pracují.
fildass
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 4. 2. 2024 08:08

Tak koukám že Tesco podražilo 2gb balíče který stál 149kč na 199 a šel dokupovat že SIM 2x tolik kreditu
MYCHAL S TVRDÝM
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 4. 2. 2024 08:15

No, jsem zvědavý jak to bude i v případě toho, kdo má ten tarif Neomezeně a 6 GB za 249/mesic. Mám to na kartě 2x více kreditu a už to bude aktuální u me za chvíli
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 4. 2. 2024 08:40

Někdo si toho všimnul a zdražili to. :)
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 4. 2. 2024 09:08

Caramba!
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod fildass 4. 2. 2024 09:17

kpt.Picard píše:Cau, mam teď zajímavý problém. Koupili jsme pro babku android mobil, aby teď mohla koukat na letáky, když ma 6GB tarif. V tom není problém. Je v jiný věci a to sms. My v rodině mame IPhone. Deti mají O2 a my s ženou TMob. Z toho Xiaomi redmi note 12( Android 14 všechno aktuální ) jdou vsem nám v rodině posílat sms. Pokud obě deti pošlou sms z O2 na Tesco (O2) jde to. Ale my s ženou s T-Mobilem ani prd. Zpočátku jsem myslel, ze nějaký ten nový RSC protokol u Google děla problém, ale tím, ze dětem to jde a nám ne, tak tam chyba asi není. Pokud do Xiaomi dam do druhého slotu sms od T-Mobilu sms od deti i od nás chodi. Čili problém je teda v posíláni sms z Tmobile v IPhonech na TescoM android. Na tesco chatu mě odkázali na T-mobile. Nesetkal jste se s tím někdo?

Číslo u Tesca máte přenesené od jiného operátora či je to nová aktivace jejich sim? Na jakém druhu sim karty číslo u Tesca máte (2x více kreditu či jiné)?
fildass
Junior

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 4. 2. 2024 09:26

Bylo přenesené z O2 Family. Je na kartě 2x kredit. Nevim vážně kde je problém. Z jejího čísla na moje i ženy sms chodi bez problému. Ale z našich TMob čísel nepřijde nic. Od deti co mají O2 vše chodi taky normálně.
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 4. 2. 2024 09:30

MYCHAL S TVRDÝM píše:Tak koukám že Tesco podražilo 2gb balíče který stál 149kč na 199 a šel dokupovat že SIM 2x tolik kreditu

Špatně koukáš a děláš paniku :roll: Dokup 2GB dat k balíčkům NEOMEZENĚ stojí stále 149Kč a nezmění se to ani v březnu. Cena 199Kč je za klasický datový balíček MINI s 2GB dat, který nejde hradit z bonusového kreditu.

Souhrnný přehled změn v ceníku a v OP platných od 6.3.2024 je kdyžtak zde https://tescomobile.cz/wp-content/uploa ... 024_v1.pdf
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fildass 4. 2. 2024 09:39

kpt.Picard píše:Bylo přenesené z O2 Family. Je na kartě 2x kredit. Nevim vážně kde je problém. Z jejího čísla na moje i ženy sms chodi bez problému. Ale z našich TMob čísel nepřijde nic. Od deti co mají O2 vše chodi taky normálně.

Já přenos pd Vodafone, taktéž na kartu 2x kredit. Problém mám úplně stejný. Operační systém pravděpodobně nehraje roli, vyzoušel jsem kombinaci iPhone a telefony s Androidem a nedoručují se jen sms z T-Mobilu a šedivek využívající jeho síť (vyzkoušen jen Kaktus, ale předpokládám, že to bude stejně i u ostatních). Hlásili jste problém Tescu? Mně tvrdí, že se s tí nikdy nesetkali.
fildass
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 4. 2. 2024 09:50

já přenos od T-Mobile...2xkredit
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod fildass 4. 2. 2024 09:54

A zprávy z T-Mobile ti chodí?
fildass
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 4. 2. 2024 09:56

fildass píše:A zprávy z T-Mobile ti chodí?

zatím nevyzkoušeno...
vojta66
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka