Tesco Mobile v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Milos 14. 8. 2023 09:22

Za tu cenu 249Kč/měsíc je neomezené volání do všech sítí + neomezené SMS do všech sítí + 6 GB dat. Cena platí pouze 12 měsíců.

Řekl bych, že ten dokument se týká jen starých balíčků NEOMEZENĚ 1GB, NEOMEZENĚ 1,5GB a NEOMEZENĚ 3GB, aktuálně nabízené balíčky jsou NEOMEZENĚ 2GB, NEOMEZENĚ 3GB a NEOMEZENĚ 6GB.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 8. 2023 20:55

@5uch: Za těch 249Kč lze u Tesco Mobile získat tarif NEOMEZENĚ 6GB na 12 měsíců, více zde viewtopic.php?p=13539669#p13539669
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 8. 2023 23:39

Ta akce Tesco Mobile s dvojnásobným objemem dat platná do konce roku 2023 se týká starých balíčků NEOMEZENĚ 1GB, NEOMEZENĚ 1,5GB a NEOMEZENĚ 3GB. Aktuálně nabízené balíčky jsou NEOMEZENĚ 2GB, NEOMEZENĚ 3GB a NEOMEZENĚ 6GB.

Ten balíček NEOMEZENĚ 6GB za speciální cenu 249Kč platnou 12 měsíců lze získat jedině přes infolinku Tesco Mobile.

Když si přes jejich web objednáš SIM kartu NEOMEZENĚ s 6GB dat za aktuální akční cenu 249Kč platnou do 31.8.2023, tak tato cena bude platit jen první měsíc od aktivace SIM, jak je u Tesco Mobile zvykem. Tu standardní cenu 499Kč tam mají uvedenou asi chybně, jelikož minulý měsíc prodávali kartu NEOMEZENĚ s 2GB dat za akční cenu 199Kč a jako standardní cenu uváděli také 499Kč.
Přílohy
TescoMobile - Neomezeně 2023-08.gif
TescoMobile - Neomezeně 2023-07.gif
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 18. 8. 2023 23:47

Milos:
OK, dík za vysvětlení. Zní to logicky, soudruzi z Tesco mobile v tom mají chybu.
Krom toho zapomněli napsat, že snížená cena platí jen jednorázově, na první funkční období balíčku.
Někdo by je na tomhle mohl pěkně popotahovat! ...stylem: "bylo to na webu a jiné informace k tomu nebyly".

Takže 6 GB na první měsíc použití za 249 při aktivací do konce srpna, dál (nejspíš) za standardní cenu 699. To už proti té akci Vodafone nevypadá jako velké terno pro šetřílky!
;-)
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod .357 19. 8. 2023 00:06

Zas tu akorát řešíte πčoviny. Prostě je to 249 na rok, a pak se uvidí, ne? Furt lepší než se u Vodafonu doprošovat o dražší tarif s méně daty...
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 19. 8. 2023 00:09

.357
...a kde se píše, že je to 249 na rok?
Jestli má pravdu Milos (a něco mi říká, že by ji mohl mít), tak je to 249 jen na jeden měsíc.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 19. 8. 2023 00:18

Při objednání balíčku přes infolinku Tesco Mobile platí ta speciální cena 249Kč po dobu 12 měsíců, jelikož je to jejich "přecházecí" nabídka pro nové zákazníky, případně i retenční nabídka pro stávající zákazníky.

Při prostém objednání SIM karty za akční cenu přes web platí akční cena balíčku jen první měsíc od aktivace SIM.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 19. 8. 2023 15:15

5uch píše:Vodafone má své celkem jasné a zřetelně vyslovené podmínky a řídí se jimi. Tesco má zmatek a tajnůstkaření. Co je lepší?

U TescoMobile máš kredit a tudíž neutratíš víc než máš nabito. Běžné ceny má šílené, ale Neomezeno s 6GB data za 249 Kč dává na potkání, stačí poprosit. A když to zkombinuješ s tarifem 2x kredit, tak navíc máš 250 Kč dalšího kreditu na volání do zahraničí anebo další data.

Já se tím vláknem inspiroval a funguje to skvěle. Už párkrát jsem nestihl zvednout hovor od známých z Francie anebo ze Slovenska, předtím celkem problém, pokud jsem nechtěl zbytečně utrácet, nyní prostě zavolám zpět a jde to z bonusového kreditu. Když mi to po roce neprodlouží, půjdu prostě o dům dál a hotovo.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 19. 8. 2023 15:41

jege píše:6GB data za 249 Kč ... A když to zkombinuješ s tarifem 2x kredit, tak navíc máš 250 Kč dalšího kreditu

Neomezené volání a 6 GB za 249 je fajn, o tom není pochyb.
Je to (do konce roku) lepší než (stálý) akční tarif VF. Po konci roku bude pro většinu lidí spíš výhodný ten tarif od VF (který ale v tu dobu už nemusí být v nabídce). Ať si to každý rozhodne podle sebe, co je pro něj lepší, a jaké co nese riziko.

Ale pointa je trochu jinde... původní příspěvek byl o tom, že se někdo rozčiluje nad "neseriózností" VF - jen proto, že získal celkem výhodný akční tarif od VF, který VF záhy ještě vylepšil, ale neumožnil mu přejít na tu vylepšenou variantu. Prostě dvě různé "uvítací" akce s trochu odlišnými podmínkami... které lze získat jen jako nový zákazník. Na tom nevidím nic "neseriózního", spíš je to hloupé a mrzuté, že tenhle tarif není v normální, stálé nabídce.

Proti tomu má Tesco také akční tarif, který má nejednoznačné a nejasné podmínky, navíc je asi prezentován s chybami v cenách... to už bych nazval neseriózním nebo lemplovským chováním.

A teď koukám, že Milos, který upřesnil a vyložil ty nejasnosti v nabídce Tesca (nevím z jakých zdrojů nebo zda čerpal z vlastní zkušenosti), tak ty své užitečné komentáře odstranil. Je to s tím Tescem celé nějaké divné...

jege píše:Už párkrát jsem nestihl zvednout hovor od známých z Francie anebo ze Slovenska, předtím celkem problém, pokud jsem nechtěl zbytečně utrácet, nyní prostě zavolám zpět a jde to z bonusového kreditu.

Ano, to je možnost, jak rychle "propálit" bonusový kredit, aby nepropadl. 8-)
Já na příležitostné volání do zahraničí používám VoIP - do některých destinací volám dokonce levněji, než po Česku (třeba pevné linky v USA, Velká Británie, Nový Zéland, Francie, Slovensko...) - okolo 0.40 Kč/min.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod jege 19. 8. 2023 16:00

5uch píše:Neomezené volání a 6 GB za 249 je fajn, o tom není pochyb.
Je to (do konce roku) lepší než (stálý) akční tarif VF. Po konci roku bude pro většinu lidí spíš výhodný ten tarif od VF (který ale v tu dobu už nemusí být v nabídce). Ať si to každý rozhodne podle sebe, co je pro něj lepší, a jaké co nese riziko.

Do konce roku? Po konci roku? Píšeš to tak, jak kdyby to byl konec roku 2023, ale je to celých a plných 12 měsíců!

5uch píše:Na tom nevidím nic "neseriózního", spíš je to hloupé a mrzuté, že tenhle tarif není v normální, stálé nabídce.

Jinými slovy neseriozní! :mrgreen:

5uch píše:Proti tomu má Tesco také akční tarif, který má nejednoznačné a nejasné podmínky, navíc je asi prezentován s chybami v cenách... to už bych nazval neseriózním nebo lemplovským chováním.

Je to úplně stejně neseriózní jako u VF a dalších operátorů, kteří lákají nové zákazníky na zvýhodněné tarify a své věrné zákazníkům klidně dál dojí za původní vysoké ceny.

Takže už žádná věrnost a klidně využiji i neseriózního operátora! :mrgreen:

-- 19. 8. 2023 17:01 --

.357 píše:Asi bych to vlákno uzavřel s tím, že kdo chce, může se s Vodafonem prostřednictvím retence dohodnout na zajímavější nabidce, než jsou ty veřejně dostupné. Kdo se dohodnout nechce anebo si nevybere, může zdrhnout ke konkurenci, kde je zajímavých nabídek hafo, stačí se tu podívat do příslušných vláken...

Přesně tak! Obhajovat operátory, kde jsou všichni na jedno brdo a dělají si ze zákazníků dobrý den, fakt nemá smysl. :tleskani

-- 19. 8. 2023 17:06 --

5uch píše:Ano, to je možnost, jak rychle "propálit" bonusový kredit, aby nepropadl. 8-)
Já na příležitostné volání do zahraničí používám VoIP - do některých destinací volám dokonce levněji, než po Česku (třeba pevné linky v USA, Velká Británie, Nový Zéland, Francie, Slovensko...) - okolo 0.40 Kč/min.

To jsem také dříve hodně využíval a dokonce jsem vlastnil asi 30 VOIP čísel, kde jsem měl i zlatá čísla a natvrdo přesměrované linky do zahraničí podle určitých klíčů, ale poté, co Mikrotech a pak i 802/NEJ razatně zdražily, tak se to přestalo moc vyplácet. Ještě občas využiji nějaký klon Betamaxu/Dellmontu, ale poté, co telefonujeme.cz skončilo, tak už nemám přehled, co je kde nového a co se vyplatí.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 19. 8. 2023 16:10

Do konce roku? Po konci roku? Píšeš to tak, jak kdyby to byl konec roku 2023, ale je to celých a plných 12 měsíců!

Já to pochopil z (ne úplně jasných) podmínek akce, že 6 GB jen do konce roku, od ledna 2024 už jen 3 GB.
A zda to bude za 249 na jeden měsíc nebo 12 měsíců a pak za 699 závisí na tom, zda si to člověk objedná online nebo přes zákaznickou linku.

Každopádně - "transparentnost sama".

Je to úplně stejně neseriózní jako u VF a dalších operátorů, kteří lákají nové zákazníky na zvýhodněné tarify a své věrné zákazníkům klidně dál dojí za původní vysoké ceny.

Jo tak to je. Jen bych tomu neříkal neserióznost, ale spíš chamtivost a nenasytnost, neúcta k věrným zákazníkům. Neseriózní je pro mne především ten, kdo nedodržuje co slíbil. Dále ten, kdo neříká celou pravdu, něco zatajuje, mlží, lže, jeho sdělení jsou s matoucími chybami. V tomto případě je VF z obliga.

Obhajovat operátory, kde jsou všichni na jedno brdo a dělají si ze zákazníků dobrý den, fakt nemá smysl.

Tady mi nejde o obhajobu, ale přesnost. Když kverušit, brblat a nadávat, tak věcně správně! 8-)
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod jege 19. 8. 2023 16:32

Je to na 12 měsíců. Zbytek souhlas.

-- 25. 8. 2023 21:36 --

Další zajímavý poznatek - zakoupená jízdenka na MHD v Praze, strženo 42 Kč z normálního kreditu + 2 Kč z bonusového kreditu za objednání jízdenky. Takže i když jsou SMS zdarma, SMS na číslo 90206 je placená a stojí 2 Kč, takže karta 2x kredit se vyplatí i z tohoto hlediska.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 1. 9. 2023 19:30

Neví někdo, jak je to teďka z odportování čísla u Tesco Mobile, u kterého propadl kredit? Tedy poslední dobití bylo před více než 6 měsíci, ale je pořád ve lhůtě platnosti 12 měsíců? Slepletl jsem si dny, a kvůli víkendu se to nestihne.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Vesely Karasek 16. 10. 2023 13:34

simple.cz

SIMPLE je nový samostatný tarif mobilního operátora Tesco Mobile, který je vlastněn společnostmi Tesco Stores a O2 Czech Republic.

4 GB / 30 min / 30 SMS za 99,-
8 GB / 60 min / 60 SMS za 199,-
16 GB / 120 min / 120 SMS za 299,-
Vesely Karasek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka