Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 6. 2017 18:34

Lachty píše:Mam ted koupeny jednorazovy balicek. Pred koncem platnosti bych si chtel koupit ten samoobnovovaci za 50 kc a po vycerpani dat pokracovat tou rychlosti 64 kbps. (kazdy mesic mi sezereOS android kolem 400 Mb za synchronizaci, tak proto) Muzu si teda vybrat tu moznost pokracovat snizenou rychlosti pak rucne po zbytek mesice u toho samoobnovovaciho balicku dat?

normalně si kup ten nejmenší 80MB za 50kč samoobnovovací, po jeho vyčerpání si zapneš ,,datovat pomalu'' a další měsíce to samé, jen nezapomeň hlídat kredit, abys měl dostatečný na ten samoobnovovací
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 19. 6. 2017 18:54

BeznyFrantaUzivatel píše:máš tedy na skoro rok k vyčerpání 5 460 MB. Za 500 Kč.

Pak je tu ještě lowcost případ pro nenáročné u simky za 100,-
- se stejnou investicí / dobitím 500,- za rok by to mělo být:
100,- za 500MB sim + dobití 400,- v HH = 900,- kreditu s platností rok (+ 1. měsíc 500MB zdarma).
Během 12 měsíců se koupí 11x80MB balíček za 550,- a zbylých nebonusových 350,- zůstane na volání / sms / další data nebo se použije na obnovehní 80MB balíčku v dalším roce (tedy pokud ho do té doby nezruší).
První rok internetu tak reálně vychází na 150/12 = 12,5 Kč za měsíc.
Nebo se dá dobít v HH vyšší částku a první rok jet čistě jen z bonusu.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 19. 6. 2017 20:09

BeznyFrantaUzivatel píše:Jo, u dat to jde, jet dál pomalu, a balíček se koupí až ten 30. den. Musíš to ale vždy ručně systému sdělit, co dál chceš (a asi to jde zadávat jen z mobilu - viz https://www.mujkaktus.cz/nejcastejsi-dotazy#balicky ).
Pokud ale čerpáš měsíčně v průměru max cca 450 MB, je zbytečný jet pomalu, můžeš za stejný peníze jet téměř rok na plnou rychlost, a o nic se přitom vůbec nestarat. A to nafasováním bonusu 1 000 Kč na novou desetikorunovku a koupením 1x 80 (samoobnovovacího!)+ 9x500 MB = 4 580 MB , plus se ti sám z kreditu pak ještě balíček 11x obnoví, tj +11x 80 MB, a máš tedy na skoro rok k vyčerpání 5 460 MB. Za 500 Kč. Podrobněji to máš na 1.straně.

V podstatě na stejno, ale bez nasyslení dat dopředu, je tato varianta:
Koupím simku s 500MB kreditem na měsíc zdarma, která ma 100 korun kredit. V HD dobiju 500 korun a dostanu 500 korun, čili mám 100+500+500 korun. A tedy mám k dispozici 500MB (za stovku měsíčně a první měsíc zdarma) na 12 měsíců, tedy celkem 6GB (12x500MB) dat, i když postupně :-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod BeznyFrantaUzivatel 19. 6. 2017 20:15

Lachty píše:Mam ted koupeny jednorazovy balicek. Pred koncem platnosti bych si chtel koupit ten samoobnovovaci za 50 kc a po vycerpani dat pokracovat tou rychlosti 64 kbps. (kazdy mesic mi sezereOS android kolem 400 Mb za synchronizaci, tak proto) Muzu si teda vybrat tu moznost pokracovat snizenou rychlosti pak rucne po zbytek mesice u toho samoobnovovaciho balicku dat?

1.Před koncem platnosti si samoobnovovací nekoupíš. Nelze kombinovat, takže musí napřed ten jednorázový skončit. Pak pro tebe tedy bude fakt (vzhledem k tomu dost velkému objemu dat) výhodnější jet na to se zpomalením. Pokud máš tu novou 100Kč, kde je ještě zbytek toho původního kreditu, můžeš využít HD na nějaký ten provoz zdarma (máš tedy roční platnost od aktivace), jinak pro tebe HD nemaj smysl (dostal bys sice bonus 200 Kč, z něj bys dokázal utratit jen 50 za 1 obnovu), musel bys je používat na volání nebo sms, nebo si v ten měsíc dobití dopřát luxus víc obnov těch 80 MB po prvním vyčerpání.

2.A jak pokračovat po zbytek měsíce si musíš vybrat vždy.

-- 19. 6. 2017 21:25 --

Reku píše:V podstatě na stejno, ale bez nasyslení dat dopředu, je tato varianta:
Koupím simku s 500MB kreditem na měsíc zdarma, která ma 100 korun kredit. V HD dobiju 500 korun a dostanu 500 korun, čili mám 100+500+500 korun. A tedy mám k dispozici 500MB (za stovku měsíčně a první měsíc zdarma) na 12 měsíců, tedy celkem 6GB (12x500MB) dat, i když postupně :-)

Jo, ta nová 100 Kč simka s tím trochu zamíchala, díky tomu ročnímu platnosti bonusu. Jakmile se ale jednou vyčerpá až na nulu, o ten rok platnosti přicházíš. Ten nebonusový bys tedy musel nechávat stále narůstat. Myšleno při několikaletém provozu, kdy jsi nucen už dobíjet časově.
BeznyFrantaUzivatel
Moderátor

Odeslat příspěvekod Reku 19. 6. 2017 20:37

Je to myšleno jen na ten rok, takže žádný problém není. Ta desetikorunová ma teď jen dvě výhody:
1. Pokud potřebuji nějaký z prvních měsíců více, než 500MB dat na měsíc, ale potom se potřeba stejně musí snižovat.
2. Pokud umíte někdo dobít tuto simku v HD i podruhé nebo ještě vícekrát opět s 200% bonusem. S jedním 200% bonusem už celkem žádnou výhodu oproti simce s 500MB dat a 100 korun kreditem nepředstavuje. Nebo snad ano?
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod BeznyFrantaUzivatel 19. 6. 2017 20:43

Nojo, Kaktusáci nás nutí stát se matematiky :-)
A to nám to ještě můžou nějak zamíchat těmi avízovanými změnami, kdy bůhví co to bude (zhoršení snad ne).
BeznyFrantaUzivatel
Moderátor

Odeslat příspěvekod lukodlak 19. 6. 2017 20:50

Já jsem to pochopil hned :D
Zajímám se o elektroniku a programování.
lukodlak
Junior

Odeslat příspěvekod Vaso00 20. 6. 2017 08:20

No, čekal jsem, že přenos čísla je, v dnešní době, rychlejší.
Minulý týden pondělí - ČVOP od Vodafone
Minulý týden pondělí - objednání SIM od Kaktusu (dodnes nedorazila, byl jsem nucen koupit v prodejně T-mobile)
Minulý týden pátek - aktivace SIM Kaktus, zahájení přenosu čísla
Toto pondělí - Kaktus schválil přenos čísla...
A teď stále čekám...
Takže za mne: Vodafone super, neotálel, vše dodal hned... A s Kaktusem zatím vše tak nějak pianko, langsam, pohoda... :-/
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 20. 6. 2017 09:00

No já mám zkušenost docela odlišnou
V pátek objednána SIM Kaktus
V pondělí přišla
V pondělí ČVOP od Mobil.cz (v automatu mi bylo sděleno, že mi ČVOP přijde SMS druhý den, ale SMS přišla cca do hodiny), následně jsem dal požadavek u Kaktusu k přenosu čísla
V úterý od 24:00 aktivována SIM karta u Kaktusu, takže už ve středu sem volal s Kaktusem
Souhrnně se tedy dá říct, že u mne přenos proběhl něco málo přes 24 hodin, což si myslím, je docela frkot :-)
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 20. 6. 2017 09:19

Nojo, Kaktusáci nás nutí stát se matematiky :-)

Drobne upresneni - kombinatoriky ;)
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Spock_lone_wolf 20. 6. 2017 09:49

U mě zadání ve čtvrtek, přenos dnes v noci. Jen jsem po předchozí zkušenosti s přenosem čekal, že si budu moci vybrat datum přenosu a nic, žádné potvrzení, po zadání kódu rovnou aktivovaný přenos, takže byl udělaný daleko dřív než jsem původně chtěl.
Spock_lone_wolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 6. 2017 09:56

Myslím, že ke Kaktusu se teď hrne nejvíc lidí (a také k Tescu, ale jen dočasně) :-)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Reku 20. 6. 2017 09:56

scotch11 - srovnáváš nesrovnatelné- převáděl jsi vše v rámci jedné firmy, a tam je to do dvou dnů. Alespoň u T-mobole. U O2 je to mezi virtuály 4 prac. dny. T-mobile (Mobil.cz)-> T-mobile (Kaktus) = cca 2 pracovní dny.

Vaso00 - 4 pracovní dny od zahájení přenosu, pokud nevznikne někde chyba.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod scotch11 20. 6. 2017 10:28

Reku: Tak samozřejmě vím, že jak Mobil.cz tak Kaktus jedou v síti T-mobile a počítal sem s rychlým přenosem. Už při přenosu T-mobile Twist - Mobil.cz to bylo velmi rychle provedeno. Bral sem to zkrátka obecně ;-) Jo a ještě jedna věc k rychlosti, jak mohl Mobil.cz vědět, že přecházím opět k síti T-mobile? Přesto ČVOP poslal prakticky obratem. To už nejsou jablka a hrušky ;-)

Nick Cave: Byl sem u Mobil.cz od úplného začátku až do teď, kdy zkrátka nemůžu přenést to jejich úplné odpojení od netu. U Kaktusu člověk pravidelně musí krmit data, ale jejich cena je pro mne rozhodně přijatelnější a navíc se mi nelíbí délka balíčku Extra data. Proč 10 dní a ne 30? SIM Kaktusu jsem měl delší dobu v druhém founu pro férovější tarifikaci 1+1. Od počátku mobilování jsem v síti T-mobile z důvodu kvality sítě v místech, kde se pohybuji. Tesco (O2?), u mě nemá dostatečné pokrytí, tak proto všechno Kaktus!
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod xlendi 20. 6. 2017 12:00

Právě jsem převáděl jedno číslo od Kaktusu jinam (bude na něm tarif TM Gorillaz). ČVOP prakticky okamžitě, bez zbytečných keců, jen mi sdělili, že se můžu kdykoliv vrátit :-)
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka