Tesco Mobile v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod paolous 21. 5. 2013 14:10

sazba O2 - BLESKmobil brano jako vlastni sit
sazba O2 - Tescomobile - cizi sit
sazba T-mobile - mobil.cz - cizi sit
paolous
Junior

Odeslat příspěvekod pedro-81cz 21. 5. 2013 14:24

Souhlasím s Radimem, před příchodem BLESKmobilu jste neměli šanci volat za 2,50 Kč do všech sítí po celý den. Neberme v potaz % navýšení kreditu, akční nabídky předplacenek, ČD tarify, VOIP, retence, atd. Byli jsme rádi, jak jsme mohli volat třeba do VF za 3,- Kč. Berme oficiální standardní nabídky. Za ty roky zde posun vidím díky BM, který to tu rozpoutal a najednou to šlo nabízet u konkurence volání za 2,50 Kč. TM to zazdívá 60+60.

K Tescu:

SIMky tedy v příštím týdnu k mání, počáteční kredit bude 200,- Kč za 200,- Kč. Aktuálně třeba řeším následující věc:
volání mezi sebou v rámci 3 čísel (rodiny) - kdy nejsou horentní dlouhé hovory, z 90% hovory do 1 minuty. Využívá se VF Hodinovka a krátké volání za 7,- Kč je opruz. Uživatelé jsou senioři, nepotřebují žádný senior paušály a vůbec paušály, SMSky cca 10 měsíčně, takže 2,40 Kč není zas pálka. Takže uvítám možnost volání mezi sebou na krátké hovory za 1,50 Kč, tím pádem si značně poníží volání, ono platit 7,- Kč a 1,50 Kč je fakt rozdíl. Na druhou stranu Hodinovku používají i na Dlouhé hovory a to opět se vyplatí.

K internetu můj postřeh, 1 GB za 350,- Kč není nabídka k zahození. Jak říkám, pro mě, net používám v mobilu a nehrozí u mě náhodné připojení, jelikož mám všechno vymazané v mobilu, co se týká nastavení, atd. :-)
pedro-81cz

Odeslat příspěvekod ze.us 21. 5. 2013 15:10

myšpulín píše:Pouze Bleskmobil má výjimku mezi alternativními operátory.

Protoze je to 100% O2, Tesco uz je naredene na 50%.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pedro-81cz 22. 5. 2013 23:31

Studuji stránky Tesco Mobile a koukám zde:

Jakou má Vaše SIM karta platnost?

Vaši SIM kartu je potřeba zaktivovat do data uvedeného na obalu. Po aktivaci SIM karty je platnost nastavena na 12 měsíců a každým dobitím kreditu je tato doba vždy automaticky prodloužena na dalších 12 měsíců.

Pokud si nedobijete kredit více než 12 měsíců, může být Vaše SIM karta deaktivována.

Či-li chápu to prosím správně, že si pořídím simkartu za 150,- Kč a platnost kreditu je 12 měsíců (sim, kredit) a nebo platnost kreditu je méně a 12 měsíců je platnost simkarty, v další větě to chápu, že platnost kreditu je každým dobitím o 12 měsíců. Zvažuji totiž pořízení kvůli tomu volání 1,50 Kč mezi členy Tesco Mobile. Pokud by kredit platil těch 12 měsíců a stačilo by kartu nabít 1x za rok, tak jako rezerva je to OK. A možná se karty budou nabíjet vícekrát, ale řeším počáteční provozní náklady, jak říkám výše, je to pro seniory, co mají VF BezLimitky, na Dlouhé hovory v VF čupr věc, ale na hovory délkově cca 30 - 50 sec. (kterých je víc) je to už rozdíl veliký.

Také mám dotaz k tomuto, co se už tady řeší:

Jaké je číslo zákaznické linky Tesco Mobile?

Naší operátoři na zákaznické lince jsou Vám k dispozici každý den od 8 do 20 na čísle 841 11 22 55. Upozorňujeme, že linka je placená a za minutu hovoru zaplatíte jako za hovor mimo Tesco Mobile.

Volačka na ZL je tedy 2,90 Kč/min. z sítě Tesco Mobile? Což není tak hrozná částka, měl jsem vzato, že na taková čísla volání z mobilu stojí cca 5 Kč/min. a více.
pedro-81cz

Odeslat příspěvekod Reku 23. 5. 2013 07:20

pedro - nastav jim místo toho volání backcall u odoriku, vocall, klikniavolej a nebo jinde. Je to jednoduché a levné, než další simka.... Přibude jen jeden telefonní kontakt u jména na víc....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radim 23. 5. 2013 08:43

pedro-81cz píše:Naší operátoři na zákaznické lince jsou Vám k dispozici každý den od 8 do 20 na čísle 841 11 22 55. Upozorňujeme, že linka je placená a za minutu hovoru zaplatíte jako za hovor mimo Tesco Mobile.

Volačka na ZL je tedy 2,90 Kč/min. z sítě Tesco Mobile? Což není tak hrozná částka, měl jsem vzato, že na taková čísla volání z mobilu stojí cca 5 Kč/min. a více.

Bůra na barevné linky je ze všech operátorů mimo O2 (včetně UPC apod.), O2 jako jediný operátor to má jako volání na pevnou. A platí to i pro Blesk a Tesco. Já mám paušál a volání na barevné linky mám v rámci volných minut. Předtím u Vodafonu jsem z barevných linek šílel, protože na ně nešlo volat za rozumnou sazbu.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pedro-81cz 23. 5. 2013 09:04

Reku, díky za reakci - Odorika jako callback používám cca 2 roky na svém čísle. Už jsem to s nimi řešil i tuto možnost i s praktickou ukázkou, ale bohužel nechci to říct necitlivě, ale věk a zbrklost dělá své a je to pro ně "složité" proto hledám alternativu, ještě jsem viděl, že tady v Ostravě některé obchody s mobilama prodávají simky od VF pod 150,- Kč s kreditem 200,- Kč tak zvažuji, že pořídím oboum po jedné a nastavím tam Moji Dvojku za těch 1,90 Kč. Koukám na článek od MM, chystá se další virtuál, tak asi vyčkám do konce června, když volají mě, tak to řeším tak, že jim to vyruším a volám nazpět já buď přes ČD VF a nebo Odorika. Spousta členů rodiny má simku od VF, těm se volá dlouze, tak BezLimitka čupr věc. Takže aktuálně ještě počkám na další virtuály, co donesou a jinak pořídím ty SIMky od VF Divošku s Mou Dvojkou.

Na Dotekománii jsem četl, platnost kreditu T-M je 6 měsíců, takže to padá. Mají od Nokie DualSimy jednoduché, tak prostor by byl. A už tam předtím měli na zkoušku BezLimitku, jak měli jinou kartu, to pro ně bylo OK používání.

K té ZL - tak to je pozitivní zpráva. Děkuji. :-)
pedro-81cz

Odeslat příspěvekod Reku 23. 5. 2013 20:29

;-) máte pravdu Tm x Tm :-)
Naposledy upravil Reku dne 23. 5. 2013 23:15, celkově upraveno 1
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ze.us 23. 5. 2013 20:58

Asi budeme muset zacit rozlisovat T-M (T-Mobile) a Te-M (Tesco Mobile) ;)
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 23. 5. 2013 21:34

Sice ne všichni ale používá se TMO ,takže na Tesco zbyde TM nebo spíš jen TESCO.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 24. 5. 2013 16:17

Vzhledem k tomu, že pokud nepohnou s cenama, tak je Tesco Mobile mrtvý projekt (pro nezájem klientů), tak je to celkem jedno... 8-)
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 5. 2013 16:23

Tak ceny nemusí být důvod úspěchu či neúspěchu. Když se to umí tak se dá prodat i "naleštěný prd". :D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mmtom 24. 5. 2013 18:50

Odstranění článek z Mobilmanie - no vy kuva jdete těm operátorům na ruku. Že se v redakci nestydíte.
Přílohy
1.png
mmtom
Junior

Odeslat příspěvekod Lues.deFunes 24. 5. 2013 19:28

Taky jsem si vsiml ze clanek zmizel, aspon by mohli dat vedet proc k tomu doslo...
Lues.deFunes
Junior

Odeslat příspěvekod D.roak 26. 5. 2013 00:20

to že jsem si nevšil, ale taky jsem to četl. Jinak tesko pro mě tragický na to snd můžou nachitak jen nopravdovou ovci. leda k tescvo sim kupon na nákup v tesku za víc než stojí sim a to by se možná důchdci hrnuli
D.roak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka