Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hannys85 3. 12. 2020 17:35

Ipanema píše:Na všechny otázky ano. Jen by tě to teoreticky stálo 5 x 200 Kč kreditu a měl bys 5 x 6 GB dat. Takže teoreticky ano, prakticky zbytečně.

Nejdříve chci poděkovat za vysvětlení !

Proč píšeš, prakticky zbytečně ?
Pokud by z nějakého důvodu po novém roce nešel ten samoobnovovací balíček kdykoliv v platnosti obnovit (tzn. dokoupit 6 GB dat + prodloužit platnost), tak pak jediná možnost v případě potřeby navýšení dat je 1 GB za 100 Kč, abych právě nepřišel o ten 6 GB balíček, NE ?
Proto jsem právě zvažoval, že bych využil triple bonusu (naškudlil bych si ještě letos do zásoby, co nejvíce dat-tím pádem by mi nevadilo, že platnost bonusového kreditu je 30 či 60 dní) a pak už bych jen nechával samoobnovovat ten 6 GB balíček...
Bojím se totiž toho, že mi nějaký měsíc 6 GB nebude stačit a pak by v případě nemožnosti ruční samoobnovy toho 6 GB balíčku nezbyla jiná než drahá možnost dokupování po 1 GB.

Ipanema píše:Nevím kolik provoláš? 60 minut asi? Osobně bych to zkusil s jednorázovými balíčky na volání + SMS. Pak se samoobnov. balíčkem na data. U jednorázových balíčků nejsi omezen nákupem stále stejného balíčku každý měsíc! Bude ti zbývat moc kreditu a bude se mu blížit jeho vypršení? Buchneš tam 200 minut. Nebudeš mít kredit (tak jak píšeš na příkladu ve svém postu) na všechny tři balíčky? Obnovíš zbytek balíčku s 200 minutami pouze balíčkem 22 minut. Takto si s tím můžeš hrát a kombinovat to u jednorázových balíčků. Samoobnov. balíčky (bez jejich ukončení a neobnovení) e každý měsíc obnovují stále ty stejné. Není možné si dát jeden vyšší na leden a nižší na únor. Tohle dovolují jen jednorázové balíčky. Datum platnosti jednorázových dvou balíčků volání + SMS si zase pohlídáš upomínkou zapsanou do telefonu a její nastavení na 29. den.

Super, to s těmi jednorazovými balíčky mi nedošlo, takže to je určitě lepší varianta. Ručně bych si ovládal jednorázové balíčky na volání + sms a samoobnovovací balíček bych měl jen na těch 6 GB dat...
Navíc tedy u těch jednorázových balíčků na volání a SMS nepřicházím v případě obnovy před koncem platnosti o ty nevyužité jednotky a automaticky si tím prodloužím zase platnost o 30 dní, takže ideální stav...

Ipanema píše:P.S. Hlavně doufám, že jsi pochopil (podle typu SIMky) že ti třeba na celý jeden 1. rok nesmí klesnout bonusový kredit na 0 Kč. Resp. může, ale ztratíš takovou tu výhodu o jeho určité platnosti a nových platnostech nového bonusového kreditu z dobíječek. Tohle je podstatnější než to tvoje "co se stane když nebudu mít....". Stejně tak 10x aktivace balíčku krátce po sobě... Promiň, i když vím, že se ptáš a dáváš holý příklady.

Opakované obnovení mě zajímalo čistě kvůli nasyslení dat, jak jsem už napsal výše a právě mě napadá ještě jedna situace, ale netuším jestli jsem ji dobře pochopil...
V nejčastějších dotazech na stránkách kaktusu je napsáno:

"Jak fungují samoobnovovací balíčky?
Samoobnovovací balíček se po spotřebování nebo nejpozději za 30 dnů sám koupí, takže nemusíš hlídat, aby ti data nepropadla.

Napadá mě tedy, co když spotřebuji data dříve než je platnost samoobnovovacího balíčku a nebudu mít v ten moment kredit na samoobnovení dat, nikoliv však z důvodu nepohlídaání termínu platnosti konce balíčku, ale z důvodu, že jsem prostě aktuálně v platnosti toho balíčku vyčerpal všechny data ?
Doufám, že v takovém případě nedojde k zastavení samoobnovovacího balíčku, ale pouze třeba jen k nějaké výzvě, že mi došly data i kredit, tak jestli chci obnovit data, tak si mám dobít..Chápu to dobře ?

-- 3. 12. 2020 17:44 --

xlendi píše:Já tedy moc nevím, co řešíme. 200 Kč u Kaktusu znamená reálných 100 Kč měsíčně. Proč bych to měl ještě "uspávat"?? A proč bych měl sám uvažovat o jeho zrušení? Takhle za reálnou stovku koupím dítěti každý měsíc fakticky neomezená data. Stejně je venku pořád jen na Messengeru nebo doma na wifi. A těch "skutečných" 6GB se hodí pro euroroaming (pokud se tedy bude v příštím roce už někam jezdit). Za mě dobrý. Počkám ještě týden, co bude chodit na střídačku do školy, a pak navýším balíček na tu "vánoční "6 + nekonečno" a budu mít konečně datový klid.

Ale příspěvek Ipanemy nad tvým je náhodou správný a taky mě to zajímá..Tady teď nejde o ruční uspávání či deaktivaci balíčku..Tady jde čistě o opomenutí mít dostatečný kredit před samoobnovením balíčku.
Protože pokud by se ten boží balíček z tohoto důvodu nedeaktivoval, protože by byl pouze "uspaný" a čekal na další dobití a poté se za stejnou cenu 200 Kč obnovil (i když člověk by přišel třeba i onaškudelná data ??) tak by to bylo super....
hannys85
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 3. 12. 2020 17:53

Je to každého věc. Nic mi do toho není. Neber to nijak zle. Prostě mít na kartě třeba 6x g GB do zásoby mi nepříjde nic výhodného. Pokud budeš mít SIM i na volání, tak si můžeš koupit třeba 6 x 200 minut. Asi bych se zeptal stejně - k čemu? Ale budiž, lze to.

Podpora na FB psala pod svým příspěvkem z 1. 12. o tom, že si balíček kdykoliv v měsíci můžeš koupit několikrát. Najdi/najděte si to tam. Pochybuji, že by lhali. To k té tvé 1. části.

Teď k té poslední části a už jsem to tady psal před dvěma stranami.
Pokud spotřebuješ data na 0 MB týden před datem automatického obnovení, budeš na ten týden A) bez internetu a nepojedou ani soc. sítě, B) koupíš si 1 GB extra dat (takhle se to přesně jmenuje - extra data), který ti net zase zprovozní, ale neprodlouží se ti to datum autom. obnovení, co bude příkladem za týden, nebo C) koupíš si za 200 Kč balíček 6 GB. Platnost bude 30 dnů od toho okamžiku.

A abych to zkrátil, tak kredit musíš mít na kartě VŽDY v den, kdy se autom. balíčky budou obnovovat sami nebo VŽDY, kdy jednorázovým balíčkům končí jejich 30 denní platnost. V jiných případech a dnech ho tam budeš muset mít proto co uvádíš jako příklad - provolám za 2 tydny bambilion minut a prodatuji za 3 týdny 50 GB.

...a poslední k těm tučným větám. Nevím jak u standardních balíčků. Nemám to odzkoušeno a taky jsem se tady na to dnes ptal. Ale jen uspáním balíčku s 6GB o všechna data příjdeš. Viz. moje citace podpory Kaktusu na FB.
Opomenutí nedostatku kreditu hrozí podle mě málo. Kaktus posílá den předem SMS, že máš mít dostatek kreditu na zítřejší obnovu. Pokud někdo zapomene i po této SMS, zaslouží si, aby o jednotky přišel.
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 3. 12. 2020 18:55

Pokud v den obnovy balíčku nemáš dostatečný kredit, tak se balíček uspí a přijdeš o nastřádaná data, minuty či SMS. Po dobití kreditu se standardní balíček obnoví, dočasně dostupný "boží" balíček se už ale neobnoví.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ipanema 3. 12. 2020 19:14

Člověk se má stále co učit.
To je důležitá informace. Děkuji za napsání, pokud to je na tuty...
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 3. 12. 2020 19:25

To s tím standardním balíčkem mám osobně vyzkoušené, to o tom neobnovení "božího" balíčku psal Kaktus na FB.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 3. 12. 2020 19:27

Ipanema píše:Pozor! Přenos KE KAKTUSU trvá zpravidla 5 dní a více. Spíš 1 kalendářní týden. Žádný tři dny. Pokud má někdo jinou zkušenost, tak ať napíše. Abyste nečekali a nespoléhali na rychlý přenos a pak nepropásli dobíječku.

23.11.2020 okolo poledne požádáno o přenos
26.11.2020 cca 2:00 přišla sms, že jsem u nich.
Takže - tři dny
libol
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 12. 2020 20:18

Když si koupím limitovanou simku za 200 Kč (SIMka s 6 GB + neomezené sociální sítě a 100 Kč), kterou nyní Kaktus nabízí, do kdy musím simku aktivovat, abych ten balíček měl, můžu i po 31.12.2020?
anonymni

Odeslat příspěvekod Ipanema 3. 12. 2020 20:32

Dobrá otázka. Spiš ale na podporu Kaktusu. Podle mě s jistotou ano. Karta půjde objednat do konce roku, takže někomu stejně dojde až v lednu 2021. Když mi to pošťák hodí na poštu, tak se mi do rukou dostane až v 2. polovině ledna. Pochybuji, že po aktivaci tam nebudu mít to, s čím jsem kartu kupoval. Nové karty mají lhůtu na aktivaci zhruba 3 roky.
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 12. 2020 20:39

Re: Ipanema - Díky za názor, jasně, máš nejspíš pravdu, zní to logicky.
Naposledy upravil anonymni dne 3. 12. 2020 21:16, celkově upraveno 4
anonymni

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 3. 12. 2020 20:44

Na to se ještě nidko nezeptal, jestli se může Boží balíček 6 GB + socky za 200 Kč na té spešl Boží sim aktivovat až v přítím roce a do kdy ? Co když to půjde aktivovat třeba i v půlce roku 2021 ? :D

*********************************************************************************
********************************************************************************
TAK JSEM TO ZJISTIL. KDO KOUPÍ TU SIM BOŽÍ, MÚŽE AKTIVOVAT KLIDNĚ

AŽ NA KONCI EXPIRACE SIM ( TŘEBA ROK 2023 ) A BALÍČEK TAM BUDE

o<:) o<:) o<:) o<:) o<:)

********************************************************************************

Teď mi to potvrdila seňorita Verča na Kaktus lajně :D
To mění situejšn. Jdu objednat minimálně 2 kusy Boží SIM 8-)
Leden bude na Ochutney T-Mobile 10 GB.
Únor budu neomezenej Vodkafone.
A aktivuju to asi v tom březnu teda. O:-)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 12. 2020 21:17

Jak je to s bonusovým kreditem, měl by být na této kartě platný 12 měsíců, ale pokud ho celý vyčerpám tak jen 30 dní? A nevyčerpaná data se převádí jen do následujícího měsíce nebo pořád a střádají se teoreticky do nekonečna? Jsem v kaktusí problematice nováček.
anonymni

Odeslat příspěvekod vosoun 3. 12. 2020 21:18

vosoun píše:Tak touhle nabídkou u mně Kaktus zabodoval. Vzhledem k tomu, že moje spotřeba na měsíc je cca 120 minut, 20 sms a 1-2 GB dat (doma i v práci jsem na WiFi), tak varianta 200 minut (300 Kč)+ 40 sms (50 Kč)+ 6GB (200 Kč) = 550 Kč (ve skutečnosti jen 275 Kč díky dobíječce) pro mně představuje v podstatě neomezený tarif. No a to je za 275 Kč asi bezkonkurenční oficiální nabídka na předplacené kartě. Jediná nevýhoda je nutnost hlídat si dobíječky. Pro lidi s podobnou spotřebou minut, sms a dat to podle mně znamená, že kdyby nás chtěl někdo nalákat na opravdu neomezený tarif, tak by musel jít s cenou hezky pod 500 Kč (samozřejmě je to jen můj názor :-)).

Sorry, provedena oprava výpočtu, nějak jsem se v rozrušení seknul. Cena není 225, ale 275 Kč
vosoun
Junior

Odeslat příspěvekod hgfdsa 3. 12. 2020 21:40

ddaveid píše:Je možné pomocí OKU přenést číslo z Kaktus sim přímo na další Kaktus sim?

Jde to i bez OKU, jednou jsem to dělal, stačí jim přes fcb nahlásit ztrátu nebo poškození SIM, mít aktivovanou novou SIM, chtějí vědět výrobní číslo staré SIM a PUK kód staré SIM. Převedeno to je do pár minut i s kreditem, ale není to výhodné z hledidka platnosti bonusového kreditu, nová SIM totiž prý přebere platnost bonusového kreditu té staré SIM a snížila se mi dokonce platnost bonusového kreditu na nové SIM, i když na staré SIM už žádný bonusový kredit nebyl, reklamaci zamítli.
hgfdsa
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 3. 12. 2020 21:43

sullaemail: pokud bude bonus kredit 0,10 Kč a víc + platnost do ledna 2021 a dobiješ, tak nově získaný kredit (bonusový) bude mít STEJNOU platnost jako předchozí bonus. Čili taky do ledna 2021.

Pokud bonus bude 0 Kč a vyčerpáš ho, tak další dobití v dobíječce bude mít bonusový kredit NOVOU platnost jen na následujících 30 dní.
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 12. 2020 21:57

A nevyčerpaná data se převádí jen do následujícího měsíce nebo pořád a střádají se teoreticky do nekonečna?
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka