Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod scotch11 29. 6. 2017 14:23

Ipanema: o.k. "Kaktus nicméně v nabídce ponechá i dva jednorázové balíčky (nebudou se každý měsíc automaticky obnovovat) s 80 MB za 50 Kč a 200 MB za 100 Kč. U nich zpomalení po vyčerpání dat zůstane." Nicméně já zde konkrétní rychlost zpomalení nevidím, ale tak snad to nechají jak si to myslíš ty a jak je to dnes.
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 29. 6. 2017 14:25

Určitě. Tak to u T-Mobilu vždy bylo, pokud se nemýlím.
Zase takhle moc si do systému sahat nebudou.
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 29. 6. 2017 14:43

Na FB potvrdili rychlost po zpomalení 64/32.
Největší "problém" vidím v tom, že kdo si nakoupil zásobu dat teď o ně a) přijde při změně na jednorázový balíček za 50,- nebo za b) bude muset platit 100,-/měsíc místo 50,- aby mu data nepropadly.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 29. 6. 2017 14:58

zase na to jsou ještě 3 měsíce času, do konce července po staru, pak měsíc zadara a pak měsíc za stovku..až pak dojde ke "zdražení" takže na případný čerpání nastyslených dat je ještě čas..spíš celkově je naprd že nenechali malý samoobnovovací:/protože jednorázovka je bez levnýho dokupu o ničem, to je fakt je pro lidi co jim stačí 80 - cca 140MB měsíčně nově i včetně FB, protože při vyšším využítí ztrací smysl a kupovat ho 2x za měsíc už se rovná ceně obnovovacího za 100 kde je mnohem větší nabídka, ale jo marketingově to mají dobře promyšlené, samozřejmě to mají spočítaný, že většina lidí se prostě bude muset posunout v útratě z 50ti na 100ku, sice někteří ušetří něco na dokupu dat, ale když říkají že průměrný uživatel přenese měsíčně 200MB je to na ně přesně cílený, ale zároveň pro ty největší šetřílky nechají i těch 80MB jednorázově, protože i tenhle typ lidí se teď ke katusu dost přestěhoval od mobil.cz, že jim jde o to být online nikoliv o rychlost, a zároveň jsou více atraktivní pro uživatele co potřebují více dat..v praxi to teď je takové že chudina bude sponzorovat bohatý:D většina lidí bude teď utrácet více (50->100) takže velkou spotřebu je možno zlevnit:)
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 29. 6. 2017 15:05

Měsíc zadara bude jen pro ty co mají aktivní samoobnovovací balíček, takže s případným přechodem na jednorázový se nejspíš vyplatí ještě počkat a využít ten měsíc co budou dávat :)
Navstevnik123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hrabe.x 29. 6. 2017 15:14

hrabe.x píše:takže to vypadá že ted bude výhodnější po dobíčce v happy day hned změnit datový tarif z např. 100Kč na ten nejvyšší /300Kč/a až to odsosne ten bonus, vrátit se na ten stovkový.
Je to výhodnější než dokupovat za 100Kč 500MB.

-- 29. 6. 2017 12:48 --

data tedy potom vycházejí na polovic oproti současným cenám, to je s využitím bonusu 25Kč za 500MB. K tomu teda těch 50Kč /25/, jak jsem psal, to chápu jako jakýsi paušál.

aha, tak jo, to nejde, ted jsem to zkoušel
hrabe.x
Junior

Odeslat příspěvekod Myčoken 29. 6. 2017 15:14

Pro zákazníky málo využívající data je to zhoršení. Z jednorázových balíčků (pokud tomu dobře rozumím z dostupných informací) mizí 1000 MB za 300 Kč, který jsem kupoval při "dobíječce" a dále pak 80 MB za 50 Kč po dobu 6ti měsíců. O samoobnovující balíčky nestojím (nepotřebuji je).
Myčoken
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 29. 6. 2017 15:28

Myčoken
a to ještě si to do teď dělal dáž než to mohlo být, tak to nebude zdražení o tolik, ale stejná kombinace na 7měsíců mít 1480MB, šlo udělat přes samoobnovovací i lépe. 1x80MB+2x500MB=1080MB a pak 6x 80MB=160MB na 7měsíců za 275
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hrabe.x 29. 6. 2017 15:30

nevim co máš s těmi šesti měsíci, každopádně jsi plně nevyužívál možností, 1000MB za 300 moc výhodné nebylo. lepší bylo dokupovat k obnovujícímu za 50Kč 500MB za stovku. Nicméně se zdá že jestli někdo bude dále chtít jet net za pade, za starých podmínek, možnost bude akorát si bude muset hlídat dokupování aby mu nepropadly data.
hrabe.x
Junior

Odeslat příspěvekod Myčoken 29. 6. 2017 15:40

Potřebuji co nejlevnější variantu, protože mám měsíční spotřebu dat do 100 MB. Tam, kde se většinou pohybuji, mám k dispozici Wi-Fi.
Myčoken
Junior

Odeslat příspěvekod hrabe.x 29. 6. 2017 15:42

pro Ipanema "Po vyčerpání samoobnovujícího = internet nejede"
myslím si že pojede za podmínek 1MB - 1Kč.

-- 29. 6. 2017 16:43 --

Myčoken píše:Potřebuji co nejlevnější variantu, protože mám měsíční spotřebu dat do 100 MB. Tam, kde se většinou pohybuji, mám k dispozici Wi-Fi.

jednorázový za 50Kč je přesně pro tebe
hrabe.x
Junior

Odeslat příspěvekod qsubt 29. 6. 2017 17:05

nevim jestli jsem blb nebo ne, ale i po precteni mnozstvi prizpevku to nechapu

ted mam zapnuty balicek 50/80 + nasyslene data z dobijecek. Tento balicek mam prave kvuli prevodu tech nasyslenych dat dal a dal.

Ted po te zmene:
a) budu muset platit 100kc (misto 50ti) mesicne?
b) nebo pujde prevadet data i manualne tim nesamoobnovovacim jednorazovym balickem?
huh?
qsubt
Junior

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 29. 6. 2017 17:10

a) ano
b) musel bys zrusit obnovovaci a nechat ho dobehnout (cimz prijdes o data), dat si neobnovovaci a potom zase muzes data prevadet, ale zacinas od nuly
Navstevnik123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 29. 6. 2017 17:21

ještě je ale potřeba doplnit, že u jednorázových nelze dokupovat data nad rámec, lze jen opakovaně kupovat jednorázové, které zůstanou už jen dva a to za 50,- 80MB a za 100,- 200MB

lepším řešením teď bude asi místo syslení dat si pořídit větší balíček např. za 200 1500+750MB a dobíjet jen např. po 200 1x za 2měsíce (pokud není potřeba nic dalšího než mít data)
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petyo 29. 6. 2017 17:49

Rozdil mezi nejlevnějším obnovovacím a normálním balíčkem při dobití v HD je 25 Kč. To fakt má smysl řešit?
petyo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka