Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod TrustNo1 6. 9. 2017 13:28

Na FB Kaktusu se objevil post, jak je možné úplně zablokovat data (především tedy asi proto, aby se neúčtovalo základních 1 Kč/MB bez balíčku), pokud by to tedy někoho zajímalo, či někdy potřeboval řešit.

Možnost zablokování dat "na tvrdo" je přímo u operátora. Stačí jim přes FB poslat zprávu s telefonním číslem a ICCID SIM karty a s požadavkem na úplnou blokaci datových přenosů.

Odblokování je pak možné stejnou cestou.

Napadá mě to jako řešení např. pro seniory nevyužívající data či jako pojistku proti náhodnému použití datového přenosu (např. GPRS či EDGE) v "hloupém" telefonu.
TrustNo1
Junior

Odeslat příspěvekod adamek1999 6. 9. 2017 13:44

jako pojistku proti náhodnému použití datového přenosu — staci editovat APN
adamek1999
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 9. 2017 14:04

dotycnej tvrdil kdyz se to tu resilo, ze jeho dite je fistron kterej by si lehce poradil, takze v danem vlaknu jsem mu poradil neprolomitelnou vec, editace apn point je jasna a celkem zasnu ze nekdo se otravuje s posilanim sms, osobne ale mam zkusenost ze drtiva vetsina lidi nema tucha co to je a ze jeho dite by si neporadilo kdyz pridam pismeno v apn point,protoze ani zdaleka neni takovej fistron jak si rodic mysli.Nicmene dva ucty, druhej omezenej, ano android to umi a na druhem data off.Diky tomu ze je omezenej bez znalosti masterpassword nebo prehrani rom si neskrtne s datama.
Editace apnpoint je mozna v hloupem mobilu uplne stejne jako v smartu, pokud to blokujete seniorovi, sobe, nikoliv nekomu kdo bude hledat jak to obejit, suverene nejlepsi zpusob.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 6. 9. 2017 16:42

Apn se může samo aktualizovat a stáhnout korektně ze sítě takže to taky úplná jistota není, u operátora to je jistější.
Balíček dát už má konečně platnost a díky tomu i funguje nová aplikace, takže jsem odhadnul dobře,že padala přesně na tom. Data navíc se zdá že zůstávají takže sem přišel zadarmo k 8,5 GB což není spatny
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 9. 2017 18:06

kdes takovou blbost slysel ?ono samo se to znam at uz u mobilu, nebo pc pres 30 let.pak zjistim ze umelec si plete samo se to s kapku jsem tomu pomoh.Prepises apn a konec.Musis nasledne bud prepsat, nebo mit konf. sms, vsechny ostatni varianty vyzadovaly interakci uzivatele.
Umelce se zaplym po rebootu obnov vychozi nebudeme brát važně doufam..
Normalni clovek si editovanej ulozi, puvodni smaze.Simsalabim, konec.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod levákBoB 6. 9. 2017 19:49

zdravim, funguje u kaktusu facetime a imessage ? (aktivace pres sms nekam do uk)
levákBoB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 6. 9. 2017 19:59

interakci ano, ale ono treba i uplne obycejnou obnovit vychozi nastaveni (a tim nemyslim celeho mobilu, ale pouze pripojeni naprosto staci) a to důchodci často dokážou aniž by věděli jak..o šikovné dceři nemluvě..takže tudy opravdu jistá cesta nevede..
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xlendi 6. 9. 2017 20:29

levákBoB píše:zdravim, funguje u kaktusu facetime a imessage ? (aktivace pres sms nekam do uk)

Jistě. Měl jsem Kaktus na iPhonu nějakou dobu (teď tam mám T-Mobile) a strhlo mi to pětikorunu, tedy zahraniční SMS. Další Kaktus mám vlstně dosud na iPadu a tam iMessage také fungují.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 6. 9. 2017 21:05

Fascinující. Nová aplikace sice padala při každém startu, ale už funguje (bez updatu, takže hádám, že chyba byla v komunikaci s jejich servery?). Po zmatcích s pozdním obnovení datového balíčku koukám, že mám o nějakých 8GB dat navíc (stejně jako je zmíněno výše), takže asi nějaká omluva? :)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 6. 9. 2017 21:40

Pan Kája
si zkus přečíst diskuzi a uvidíš proč apka najednou funguje:) opravili datové balíčky, které měli "neznámou" platnost a ta nová verze aplikace nedokázala rozdejchat..stará to zmákla bez problému a prostě jen platnost nechala prázdnou, jelikož si dostal více dat tak si stejný případ, mě ty data naskákaly ale už při "původní obnově" po 500MB to ten den přihazovalo
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pan Kája 6. 9. 2017 22:45

Díky, moje chyba, tenhle týden jsem nějaký roztěkaný. Snad jen - co myslíš tou "původní obnovou"? Při těch nedávných zmatcích mi zmizela data a také mi je po 500MB obnovovali (tehdá to byly mé ztracené 2GB). Bral jsem to za vyřešené a teď, někdy krátce po/před zavedením nové aplikace se někde objevilo dalších 8GB (původně jsem to připisoval chybě zobrazení v nové aplikaci, ale webové rozhraní mi tvrdilo to samé). Takže hádám, že to opravovali rovnou nadvakrát .)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Bassmann 7. 9. 2017 07:18

Původní obnovou myslí pravděpodobně tu, která měla proběhnout 29. 8. Ovšem toto samoobnovení na některých účtech neproběhlo, místo toho začala průběžně naskakovat data po 500 MB, až se zastavila někde u hodnoty 8 GB, aspoň tedy mně.
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenek.Moravia 7. 9. 2017 13:46

Má někdo zkušenost jak dlouho trvá přenos čísla od Twistu ke Kaktusu od zadání ČVOP Kaktusu.
Zdenek.Moravia
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 7. 9. 2017 14:02

tam by to mělo jít rychleji, dva dny, ale už je to dávno, co jsem přecházel ke Kaktusu
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 9. 2017 14:28

Ad nová apka: stále mi nefunguje trvalé přihlášení, jakmile vyčistím paměť. P8 lite, andr. 6.
Stále to tam musím ťukat ručně znova..
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka