Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gman 22. 12. 2020 19:04

Já dobíjím teď u Tesco 200+200 bonus a většinou ten bonus neprovolám a klidně i půlka mi propadne. Kredit mi vydrží tak v průměru 2,5 měsíce 200 i s tím bonusem.

U kaktusu když se prodlužuje balíčkama tak ten bonus nepropadne?
gman
Junior

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 22. 12. 2020 19:37

Bonusový kredit propadne, pokud ho nestihneš vyčerpat před koncem jeho platnosti nebo neprodloužíš jeho platnost o dalších 30 dnů dobitím v dobíječce. A právě k tomu jsou vhodné jednorázové balíčky, za který ten kredit před propadnutím utratíš. Ale pak zase musíš hlídat platnost těch balíčků, aby ti zbytečně nepropadly jednotky... Prostě s Kaktusem musíš být furt ve střehu :)
špecifickýtrh
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 22. 12. 2020 20:25

Pro malou spotřebu vidím ideální koupit simku, v dobíječce naládovat za 500 kredit bude celkem 500 + 500 bonus za dobíječku + úvodní bonus na kartě vše s platností rok od aktivace SIM. A pokud bude malá spotřeba, tak nic neřešit, jet bez balíčků a jen hlídat, aby jsi nespotřeboval celý bonus, protože při další dobíječce by pak už bonus byl jen na 30 dní.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 22. 12. 2020 21:57

Jenže bonus provolá jako první, takže aby roční platnost neztratil, musel by zaplatit, což je jaksi kontraproduktivní. To už je opravdu lepší dát 250+500 bonus v triplu, nakoupit balíčky a po přenosu čísla znovu dobít za 250 a dostat dalších 500 bonus. Dobije také celkem za 500, ale bude mít 1500 Kč, za něž nakoupí 3x200 minut za 900 Kč a pak 12x do roka po měsíci dokoupí 22 minut za 50 Kč. A vydrží to vlastně 13 měsíců dokonce. A to ani nepočítám, že tripl sim je bez pořizovacích nákladů.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ledvonrob525 22. 12. 2020 23:44

wit.cz: díky za analýzu. Pokud chci využívat Boží balíček 6 GB + neomezeno (volání a sms žádné nebo minimální), tak jaká je nejlepší cesta? V prosinci na SIM zdarma si dobiju 200 Kč, budu mít celkem 600 Kč. Za ně si 3x zaplatím balíček. Ke konci 3. měsíce přenesu číslo a opět dobiju 200 Kč, čímž získám balíček na další 3 měsíce? Nebo to jde udělat ještě líp?
ledvonrob525
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hauzz 23. 12. 2020 00:01

A nebo tak, na sim zdarma jednoznačně dostane nejvíc, jen je to trochu komplikovanější s hlídáním prodloužení a kombinace více různých balíčků. Chtěl jsem poukázat na co nejjednodušší využití dlouhého bonusu bez zbytečných balíčků, co se týče dostat co nejvíce a dobře si to rozložit tak přes triple jednoznačně nejlepší (dobít poprvé desetikorunovku v dobíječce) . Jen to chce trochu víc počítání a námahy s obnovováním balíčků max do 30 dní aby se všechny jednotky (minut/SMS/dat) převedly.
Pozor sim zdarma sice dá na první dobití v dobíječce triple ale všechen bonus je platný jen 2 měsíce od aktivace SIM! A další dobití už to bude zřejmě jen 30 dní. Pro využití božího balíčku vychází pohodlněji a asi nejlépe Boží sim, na které se narozdíl od ostatních edic nemusí aktivovat boží balíček jen do konce roku, ale boží balíček se aktivuje zároveň až se aktivuje Boží SIM. A platnost bonusu (100kč) je jak u 200 korunovek tj. rok od aktivace. Takže v dobíječce dobít za 500 a má na 5 měsíců vystaráno. Druhé dobití opět za 500 ale musí se udělat 3 . měsíc než se vypotřebuje bonus aby nový bonus měl opět ten rok od aktivace SIM. A na 11 měsíců (první měsíc v ceně SIM). Nebo dobíjet ob měsíc 200 v dobíječce což pokryje provoz balíčku vždy na 2 měsíce. Ale další dobití se nesmí zapomenout že bonus pak platí už jen max 30 dní.
Naposledy upravil hauzz dne 23. 12. 2020 00:13, celkově upraveno 1
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ipanema 23. 12. 2020 00:03

Na to, jak používat SIM jen na data a na nic jinyho + to mít to nejvýhodněji - je zde za posledni 2 tydny odpoved 3x. Proč to nenajdete sami? Upřímně.

Pokud neumíte počítat na papír (to neplatí na nikoho konkrétního), tak si fakt pořiďte paušál a plaťte inkasem. Bude to nejjednodušší a budete spokojenější. Kaktus je opravdu pro lidi, co každý měsíc něco nastavují ve službách/balíčcích a hlídají dobíječku krkolomným způsobem.
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 23. 12. 2020 00:24

Souhlas kaktus je pro kolenovrty kteří jsou ochotni pro to něco udělat : pečlivě nastudovat ceník, stáhnout a vytisknout ideálně. Dále nebýt líný a přečíst si jejich FAQ. A podle toho zvolit vhodnou strategii. Za to se může odměnit flexi tarifem který se dá poskládat na míru a jednotkové ceny jsou při správném využití jedny z nejlepších na trhu. A dále se pro to musí udělat to, že se musí pohlídat dobíječka, což mnozí také nejsou schopni překousnout (i když apka Kaktus dobíječka a dobití v apce na jedno kliknutí z této operace dělají záležitost na 2 kliky+odemčení telefonu).
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gman 23. 12. 2020 09:32

Zatím mi přijde nejlepší varianta jak psal hauzz, tedy dobít 500+500 bonus a platnost rok. Nejsem si jistý, když to nestihnu za ten rok všechno provolat, stačí dobít za 50,- a platnost původního kreditu se prodlouží?
gman
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 12. 2020 10:00

ano stačí dobít 50kč přes web a platnost kreditu a simkarty se o rok prodlouží
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hauzz 23. 12. 2020 10:52

I minimálním dobitím 50 Kč z apky se prodlouží platnost klasického kreditu o 12 měsíců. Kdyby nebyl spotřebovaný bonus tak buďto nakoupit nějaký balíček minut nebo SMS. Nebo prodloužit bonus (ale už jen o 30 dní) dobitím za 200 v dobíječce (což ovšem nedává moc smysl nabíjet za 500 pokud by se za ten rok nespotřeboval alespoň ten bonus). Já to psal jako variantu s co nejméně úkony na hlídání dobíječek a pro malou spotřebu kde to jde i bez balíčků díky roční platnosti bonusu na placených SIM. Ještě si nezapomeňte případný balíček dat deaktivovat pokud to bude SIM jen na volání ať to pak nestrhává zbytečně kredit.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod melo15 23. 12. 2020 19:32

Nepřemýšlel jste někdo o zádních vrátkách, tzn. že si koupíte do zásoby Boží sim, pokud by se vám nebo někomu z rodiny stalo, že nebudete mít dostatek kreditu a balíček se zruší? Pak by se to dalo vyřešit tak, že odejdu od Kaktusu k jinému operátorovi a vzápětí přenesu číslo na novou Boží SIM. Bude tento postup fungovat? Nebo tam jsou nějaké lhůty, jak často můžu přenášet číslo?
>>> Vzali podprůměrný komunikátor,
>> vše užitečné vykuchali a ostatní funkce zmršili,
> udělali monstrózní kampaň a výsledkem je ..... Apple iPhone. :tleskani
melo15
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 23. 12. 2020 19:42

Číslo lze přenést 26x do roka ke Kaktusu a 26x do roka zase od něho. To je jediný limit.
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dwxx 23. 12. 2020 19:46

Já o kaktusu začínám vážně uvažovat a jednu boží už mám doma a dneska objednal ještě další dvě.. Za kilo 6gb+ už mi přijde relativně "fair".. Sám neomezené volání nepotřebuju, povolám pár desítek minut a SMS skoro žádné. Takže plán je někdy po novém roce přejít na boží sim. Koupím 200 minut a budu postupně přikrmovat po 22 minutách.. Při spotřebě cca 50 minut měsíčně jsem se dopočítal ceny za minutu pod 0,9 Kč. Reálná útrata 142 Kč měsíčně za 6gb+50 minut... Lepší než krmit opa za nesmyslnou neomezenku pro mě konkrétně... A že bych prošvihnul dobíječku mě nějak extra netrápí, udělám si nějakou menší zásobu kreditu...

Navíc pokud chápu správně, tak z těch 6ti gb když něco nespotřebuju, tak se to převádí pořád dál a dál a dál... Je to tak? To mi přijde super. Takže kaktus bude asi jasná volba..

Akorát poprosím zkušenější o radu jak efektivně hlídat dobíječku prosím? �
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod sNOWu 23. 12. 2020 20:00

pokud ti minuta vyšla na 0.9 kč, nebude lepší si vzít samoobnovující balíček 50 minut za 100 kč, kde ti minuta vyjde za 1,- kč a nemusíš nic hlídat.
sNOWu
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka