Tesco Mobile v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 27. 2. 2024 22:14

Zaplatil jsem 49 Kč a na to dostal účtenku.

A neutratil jsem zatím vůbec nic a ani neprodatoval.

A kolik tam bylo kreditu fakt nevím, protože to ten borec z Tesco mobile všechno aktivoval i registroval sám.

A vlastně ten balíček Na dosah asi aktivhovnat nepůjde, protože na to musí být ten Standartní kredit, který je ale v reálu Počáteční bonusový kredit a nebude ho dost. A za normální Bonusový kredit to teda asi koupit nejde to Na dosah. :D Nebo jde ? Není to jediný datový balíček, který jde koupit i za obyčejný bonusový kredit?

Takže pokud to člověk chce nějak rozumně využít ten kredit, tak stejně na to má v podstatě jenom 30 dní, protože první se při jakékoliv aktivitě (například volání) spotřebuje ten Standartní kredit co je Počáteční bonusový kredit a teprve až potom ten Bonusový kredit. :D

A teď se dívám na kartu a je na ni na obálce napsané, že je na ni 150 Kč kreditu a je to 2x více kreditu varianta SIM. Takže ano, za ten Maxi 10 GB si to cuclo 130 Kč Standartniho ale v reálu Počátečního bonusového kreditu. :D

To je dovedené k totální absurditě s tím kreditem u Tesca. Už se mi snad ani nechce to chtít pochopit. Protože to vypadá, že Bonusový kredit (Počáteční bonusový kredit) který má delší trvanlivost/expiraci, se spotřebovává před Bonusovým kreditem, který má kratší trvanlivost/expiraci. :D

Takže nejen že máme pomatence zde v diskuzi, ale pomatení jsou zjevně i marketéři u Tesca. :D

Až sem se ve svých úvahách musí dostat zákazník, který se chce zorientovat v tom, jak to u Tesco mobile chodí. :-[

A teď vyvstává otázka, proč se Standartní kredit ((v reálu Počáteční bonusový kredit) za který jde koupit třeba MAXI nebo Na dosah) spotřebovává před Bonusovým kreditem (který je zjevně v podstatě úplně k prdu (páč za něj nejde (asi) nic koupit)), když chceš kredit (jakýkoliv) spotřebovat voláním.

To nemá logiku. :D A já se nebojím říct, že to je zlý úmysl neboli nekalá obchodní praktika.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod intago 28. 2. 2024 09:20

Ahojte
koukám vše při starém. Ono vás to ještě baví?

Ještě, že jsem zdrhnul k Emtečku a mám božský klídek
intago
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 28. 2. 2024 18:18

A já se nebojím říct, že to je zlý úmysl neboli nekalá obchodní praktika.

Hlavní úmysl je ze zákazníka vytřískat co nejvíce peněz. Že se z něho udělá mezi tím debil, to už nikdo neřeší. Stejně mu nic jiného moc nezbyde. Blbce z neho dělají všichni. Ty specifické nesmysly, myslím, vznikají překombinovaností nabídky. Prostě o tom nikdo při implementaci takhle nepřemýšlel a nakonec z toho vzniklo to, co z toho vzniklo.

Ta změna s bonusovým kreditem podle mě vznikla jako reakce na změnu zákona a nutnosti vyplácet nespotřebovaný kredit. Tesco vymyslelo tyto nesmyslné podmínky. T-Mobile-Kaktus přidal nezákonnou (a tudíž neplatnou) sadu podmínek pro vyplacení. Místo toho, aby to vyřešili normálně, jak to každý očekával: prostě zrušili šaškárny s dobíjením a služby nabídli za danou cenu jako standardní.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 28. 2. 2024 21:14

A to stejný máš u potravin, oligopol jak vyšitej a seš v podobný pasti jako s operátorama. Aplikace, kupóny, bodíky, nakoupit o úplňku za xxx Kč, aby sis mohl koupit předražený máslo o 5 korun levněji a podobný ptákoviny. Kdyby se na to všichni *****, prodávali zboží za normální (=akční) cenu furt a ne ob týden, tak by tu byl ráj na zemi. Místo toho máš pocit, že se tě každej snaží jen co nejvíc ojebat. Takže každá ušetřená koruna, kterou těmhle šmejdům nezaplatím, mi za ten dobrej pocit stojí. A zároveň je to reálně asi to jediné, co můžu v dané situaci dělat - hlasovat svojí peněženkou a vyzobávat to, co je pro zákazníka skutečně výhodné a nespokojit se s tím, co se jen tak tváří.

Konkrétně u Tesco Mobilu jsem utratil 3 Kč a za to máme u 3 sim na rok vyřešený volání mezi sebou zdarma a k tomu na každé sim kredit 150 Kč na volání a SMS. Když to zrušej nebo zpoplatněj, zahazuju sim a pořeším jinak. Telefon s dual sim je v tomto státě samozřejmě povinnost. A to všechno díky zdejšímu fóru a lidem, který se nechtěj nechat stříhat jako ovce a sdílejí různé akce, výhody a fígle a kolikrát žasnu, jaké kreativní varianty se dají vymyslet a poskládat.
špecifickýtrh
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 29. 2. 2024 08:49

Super VPN-ka pro 3 čísla na rok za 1Kč/číslo. Konečně přínosný příspěvek taky od někoho jiného než od zdejší operátorské knihovny :tleskani
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 2. 2024 09:43

Neni platnost te sim za 1Kc se vstupnim 150kc bonusem jenom 6 mes bez dobiti?
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod jege 29. 2. 2024 10:00

intago píše:Ahojte

A máš u Emtečka Neomezené volání i SMS + 10 GB data za 250 Kč měsíčně? o<:)

-- 29. 2. 2024 10:04 --

špecifickýtrh píše:Takže každá ušetřená koruna, kterou těmhle šmejdům nezaplatím, mi za ten dobrej pocit stojí. A zároveň je to reálně asi to jediné, co můžu v dané situaci dělat - hlasovat svojí peněženkou a vyzobávat to, co je pro zákazníka skutečně výhodné a nespokojit se s tím, co se jen tak tváří.

Přesně tak, ani tu slinu jím nedat! A nějaká loajalita? Kašlat na ně stejně, jako oni kašlou na věrné zákazníky. :twisted:
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 29. 2. 2024 11:19

slavo963 píše:Neni platnost te sim za 1Kc se vstupnim 150kc bonusem jenom 6 mes bez dobiti?

Platnost SIM karty je 12 měsíců, platnost kreditu je 6 měsíců. Jestli i bez kreditu lze volat v rámci Rodiny (je to zdarma), to nevím.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 29. 2. 2024 21:37

Ředitel ČTÚ píše:Dnes aktualizace appky Tesco Mobile. Je tam hlášení o tom, že za každou platbu od 300 Kč dostanete Poukázku 50 Kč do záložky Tesco poukázky, které lze uplatnit při nákupech v obchodech Tesco. To jako je 50 Kč za dobití telefonu nebo 50 Kč za nákup v obou případech nad 300 Kč ? :D

Aha, tak přímo v sekci Poukázky - je napsané - dobíjet kredit v aplikaci nebo platit balíčky přímo z platební karty ... za to je těch 50 Kč na nákupy v Tesco.

Takže když dobiju 300 Kč z karty přes aplikaci na webu, tak 50 Kč se mi objeví v aplikaci Tesco Clubcard? Mám tam 2x 50 Kč, 1x 55 Kč a 1x 45 Kč, ale nevím, jestli ty 50 Kč jsou za dobití anebo za nákupy v Tescu. Poslední dobití před měsícem jsem dělal na infu v Tescu a dostal jsem papírové poukázky, které jsem hned utratil za nákup. :hm
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod intago 1. 3. 2024 07:33

jege píše:
intago píše:Ahojte

A máš u Emtečka Neomezené volání i SMS + 10 GB data za 250 Kč měsíčně? o<:)

-- 29. 2. 2024 10:04 --

Ne, ale mám VPN za 27,. a jinam skoro nevolám. Nehádám se o korunu, vždyt je to zbytečné, hlavní je pohodlí. Ještě abych se furt staral jako vy a a něco řesil. Prdím na to
V debatě o Emtecku máme jen 124 stránek a vy tady 3x tolik. To je důkaz jako prase. A čas jsou peníze, to víte také. Já mám celou rodinu, 4 mobily, na jednom účtě a jednou za měsíc mi přijde vypis
intago
Junior

Odeslat příspěvekod jege 1. 3. 2024 09:57

Ředitel ČTÚ píše:Dnes aktualizace appky Tesco Mobile. Je tam hlášení o tom, že za každou platbu od 300 Kč dostanete Poukázku 50 Kč do záložky Tesco poukázky, které lze uplatnit při nákupech v obchodech Tesco. To jako je 50 Kč za dobití telefonu nebo 50 Kč za nákup v obou případech nad 300 Kč ? :D

Aha, tak přímo v sekci Poukázky - je napsané - dobíjet kredit v aplikaci nebo platit balíčky přímo z platební karty ... za to je těch 50 Kč na nákupy v Tesco.

Jo, ale až od 1.03.! Já dobil 28.02. a mám prd. :grr:
jege
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 1. 3. 2024 11:56

Jinak výtažek z ceníku jak je to s bonusy :
Bonusový kredit
Bonusový kredit (včetně počátečního bonusového kreditu) je čerpán přednostně před Kreditem, v rámci bonusového kreditu
je pak přednostně čerpán počáteční bonusový kredit. Bonusový kredit nelze čerpat na Informační služby, Platební transakce, Služby obsahu ani jiné služby, u nichž je to v Ceníku výslovně uvedeno.

-- 1. 3. 2024 12:00 --

Takže podle ceníku by všechny internetové balíčky včetně internetu na den za 29 měly jít hradit z počátečního bonusového kreditu.

-- 1. 3. 2024 14:19 --

Vypadá to že i ostatní balíčky (hlasové i kombi) mají výjimku úhradou z úvodního bonusového kreditu. Tak aspoň něco, dřív to nebývalo.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gounelle 2. 3. 2024 16:22

akční cena 199 platí jen první měsíc, následně se balíček obnoví za 699 Kč z kreditu nebo 499 Kč z platební karty (potvrzeno operátorem); poštovné 29
Přílohy
NEOMEZENĚ + 6 GB za 199+29 poštovné - 2024-03.png
gounelle
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 2. 3. 2024 17:28

Jestli dobře pičítám a správně to chápu, tak těch Neomezeně a 6 GB by mohli prodávat Tesco Borci na Tesco stánku za 99 Kč. :D

Minimalně na konci března. 8-)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 2. 3. 2024 20:15

Ne ze bych to uplne presne sledoval, jak to bylo drive, ale na stanku byla tusim posledni rok( mozna dele) cena vzdy kolem 299Kc, mozna jednou 349? Kdyz clovek zajde primo ke stanku v T. je ta vyhoda, ze si navoli co chce, primo na miste, takze vlastne ani nechapu, proc delaji takovy vopicarny na webu. Kdyz to neni vubec zadnej kauf. Cena je primo katastrofalni nebo co je na tom zajimavyho? Staci prijit na stanek, idealne prenest cislo od jinyho operatora a cena je hned 249 a 15x opakovani. Kredit na karte 150Kc, zaplatis 0Kc na miste a sluzba dvakrat kredit navic. A za dobiti na stanku za 249 dostanes 300 kredit....
kpt.Picard
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka