Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mangalica 5. 7. 2017 08:02

JayDeeSq píše:OndrejNecas
v čem sou obnovovací nevýhodné cenově? když tam 1GB stojí méně než na jednorázu? a po fup je stejný, změny nastanou až koncem července a zatím to není černé na bílém jak vše bude, ale doteď to byla jasná výhoda samobnovovací.. 1GB stojí 300, v samoobnováku je 500MB za 100 (ceníkových)

Jestli jsem to dobře pochopil, tak u samoobnovovacích právě pufup není, což je pro mě ta nejnepříjemnější změna. Kdyby tam pofup byl, tak mi zvýšení minimální platby za tuto porci dat nevadí...
Mangalica
Junior

Odeslat příspěvekod OndrejNecas 5. 7. 2017 08:42

Přesně tak. Kaktus zrušil největší výhody, zvýšil ceny a používá svou kaktusí reklamštinu, jak to najednou bude všechno ještě lepší. Přitom výhodné jednorázové balíčky zruší. Sice jako náhradu za jednorázový 1 GB balíček můžu koupit ten samoobnovovací a dostanu 2,5 GB, ale po vyčerpání mi to buď začne žrát 1Kč/1MB nebo si budu muset zase něco dokoupit. Takže sice se ta nabídka tváří jako hele, my sme megahustí, dáme ti 2,5 GB + něco na sociální sítě, ale po vyčerpání tohoto megahustě vysokého limitu si musím zase něco dokoupit, jinak můžu být lovec free wifi. Za mě velké zklamání a to mi Kaktus připadal po zářezu Mobil.cz jako nejlepší alternativa.
Byl jsem nikde, znám nic
OndrejNecas
Junior

Odeslat příspěvekod smajlik2 5. 7. 2017 09:37

Asi moc zákazníků využívalo pomalý poFUPový internet a TMobile se pokusí z nich dostat nějakou kačku. Ale možná ten plán nakonec TMobile nevýjde, pokud většina šetřílků přejde na jednorázové datové balíčky a peněz vybere stejně a jenom naštve spoustu zákazníků. Sám jsem zvědavý jak bude spotřeba dat vycházet, když začnou počítat FB. A když to bude vycházet špatně, tak taky více platit nebudu chtít.
smajlik2
Junior

Odeslat příspěvekod Swejzi 5. 7. 2017 09:51

Myslím, že tu jde hlavně o ten roaming, to byl asi ten hlavní důvod změn. Například FB zdarma. Když v EU prodatuješ 2 GB na FB, tebe to nic nestojí, ale T-Mobile to musí zadotovat ze svého (maximálně) cca 15 éčkama. A i poFUP rychlostí se dá projet dost dat, které musí v roamingu někdo zaplatit. Proto asi šnečí rychlost zachovali jen u těch nejméně výhodných balíčků.
Naposledy upravil Swejzi dne 5. 7. 2017 10:48, celkově upraveno 1
Swejzi
Junior

Odeslat příspěvekod nedos 5. 7. 2017 10:38

Rozumím, nastavím tedy v telefonu odpočet na 720 hodin a jdu do jednorázového :) Díky za vysvetleni
nedos
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 5. 7. 2017 10:41

OndrejNecas
ja mluvil o soucasnem stavu, kdy jednorazovy balicky na data vyjdou dráže nez samoobnovovaci, data tam lze take nakupovat do zasoby (po dobijecce) a pofup to jede porad, proto jsem nechapal, ze rikas jak obnovovaci jsou naprd, doted nebyly a kombinace samobnovovací 80MB za 50 + několikrát dokup 500MB za 100 (ceníkově) do zásoby je výhodnější než kupovat 1GB jednorázově za 300, ale nove to bude opravdu naprd, doted u vseho (minuty,sms i data) slo krasne kombinovat spotrebu dle aktuálni potřeby (u minut a sms pres jednoraz a u dat pres 80MB+dokupy dat nad ramec dle potreby), ted si clovek u dat musi na mesic dopredu zvolit kolik tak asi bude potrebovat, protoze u obnovovacich lze provest zmenu jen 1x za mesic, neobnovi se ani po vycerpani dat ci nelze balicek zmenit, musi se vzdy dojet celych 30dni a to je vec ktera mi docela osobne vadí, na druhou stranu pořád kombinace základ 500MB+dokupy po 500MB vyjdou výhodněji než dříve, ale díky novým balíčkům se to dá ještě levněji, tak to o to víc bije do očí
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mangalica 5. 7. 2017 12:29

pofup mohli zachovat jako domácí bonus...
Mangalica
Junior

Odeslat příspěvekod Swejzi 5. 7. 2017 12:33

To by bylo zvýhodnění v domácí síti oproti zbytku EU, což možná nemohou/nechtějí.
Swejzi
Junior

Odeslat příspěvekod dzouisyno 5. 7. 2017 13:39

čaues.

budu moci po změnách využívat tak jako doposud 80mb samoobnovující balíček s možností dokupu 500mega dat za 100kč?

díky.
dzouisyno
Junior

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 5. 7. 2017 13:47

Ne.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod scotch11 5. 7. 2017 14:03

Ale dle mne to bude levnější 500 za 100 než 580 za 150, hlavně pokud ti na 30 dní těch 500 MB stačí a syslit může člověk taky.
Větší problém vidím v tom, že u samoobn. balíčku se po vyčerpání balíku data zkrátka zastaví :oops: rspt. člověk začne platit každý MB. To pokud by neměnili a jen snížili rychlost 64/32, tak není moc co řešit.
Naposledy upravil scotch11 dne 5. 7. 2017 17:00, celkově upraveno 3
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod Mangalica 5. 7. 2017 14:13

Swejzi píše:To by bylo zvýhodnění v domácí síti oproti zbytku EU, což možná nemohou/nechtějí.

Když je u jednorázových...
Mangalica
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 5. 7. 2017 14:36

U jednorázových rychlost po FUP 64/32 platí v celé EU...
anonymni

Odeslat příspěvekod Swejzi 5. 7. 2017 22:22

U jednorázových se dá internet zpomalit doma i v EU, tudíž se žádné zvýhodnění v domácí síti nekoná.
Swejzi
Junior

Odeslat příspěvekod Mangalica 5. 7. 2017 23:11

No právě, tak proč to u jednorázových jde a u samo ne? Toť otázka...

Klidně bych si připlatil za 500MB, ale s pofupem. Takhle to raději budu doklepávat s 80MB balíčky (a další 4 čísla, co spravuju taky). Nebudu riskovat, že se mi nějaký svěřenec utrhne a proserfuje majlant...
Mangalica
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka