Tesco Mobile v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 9. 2024 16:29

Tesco sim za kacku vcetne 150Kc kreditu jsem objednal jak v rijnu 2023, tak v kvetnu 2024(ne simple SIM), na jednu objednavku slo objednat 2xSIM. Mam jich nekolik v zasobe, nevyhoda je nutnost aktivace do 31.12.2024. Mozna pujdou aktivovat i pozdeji...
Info o akci jsem ziskal zde z fora.

Taky nekdo psal, ze nejprve na chatu musel pozadat o zmenu simple na Tesco a pote slo LETO aktivovat.
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 10. 9. 2024 14:03

vojta66 píše:Nejlepší je vždy živý chat přes aplikaci s Jarmilou, nejlépe.

Díky. Musím se ale přiznat, že jsem doufal že zde bude i jiná (čti více automatizovaná) možnost.

slavo963 píše:Tesco sim za kacku vcetne 150Kc kreditu jsem objednal jak v rijnu 2023, tak v kvetnu 2024(ne simple SIM), na jednu objednavku slo objednat 2xSIM. Mam jich nekolik v zasobe, nevyhoda je nutnost aktivace do 31.12.2024. Mozna pujdou aktivovat i pozdeji...

To je zajímavé, mně vždy šlo objednat pouze jednu SIM na objednávku. (Respektive objednat jednu SIM a když zrovna měli tu akci 1+1 zdarma, tak ve skutečnosti přišly karty dvě.) A na kombinaci jedné adresy a jméně mi člo vytvořit jen jednu objednávku v celém období akce (tedy jak rok 2023, tak 2024). Musel jsem použít jiné jméno, aby mě systém pustil podruhé.

By mě zajímalo, proč systém tebe pustil.

A to, že půjdou aktivovat i po expiraci, tak na to bych nevsázel. To šlo kdysi v začátcích Tesca. Nyní nejdou aktivovat už na Nový rok!
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 9. 2024 15:07

Vicemene s tim nepocitam, ze pujdou aktivovat v r 2025, aktivuji je urcite drive, mozna jednu necham na otestovani na pristi rok...

Ano, ted jsem si spomel, byla to vlastne akce 1+1, proto jsem psal o 2 sim na jednu objednavku. Simky jsem objednaval na vsechny cleny domacnosti, popravde jsem nezkousel jenom na sve jmeno, ale prepokladal jsem, ze to maji nejak ostetrene podobne jako Kaktus, kde nelze objednat vice nez dve sim zdarma v urcitem casovem obdobi(kde to je jeste prisnejsi a berou do uvahy adresu, lidi v panelaku maji teoreticky smulu, kdyby se jich nahodne seslo vice v prubehu +- 3 mes)
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod jege 10. 9. 2024 15:58

Letadlo píše:A to, že půjdou aktivovat i po expiraci, tak na to bych nevsázel. To šlo kdysi v začátcích Tesca. Nyní nejdou aktivovat už na Nový rok!

Já bych tak striktní s tou expiraci nebyl, mám tady několik karet "Data jsou nejvíc" s 15 GB, které mají platnost do 31.12.2022 a když jsem s úžasem zjistil, že jsou dávno po expiraci, tak jsem následně zjistil, že jsem je přímo u TescoMobile koupil někdy zjara roku 2023 a samozřejmě, že fungují dosud, akorát již nejsou 15 GB, ale 20 GB + 30 GB. Jednu jsem aktivoval koncem minulého měsíce a normálně funguje. ;-) 8-)
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 10. 9. 2024 17:16

Možná ne, ale pár let zpětně jsem jsem se snažil aktivovat SIM karty někdy na začátku ledna a žádná se už nechtěla přihlásit do sítě. Na infolince Tesca mi pak potvrdili, že karty jsou zrušené a již nejdou aktivovat. Přišel jsem tehdy o asi 5 karet, co jsem nakoupil v různých akcích. (A ne všechny - možná žádná - nebyla za korunu.)

Tak se od té doby u Tesca již řídím expirací. Posledně jsem dvě karty aktivoval 31. prosince 2023 v 23.45.

Podobné zkušenosti s expirací mám s T-Mobilem, tam jsem taky přišel o pár SIM karet.

Takže nyní doufám, že tyhle karty půjdou dlouhodobě udržovat aktivované bez expirace za 2 koruny ročně. (Abych je měl připravené na různé akce typu LETO apod.)
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 10. 9. 2024 17:44

jege píše:
Letadlo píše:A to, že půjdou aktivovat i po expiraci, tak na to bych nevsázel. To šlo kdysi v začátcích Tesca. Nyní nejdou aktivovat už na Nový rok!

Já bych tak striktní s tou expiraci nebyl, mám tady několik karet "Data jsou nejvíc" s 15 GB, které mají platnost do 31.12.2022 a když jsem s úžasem zjistil, že jsou dávno po expiraci, tak jsem následně zjistil, že jsem je přímo u TescoMobile koupil někdy zjara roku 2023 a samozřejmě, že fungují dosud, akorát již nejsou 15 GB, ale 20 GB + 30 GB. Jednu jsem aktivoval koncem minulého měsíce a normálně funguje. ;-) 8-)

Pokud jsi na jaře 2023 koupil SIM karty s expirací 31.12.2022, tak s největší pravděpodobností u nich TescoMobile při prodeji prodloužil datum expirace v systému, ale to původní datum expirace zapomněl na SIM kartách přelepit novým datem expirace. Určitě by neprodávali SIM karty, které jsou po expiraci a nefunkční :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 10. 9. 2024 17:52

"Chcete si prodlouzit datove leto po cely rok? Vsem balickum EXTRA aktivovanym do konce zari podrzime extra data 50 GB a super cenu 299 Kč po cely rok. Staci odpovedet na tuto SMS zpravou ve tvaru EXTRA299. Bezne stoji balicek EXTRA 499 Kc a obsahuje pouze 20 GB. Tesco Mobile."

Přišlo z čísla 999346.

:D

Inspekce našla v obchodech nebezpečné maso. Lidé z něj mohou onemocnět

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... _clipboard

:-P
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod hauzz 10. 9. 2024 23:16

@letadlo zkusil bych se na tu expiraci kreditu podívat v samoobsluze na webu z PC/NB. Oni tu samoobsluhu z mobilních prohlížečů mají (tedy měli) dost osekanou.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Letadlo 11. 9. 2024 17:08

V samoobsluze se zobrazí platnost normálního a bonusového kreditu. Nezobrazí se třeba třetí kategorie - úvodně bonusový kredit - a ten je přičten ke standardnímu kreditu. (Což už je když ne rovnou lež, tak alespoň zavádějící.) Nikde tam ovšem není platnost SIM karty.

Například mám vyzkoušeno, že na nově aktivovaných kartách po vypršení prvních 6 měsíců a částečnému propadnutí nevyužitého úvodně bonusového kreditu, co nebyly nikdy dobity žádnou částkou, dojde v samoobsluze k nastavení platnosti kreditu na rok 9999. (Zjevně si někdo nenapsal testy a došlo k přetečení.) Ale nemám žádnou informaci, jak se nastaví platnost té karty.

-- 17. 9. 2024 13:24 --

Tak mi na aktivní číslo Tesco Mobile přišla SMS od "O2 TECHNIK" (tzv. odesílatel krátkého kódu) ve znění:

Abyste v těchto dnech mohli zůstat bezpečně ve spojení s blízkými a měli přístup k aktuálním informacím, aktivovali jsme vám neomezená data zdarma. Tahle pomoc je časově neomezená, včas Vám dáme vědět, než data zase poběží podle tarifu. Zůstaňte v bezpečí. Váš Operátor.

Zajímavé, ale mohli by to alespoň odesílat jako Tesco Mobile. Takhle to vypadá trochu podvodně!
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 18. 9. 2024 10:50

LETO aktivhovnáno. :D

Ještě že jsem ty srač*oidy aka Kaktus 30 GB, Edice 100 GB a Datamánie 100 GB zafčasu prodal. 8-)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Milos 18. 9. 2024 11:01

Uvidíme, co budeš říkat v zimě, kód LETO určitě nebude fungovat věčně ;-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 18. 9. 2024 13:23

Pane kolego v zimě nejezdím ani k vodě ani na ranč, takže spotřeba dat rapidně klesá. Druhak v listopadu zase bude 30 GB u Kaktusů a jen já a vy víte, co se s ním dá udelat. :D

Opravdu jste si myslel, že mě zaskocite ? :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod aaaa 18. 9. 2024 17:57

Co ze se da delat s balickem 30 GB krom toho, ze je spotrebuji za cca 10 dnu?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 18. 9. 2024 23:34

SIM karta "20+30 GB na 5G síti od O2" lze pořídit do 30. září 2024. (Alespoň se slevou na 199 korun.) Tak očekávám, že do stejného data půjde využít akce LETO. Posledního září to hodlám vyzkoušet.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 18. 9. 2024 23:50

Ja jsem "utekl" od Vodafone k TM s 2 čisly tedy knk až od 25 tohoto měsice proběhne přenos tak jsem zvědavy jak budu spokojeny.
Zatim jsem s komunikaci při přechodu spokojeny. Na chatu osoba velmi ochotna a napomocna. Navic po včerejši trošku delši diskuzi jsem dostal prvni měsic gratis na obě čisla takže "ušetřim" 596kč.
Jinak na obě čisla budou aktivovany baličky Štědrych 200 a Extra 20+30 GB za 298kč s garanci na 1r.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka