Ipanema píše:Na všechny otázky ano. Jen by tě to teoreticky stálo 5 x 200 Kč kreditu a měl bys 5 x 6 GB dat. Takže teoreticky ano, prakticky zbytečně.
Nejdříve chci poděkovat za vysvětlení !
Proč píšeš, prakticky zbytečně ?
Pokud by z nějakého důvodu po novém roce nešel ten samoobnovovací balíček kdykoliv v platnosti obnovit (tzn. dokoupit 6 GB dat + prodloužit platnost), tak pak jediná možnost v případě potřeby navýšení dat je 1 GB za 100 Kč, abych právě nepřišel o ten 6 GB balíček, NE ?
Proto jsem právě zvažoval, že bych využil triple bonusu (naškudlil bych si ještě letos do zásoby, co nejvíce dat-tím pádem by mi nevadilo, že platnost bonusového kreditu je 30 či 60 dní) a pak už bych jen nechával samoobnovovat ten 6 GB balíček...
Bojím se totiž toho, že mi nějaký měsíc 6 GB nebude stačit a pak by v případě nemožnosti ruční samoobnovy toho 6 GB balíčku nezbyla jiná než drahá možnost dokupování po 1 GB.
Ipanema píše:Nevím kolik provoláš? 60 minut asi? Osobně bych to zkusil s jednorázovými balíčky na volání + SMS. Pak se samoobnov. balíčkem na data. U jednorázových balíčků nejsi omezen nákupem stále stejného balíčku každý měsíc! Bude ti zbývat moc kreditu a bude se mu blížit jeho vypršení? Buchneš tam 200 minut. Nebudeš mít kredit (tak jak píšeš na příkladu ve svém postu) na všechny tři balíčky? Obnovíš zbytek balíčku s 200 minutami pouze balíčkem 22 minut. Takto si s tím můžeš hrát a kombinovat to u jednorázových balíčků. Samoobnov. balíčky (bez jejich ukončení a neobnovení) e každý měsíc obnovují stále ty stejné. Není možné si dát jeden vyšší na leden a nižší na únor. Tohle dovolují jen jednorázové balíčky. Datum platnosti jednorázových dvou balíčků volání + SMS si zase pohlídáš upomínkou zapsanou do telefonu a její nastavení na 29. den.
Super, to s těmi jednorazovými balíčky mi nedošlo, takže to je určitě lepší varianta. Ručně bych si ovládal jednorázové balíčky na volání + sms a samoobnovovací balíček bych měl jen na těch 6 GB dat...
Navíc tedy u těch jednorázových balíčků na volání a SMS nepřicházím v případě obnovy před koncem platnosti o ty nevyužité jednotky a automaticky si tím prodloužím zase platnost o 30 dní, takže ideální stav...
Ipanema píše:P.S. Hlavně doufám, že jsi pochopil (podle typu SIMky) že ti třeba na celý jeden 1. rok nesmí klesnout bonusový kredit na 0 Kč. Resp. může, ale ztratíš takovou tu výhodu o jeho určité platnosti a nových platnostech nového bonusového kreditu z dobíječek. Tohle je podstatnější než to tvoje "co se stane když nebudu mít....". Stejně tak 10x aktivace balíčku krátce po sobě... Promiň, i když vím, že se ptáš a dáváš holý příklady.
Opakované obnovení mě zajímalo čistě kvůli nasyslení dat, jak jsem už napsal výše a právě mě napadá ještě jedna situace, ale netuším jestli jsem ji dobře pochopil...
V nejčastějších dotazech na stránkách kaktusu je napsáno:
"Jak fungují samoobnovovací balíčky?
Samoobnovovací balíček se po spotřebování nebo nejpozději za 30 dnů sám koupí, takže nemusíš hlídat, aby ti data nepropadla.
Napadá mě tedy, co když spotřebuji data dříve než je platnost samoobnovovacího balíčku a nebudu mít v ten moment kredit na samoobnovení dat, nikoliv však z důvodu nepohlídaání termínu platnosti konce balíčku, ale z důvodu, že jsem prostě aktuálně v platnosti toho balíčku vyčerpal všechny data ?
Doufám, že v takovém případě nedojde k zastavení samoobnovovacího balíčku, ale pouze třeba jen k nějaké výzvě, že mi došly data i kredit, tak jestli chci obnovit data, tak si mám dobít..Chápu to dobře ?
-- 3. 12. 2020 17:44 --
xlendi píše:Já tedy moc nevím, co řešíme. 200 Kč u Kaktusu znamená reálných 100 Kč měsíčně. Proč bych to měl ještě "uspávat"?? A proč bych měl sám uvažovat o jeho zrušení? Takhle za reálnou stovku koupím dítěti každý měsíc fakticky neomezená data. Stejně je venku pořád jen na Messengeru nebo doma na wifi. A těch "skutečných" 6GB se hodí pro euroroaming (pokud se tedy bude v příštím roce už někam jezdit). Za mě dobrý. Počkám ještě týden, co bude chodit na střídačku do školy, a pak navýším balíček na tu "vánoční "6 + nekonečno" a budu mít konečně datový klid.
Ale příspěvek Ipanemy nad tvým je náhodou správný a taky mě to zajímá..Tady teď nejde o ruční uspávání či deaktivaci balíčku..Tady jde čistě o opomenutí mít dostatečný kredit před samoobnovením balíčku.
Protože pokud by se ten boží balíček z tohoto důvodu nedeaktivoval, protože by byl pouze "uspaný" a čekal na další dobití a poté se za stejnou cenu 200 Kč obnovil (i když člověk by přišel třeba i onaškudelná data ??) tak by to bylo super....